שתף קטע נבחר

 

האו"ם: 18 אלף ילדים מתים מרעב מדי יום

ראש ארגון המזון של האו"ם מסיים את תפקידו בתקווה שהעולם יזדעזע נוכח מספרם המאמיר של הרעבים ברחבי העולם. לדבריו, העולם משקיע בהצלת חיים נוכח אלימות ומלחמות, ופחות בפעולות למניעת אסונות שיגרמו מוות בעתיד

רעב ותת תזונה גורמים למותם של 18 אלף ילדים מדי יום ברחבי העולם. כך מסר בסוף השבוע ראש ארגון המזון של האו"ם, בראיון שנערך עמו לרגל פרישתו מהתפקיד. לדבריו, 850 מיליון בני אדם ברחבי הגלובוס הולכים לישון כשקיבתם ריקה.

 

"זוהי עובדה מבישה וכתב אישום חמור נגד העולם", הסביר ראש סוכנות המזון, ג'יימס מוריס. "מדובר בתמונת מצב איומה נכון לשנת 2007". רוב הסובלים מתת תזונה הם ילדי הודו, שמניינם מגיע לכמאה מיליון. אחריהם ברשימה ילדי סין, שמספרם מגיע לכ-40 מיליון. הוא קרא לסטודנטים, לקהילת העסקים, לקבוצות דתיות ולממשלות ברחבי העולם לסייע כדי למנוע רעב, במיוחד בקרב ילדים.


ג'יימס מוריס בביקור בקולומביה (צילום: איי.פי)

 

כדוגמא הוא סיפר על ילדה ממלאווי שהולכת לבית הספר באפריקה: "יש כבר 50% פחות סיכויים לכך שהיא נשאית איידס, ו-50% פחות סיכוי שהיא נולדה בתת משקל. כל היבט בחייה השתנה לטובה. זוהי ההשקעה החשובה ביותר והמשמעותית ביותר הן מבחינה כלכלית והן מבחינה פוליטית  והומאניטרית שהעולם יכול לבצע למען עתידו". מוריס עמד בראש אחד מארגוני הצדקה הגדולים ביותר בארה"ב ומאז מוביל את תוכנית המזון העולמית.

 

לדבריו, ירד אמנם מספרם של הסובלים מרעב בעולם, והם מונים שישית מאוכלוסיית העולם ולא חמישית, כבעבר, אך כעת שוב ניכרת עלייה במספרם של הרעבים, שבכל שנה מתווספים אליהם כחמישה מיליון בני אדם עקב הגידול באוכלוסיה.

 

מוריס התייחס לנתונים שמסר ביחס להודו ולסין: "אני אופטימי נוכח העובדה שגם הודו וגם סין ממקדות את פעילותן בפיתרון לבעיית התת-תזונה. שתיהן פועלות בעניין, אך עליהן להציב את הנושא בראש סדר העדיפויות". לדבריו, מאה מיליון ילדים סובלים מתת תזונה בשאר רחבי אסיה ומאה מיליון נוספים באפריקה. תת תזונה היא מנת חלקם של 30 מיליון בני אדם נוספים באמריקה הלטינית. 

 

לקראת פרישתו מהתפקיד אמר מוריס, כי שני נושאים נוספים מדירים שינה מעיניו: מספרם הגדל והולך של העניים בעולם, ואסונות הטבע שפוקדים אותו באופן תכוף יותר ויותר. על פי נתוני הבנק העולמי, מספרם של אסונות הטבע גדל פי ארבע ב-30 השנים האחרונות. המשמעות: כמה מיליארדים של בני אדם נזקקו לסיוע דחוף במהלך העשור האחרון בעקבות אסונות כמו הצונאמי, רעידת האדמה בפקיסטן או הבצורת בדרומה של אפריקה.

 

מוריס אמר עוד שניתן ללמוד מתגובת העולם למצב הלוחמה בדרפור או בלבנון, כי המדינות המפותחות משקיעות הרבה יותר בהצלת חיים מאשר במניעת אסונות בעתיד, אסונות שיגבו חיים. סוכנות המזון של האו"ם משקיעה כיום את רוב מרצה בחבל דרפור, שם האלימות וחוסר הביטחון מהווים בעיה עיקרית עבור 2.5 מיליון בני אדם שנאלצו לעזוב את בתיהם ולהתגורר במחנות מעבר.

 

לנעליו של מוריס צפוי להכנס הדיפלומט האמריקני ג'וזט שירן. מוריס הבטיח: "אעשה ככל שביכולתי כדי למצוא משאבים נוספים שיכולים לסייע לרעבים בעולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
דרפור. משקיעים בהצלת חיים
צילום: איי פי
צילום: איי פי
צונאמי. אסונות תכופים
צילום: איי פי
סין. 40 מיליון ילדים בתת תזונה
צילום: רויטרס
מומלצים