שתף קטע נבחר

 

סקירה: JasJam, טלפון-מחשב כף יד דור 3.5

אין ספק שמדובר במכשיר מתקדם, שנותן מענה למשתמשים שמחפשים מכשיר שכולל הכל - גם סלולר, גם אינטנרנט, גם מעבד מהיר, גם מקלדת ועוד. החסרון - העובי

לאחרונה אנו עדים ליותר ויותר מכשירים המציעים למשתמש את הכל. אם בעבר בשביל  מכשיר משולב סלולר היינו צריכים להתפשר על WiFi, או לחילופין להתפשר על מעבד חלש תמורת ה-WiFi, היום אנו רואים יותר ויותר מכשירים שכוללים את

כל התכונות. המכשיר המשולב, משווק בישראל תחת שני שמות - בסלקום הוא מכונה JasJam, ואילו ב-orange הוא ישווק תחת השם TyTn.

 

מה בקופסה?

המכשיר מגיע בקופסה עם סוללה,אוזניות סטריאופוניות, 2 סטיילוסים, כבל טעינה וסנכרון, כבל טעינה לחשמל, נרתיק עור, ספרות ודיסק תוכנות

 

מהירות המכשיר ועבודה שוטפת

מדובר במכשיר מהיר מאוד, שהתמודד טוב מאוד עם המעמסות שהטלנו עליו.

 

בעבודה עם תוכנות כבדות שהעמסנו על המכשיר שיושבות על מסך "היום" ועל התפריטים, לא הרגשנו באיטיות יתר של המכשיר או שהוא "נחנק", והתרשמנו שהשילוב של המעבד החזק עם הזיכרון שיש למכשיר, עושים את העבודה היטב ונותנים לנו מכשיר חזק ויציב לעבודה.

 

המכשיר עצמו מעט עבה, אבל זה לא מורגש באופן קיצוני בשימוש שוטף עם המכשיר. המכשיר לא מרגיש מגושם מידי ביד, וניהול שיחת טלפון גם ללא שימוש באוזניה זוהי בהחלט משימה אפשרית.

 

טלפון

ה-JasJam הוא מכשיר משולב סלולר בדור השלישי, הכולל תמיכה ב-EGDE וכן בדור 3.5 (HSDPA).

 

לא חווינו שום בעיות קליטה של הרשת הסלולרית עם המכשיר. צליל המכשיר נקי וחזק דיו, ומאפשר ניהול שיחה גם בתנאים לא אופטימלים. גם בניהול שיחות וידאו לא חווינו בעיות מיוחדות, והשיחות עברו באופן שוטף ותקין. הרמקול של המכשיר ממוקם מאחורה, אך הוא בעוצמה מספקת.

 

תקשורת

המכשיר משופע ביכולות תקשורת. החל מחיבור הUSB, דרך האינפרא

אדום ועד ל-BT 2.0 ו-WiFi בתקן g.

 

לא נתקלנו בקשיים בתפעול ה-BT, והצלחנו לזווג בהצלחה את המכשיר עם מגוון מכשירים אחרים- טלפון סלולרי, אוזניה, מקלט GPS, ומחשב נייד.

 

ה-WiFi פעל ללא בעיות מיוחדות, וההתחברות לרשת במספר מקומות שבדקנו, כולל רשתות מאובטחות, עברה בצורה חלקה.

 

הגלישה עצמה מהירה מאוד, כיאה למכשיר עם WiFi בתקן g.

 

סוללה

אין ספק שהסוללה היא אחד מהצדדים החזקים של המכשיר.

 

כאשר המכשיר עבד עם BT בחיבור לאוזניה, WiFi מספר פעמים במהלך היום ושימוש סלולרי שוטף גילינו שהסוללה מחזיקה מעמד, ומאפשרת לנו לבצע כל משימה עם המכשיר, בלי חשש שמה הסוללה תתרוקן.

 

אין ספק שבמכשיר סלולרי בעל יכולות אלחוטיות רבות, סוללה חזקה היא סוגיה חשובה מאוד. ב-JasJam יש אחת כזאת.

 

המצלמה

המצלמות המשולבות במחשבי כף יד הן לרוב מצלמות באיכות סבירה במקרה הטוב, והרבה פחות במקרה הנפוץ יותר, כאשר הרזולוצייה במרבית המצלמות הגיעה עד ל-1.3 מגה פיקסל.

 

המצלמה המובנית במכשיר, התומכת בשני מגה פיקסל, מספקת תמונות באיכות טובה באופן יחסי למכשירי PDA. אל תרוצו ותזרקו את המצלמה הדיגיטלית שלכם עדיין כמובן, אולם לצילום פה ושם, כשאין מצלמה דיגיטלית לידכם ואתם בכל זאת רוצים להנציח רגע כזה או אחר, המצלמה הזו היא פתרון לא רע.

 

לחצו כאן לדוגמת תמונה שצולמה מהמכשיר (הגודל שונה ל-60% מהגודל המקורי):

 

מקלדת

בהחלקת המכשיר ימינה נפתחת מקלדת ה-QWERTY של

המכשיר, בעוד התצוגה משתנה באופן אוטומטי ל-Landscape. המקלדת נוחה מאוד לשימוש, כאשר המקשים נוחים ללחיצה ולא קטנים מידי, ואיכות הבניה גם היא טובה. מעל המקלדת בצד ימין ישנו חיישן תאורה, שמפעיל את תאורת המקשים הכחולה של המכשיר כאשר התאורה אינה מספקת.

 

מסביב למכשיר

 

חזית המכשיר

בחלק העליון של המכשיר ממוקמות שתי נוריות חיווי, ושני כפתורי חומרה. הנורית השמאלית נותנת אינדיקציה בנוגע לWiFi (ירוק) ו-BT (כחול).

 

הנורית הימנית נותנת חיווי על קליטת רשת הסלולר (ירוק) ועל טעינת המכשיר (כתום כשהמכשיר נטען, ירוק כשהטעינה הסתיימה). בין 2 הנוריות נמצאת האפרכסת.

 

כפתורי החומרה משוייכים לאינטרנט אקספלורר ולתיבת הדואר של המכשיר, אולם

ניתן למפות אותם מחדש לכל יישום אחר. מצד ימין, נמצאת מצלמת שיחות הוידאו.

 

בחלקו התחתון של המכשיר משולבים כפתורי ה-SND וה-END, כפתור לביצוע שיחת וידאו, שני כפתורי ה-softkey, כפתור תפריט התחל, כפתור OK ואת ה-D-pad, שהתגלה כחולשה של המכשיר.

 

מוטב היה אילו הכפתור המרכזי היה קטן יותר ומוגבה מעט, מה שהיה והפך את השימוש בו להרבה יותר נוח.

 

אחורי המכשיר

 

בחלקו האחורי של המכשיר מופיעה המצלמה, מראה לצילום עצמי, נורית LED, חיבור לאנטנה חיצונית , רמקול המכשיר ואת המצלמה הראשית של המכשיר. ליד עדשת המצלמה ישנו כפתור שמעביר ממצב צילום רגיל למצב מאקרו.

 

צד ימין

 

מצד ימין ממוקם כפתור ההפעלה של המכשיר, כפתור ה-comm manager הניתן למיפוי וכפתור המצלמה הניתן גם הוא למיפוי. ליד כפתור המצלמה נמצא עט הסטילוס של המכשיר. הסטילוס תפוס היטב בשרוול,

 אולם המיקום שלו לא נוח, במיוחד לא לשמאליים.

 

צד שמאל

 

בצידו הימני של המכשיר ממוקמת הגלגלת, כפתור OK, כפתור ההקלטה וחריץ כרטיס הזיכרון.

 

הגלגלת וכפתור ה-OK מאפשרים בעצם להפעיל את המכשיר ביד אחת. לחיצה על כפתור הOK- תפתח את תפריט "התחל" (כאשר כל לחיצה עליו לא על מסך "היום" תסגור את החלון הפתוח), ומשם הניווט נעשה עם הגלגלת,

כאשר לחיצה עליה זהה להקשה עם הסטיילוס על המסך.

 

בעת ניווט בתוכנות, הגלגלת מאפשרת לגלול את העמוד למעלה/למטה, פיצ'ר נוח מאוד במיוחד לשימוש באקספלורר במצב של עמודה אחת. השימוש בגלגלת נוח, והיא בנויה היטב, לא שקועה מידי ומגיבה היטב ללחיצה.

 

כרטיס הזיכרון של המכשיר הוא MicroSD, שעדיין אינו נפוץ בשוק, עובדה שתחייב את רוב המשתמשים לקנות כרטיס זיכרון חדש במקום להעביר את הכרטיס הקיים מהמכשיר הקודם. נוסף על כך, בשלב זה לא ניתן להשתמש בתוכנת iGO, שלא משווקת על גבי כרטיס MicroSD. באופן טבעי, היינו מעדיפים לראות חריץ לכרטיס MiniSD הנפוץ יותר.

 

תחתית המכשיר

 

בתחתית המכשיר יש לנו את חיבור המיני USB, המשמש לסנכרון ולטעינה של המכשיר ולחיבור אוזניות, משדר ה-IR, מיקרופון, כפתור RESET וכפתור הפותח את מכסה הסוללה.

 

חוסר בחיבור סטנדרטי לאוזניות בהחלט חסר במכשיר, וזה מגביל את המשתמש לאוזניות שמגיעות בערכה, או לחילופין, שימוש במתאם שמסרבל כמובן את העניין.

 

האוזניות המשולבות בערכה הן ברמה סבירה, אולם משתמשים המייעדים את המכשיר לשימוש כמכשיר מולטימדיה, וודאי יידרשו לאוזניות טובות יותר.

 

יתרונות

  • WIFI G, BT 2.0
  • מקלדת QWERTY
  • דור שלישי
  • מעבד מהיר

 

חסרונות

  • עובי
  • D-PAD לא נוח לעבודה

 

לסיכום

אין ספק שמדובר במכשיר מתקדם, שנותן מענה למשתמשים שמחפשים מכשיר שכולל הכל - גם סלולר, גם אינטנרנט, גם מעבד מהיר, גם מקלדת ועוד.אולם, לכל דבר יש מחיר, ובמקרה של המכשיר הזה - מדובר בעובי. בתמונה הכללית, היתרונות עולים על החסרונות באופן משמעותי.

 

ציון:

 

רשת: משווק ברשת סלקום (i-mate JasJam) ובקרוב ברשת orange (תחת השם HTC TyTN)

מחיר ברשת סלקום: 124.90 ש"ח כפול 36 תשלומים (4173.56 ש"ח בתשלום אחד)

קרינה: 1.16W/kg (גבוהה - מה זה?)

 

מפרט טכני

מעבד: סמסונג 400 מה"צ

זיכרון: 64MB Ram, 128MB Flash Rom

תקשורת: WiFi b/g, BT 2.0 ,GSM Quad Band, UMTS, EDGE, IR כולל תמיכה ב-HSDPA

מצלמה: קידמית לשיחות וידאו, ואחורית 2 מ"פ

כרטיס הרחבה: MicroSD

מקלדת QWERTY

מסך: 2.8 אינץ' ברזולוציית QVGA.

סוללה: 1350mAh 

 

עוד בפוקט: סלקום משיקה את ה-V3i הוורוד

 

הצטרפתם כבר לניוזלטר החדש שלנו? הירשמו באמצעות תיבת הרישום התכולה מימין ותקבלו בימים ב'-ד' את מהדורת סיכום היום שלנו - עם קישורים מעניינים והערות על המצב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים