שתף קטע נבחר

תמיר: שיעור מיוחד על "ההתפוררות השלטונית"

שרת החינוך יולי תמיר הורתה למנהלי בתי הספר לקיים שיעור בעקבות פרשות קצב, רמון, חקירות השחיתות והתפטרות הרמטכ"ל והמפכ"ל. "הילדים חשופים למשבר השלטוני ומאבדים אמון במערכת. לא קל היום לעמוד בפני בני הנוער, ששואלים באיזו מדינה אנחנו חיים"?

פרשות חמורות ומביכות נגד משה קצב וחיים רמון, פרשות שחיתות הנחקרות בלשכת ראש הממשלה והתפטרות רמטכ"ל ומפכ"ל, מובילות היום (ב') את שרת החינוך, יולי תמיר, להורות למורים לשוחח עם התלמידים על מה שהיא מגדירה "התפוררות המערכת השלטונית במדינה".

 

השרה תמיר אמרה את הדברים בפני מנהלי בתי ספר, בכנס השנתי של התאגדות המנהלים. לדבריה, התלמידים לא מנותקים מההתרחשויות בשלטון הישראלי ואינם חיים בחלל ריק. "כולנו נתקלים בשאלות הקשות מאוד שמעלים בני הנוער. הם מתבוננים בטלוויזיה, רואים את הרמטכ"ל, המפכ"ל ושר המשפטים מתפטרים והם מעלים שאלות קשות".

 

"המשבר השלטוני חודר לתוך בית הספר והתלמידים נוהגים בהעדר גבולות ומסגרת", אמרה השרה, "כשכל המערכת השלטונית בתהליך של שחיקה מהירה, מערכת החינוך ניצבת כנקייה ואמינה, עובדת ומתפקדת ואולי המערכת היחידה שילדים באים אליה וחשים יציבות. לא קל היום לעמוד בפני בני הנוער, ששואלים את עצמם באיזו מדינה אנחנו חיים? גם אנחנו שואלים את אותן שאלות ואין לנו תשובות קלות. חובה עלינו בבתי הספר להתמודד עם הנושא, לא להסתיר או להצדיק את המעשים, אלא להביע את סלידתנו מהמעשים".

 

לדברי תמיר המשבר השלטוני משפיע לרעה על הנוער בכל הקשור לסמכות הממסד החינוכי. "הילדים חשופים למשבר השלטוני ומאבדים מהר מאוד אמון במערכת. הם ציניים, חסרי אמון ואף תופעות כמו ניכור חודרים לבתי הספר ומקשים על היכולת הניהולית שלו".

 

המורים: מלאו דרישותנו או שנשבות

אחרי הדיון הערכי, ערכו בכנס דיון בנושא נוסף שמטריד את המורים: המשא ומתן בין ארגוני המורים למשרדי החינוך והאוצר. המורים הכריזו כי אם עד מחר לא יקבלו תשובה ממשרד האוצר לגבי דרישותיהם למכסות פרישה מוקדמת של מורים, כמו גם קביעת דרגות שכר חדשות למורים, הם ישבשו את הלימודים עד לכדי השבתות, ואי קיומן של פעילויות חוץ בית ספריות כמו הטיולים השנתיים.

 

"אם לא נקבל מה שמגיע לנו נעשה זאת בכוח", אמר מזכ"ל הסתדרות המורים, יוסי וסרמן. "אף אחד לא מעוניין שילדי ישראל יסתובבו ברחובות. אנו נאבקים עבור העתיד של המדינה והאזרחים, לא בשביל שקל אחד יותר או פחות. אנחנו רוצים לחזק את מקצוע המורה. אם בעתיד הקרוב לא יצלח המשא ומתן נאלץ להיכנס למאבק איתנים שעוד לא נראה כמותו מבחינת מימדים, היקף וזמן".

 

רן ארז, יו"ר ארגון המורים העל יסודיים, הביע ספק אם הכתובת היא שרת החינוך. לדבריו, "לשרה אין פנקס צ'קים, ולכן הכול בגדר רצון טוב. המפתח לתקציב הוא בידי שר האוצר ובידי ראש הממשלה".

 

ארז התייחס לכך שמשרד החינוך קובע מחדש סטנדרטים למקצועות השונים, ואמר: "גם בסדום ועמורה היו סטנדרטים". לדברי ארז עשרה אחוז מהתלמידים לומדים בבתי ספר פרטיים וההורים משלמים על כך 15 אלף שקלים בשנה, דבר שארגוני המורים מתנגדים לו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום ירון ברנר
לא מנותקים. תלמידים
צילום ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
תפקידנו לחנך. השרה תמיר
צילום: ירון ברנר
רואים טלווזיה ושואלים מה היה שם. הנשיא קצב
צילום: איי פי
צילום: חגי אהרון
מי בעל הסמכות? רן ארז
צילום: חגי אהרון
מומלצים