ברזיל: פגעתם בסביבה? תנטעו עצים
חוק חדש ויוצא דופן שנכנס לתוקף בסאן פאולו מחייב גורמים המזהמים ופוגעים בסביבה לשלם על מעשיהם באמצעות פעולות ירוקות. מארגני שבוע האופנה חוייבו לטעת 4,000 עצים, וגם הוצאות לאור ובתי דפוס, העושים שימוש רב בנייר המופק מעצים, יקחו חלק בנטיעות ההמוניות שיצמצמו את הנזק לסביבה
דו"ח מקיף שפרסם האו"ם לאחרונה, מפנה אצבע מאשימה כלפי התעשייה וכלי הרכב, המזהמים את הסביבה וגורמים לפליטת גזי חממה מסוכנים לאטמוספירה. חקיקה מקומית שנכנסה לתוקף לאחרונה בסאן פאולו שבברזיל, מנסה לשפר את הנזקים ולהגביר את המודעות הסביבתית.
- מיוחד ב-ynet: כדור-הארץ בידיים שלנו
לפי החוק החדש, כל אירוע הנערך בעיר יחייב את הגופים המעורבים בו לדאוג לפעילות ירוקה כלשהי, שתאזן את המצב הסביבתי ותקטין את הנזקים שאירועים מסוג זה גורמים לסביבה. החוק חייב את מארגני שבוע האופנה לשתול כ-4,000 עצים, במטרה לסייע לסביבה למזער את הנזקים שגורם האירוע ולהקטין את השפעת גזי החממה שהוא מייצר.
בשל החוק, נדרשו מארגני שבוע האופנה שעתיד להיערך בקרוב בסאן פאולו, לטעת עצים כדי לאזן את הנזקים שגורם האירוע. לראשונה, נדרשת תעשיית האופנה שבימים כתיקונם אינה מוטרדת בסוגיות הנוגעות לאיכות הסביבה, לפעולה ירוקה.
מארגני האירוע הסבירו שהמשתתפים יטעו עצים, כדי לאזן את הנזק הסביבתי שגורמים תוצרי העץ בהם עושים שימוש בשבוע האופנה וגזי החממה שהאירוע פולט לאוויר, במישרין ובעקיפין. "אנו מתכוננים לטעת עצים לאחר חודש אוקטובר, כדי לאפשר לשתילים הצעירים הזדמנות להיקלט ולצמוח היטב", אמרו.
גם בתי הדפוס בסאן פאולו הצטרפו למשימה האקולוגית והם יטעו עצים בכמות השווה לעצים הנכרתים עקב שימוש בנייר ומוצריו לצורך הדפסת הספרים.
בעיר אומרים כי החוק החדש נועד להבטיח את המשך קיומה של העיר ואיכות החיים שבה. זהו אחד החוקים הראשונים בעולם המחייבים גורמים עסקיים ואחרים לשאת בתוצאות מעשיהם ונזקיהם לסביבה, בצורה של פעילות אקולוגית התורמת לשיפור חזות העיר ומצבה.
למעלה מ-60% מיערות הגשם של האמזונס נמצאים בתחומי ברזיל, המשמשת בית גידול ייחודי לזנים רבים של עצים, צמחים ובעלי חיים. אולם מגמת התיעוש העולמית והדרישה הגוברת לעץ, מקטינה את שטחי היערות ופוגעת בשטחים נרחבים. במדינה מקווים כי יישום מוצלח של החוק בסאן פאולו ישמש מבחן להמשך חקיקה דומה גם בערים אחרות בברזיל.
פורסם לראשונה 07/02/2007 14:50
מצילים את היערות. צילום ארכיון
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים