שתף קטע נבחר

בביה"ס של תאיר מנסים "לחזק את העצמיות"

תלמידי בית הספר "נופי גולן" עדיין מנסים להתאושש מרציחתה של חברתם תאיר ראדה. במחלקת החינוך בקצרין הכינו עבורם תוכנית מיוחדת הכוללת שיעורי מודעות, הגנה עצמית ושחייה. ראשי התוכנית מבקשים לעזור לתלמידים לגבש את זהותם העצמית

חודשיים חלפו מאז רציחתה של הנערה תאיר ראדה בקצרין, ותלמידי כתות ז' בבית ספרה "נופי גולן" עדיין מנסים לחזור לשגרה. בימים אלה החלה לפעול תוכנית בשם "חיזוק העצמיות", שהוכנה במיוחד עבור התלמידים ביחד עם הצוות החינוכי, ועד ההורים וצוות פרויקט "שוחים רחוק".

 

מנהלת מחלקת החינוך בקצרין, עדית קמחי, אומרת כי "אחד התהליכים החשובים בגיל ההתבגרות הוא הצורך של הנערים לחפש, ליצור ולגבש זהות עצמית שתבסס את מקומם הייחודי בעולם. במידה ולא ניתנת לתהליך הזה ההכוונה הנדרשת, התוצאה היא הפיכתו של הנוער למבולבל ולכזה המקצין את התנהגותו".

 

התוכנית החדשה נועדה לתת לבני הנוער כלים ממשיים שיעזרו להם להתגבש מבלי להרגיש את הצורך להתנגד כל סממן של סמכות. בנוסף, יקבלו התלמידים כלים לחיזוק הביטחון העצמי שלהם וחיבור לאינסטינקטים הגופניים הטבעיים, שמאפשרים יתר הסתגלות וגמישות.

 

במסגרת התוכנית בוחרים התלמידים שתיים מתוך שלוש פעילויות: שחייה, אמנות לחימה להגנה עצמית ושיעורי מודעות. הם עוברים סדרה של כשמונה מפגשים רציפים (יום אחר יום) עם חבריהם לספסל הלימודים. בנוסף לכך ממשיכים המחנכים בכיתות בעבודתם, וזאת בעזרתו של "יומן עצמיות", שבו התלמידים מתעדים את הדרך שהם לומדים דברים חדשים סביב נושא העצמיות ותחושת המסוגלות שלהם.

 

חורחה אורמן, תושב חדש בקצרין, נבחר להוביל את תחום לימודי הטייקוואנדו בבית הספר. אורמן ציין כי ישנה התקדמות טובה של התלמידים בנושא משמעת עצמית וכן ברכישת טכניקות הגנה ותקיפה. "בני הנוער משתפים פעולה ומגלים עניין רב בפעילות. יש לציין שלגבי חלק גדול מהם זו התנסות ראשונה בתורת לחימה כלשהי", מוסיף אורמן.

 

את שיעורי המודעות בתוכנית מובילה ביאטריס עמידן, שפותחת בפני הנערים והנערות עולם המאפשר הבנה טובה יותר של רגשותיהם. "הילדים מקבלים כלים למודעות, להתמודדות, לרגיעה. הם אכן מדווחים שהם יותר רגועים ושלווים ושהכלים כבר עוזרים להם להשתחרר מפחדים ומקשיים אישיים", מספרת עמידן.

 

התחום השלישי שבו פועלת התוכנית הוא השחייה. ראובן זאבי, תושב ותיק בקצרין ומדריך שחייה מנוסה, אומר: "לאחר ארבעה ימים חל שיפור בסגנון השחייה של תלמידים. שני ילדים שלא ידעו כלל לשחות, למדו לשחות בתוכנית וכיום שוחים במים העמוקים".

 

טינה ששון, אם-הבית של חטיבת הביניים ב"נופי גולן" חוותה ביחד עם התלמידים את הטלטלה שנגרמה בעקבות רציחת חברתם לבית הספר, תלמידת כיתה ח'. ששון מביעה תקווה שהתוכנית תישא פרי. "מדובר בכלים של הצבת יעדים, פיתוח מודעות, גיבוש עמדות וקבלת החלטות, בתוך אווירה תומכת. הדגש הוא על חיזוק העצמיות הייחודית של כל אחד מבני הנוער", אומרת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
התלמידים מקבלים כלים להתמודד
צילום: אביהו שפירא
בקצרין עדיין מנסים לחזור לשגרה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים