העתיד נראה ירוק יותר
אל גור, יוצר הסרט "האמת המטרידה " הודיע כי יערוך ב-7/7/07 קונצרט ענק ב-7 ערים בכל יבשות העולם, במטרה לקדם את המודעות לאיכות הסביבה ולנזקי הזיהום ▪ אוסטרליה הודיעה כי בעוד שלוש שנים לא ניתן יהיה להשתמש בנורות הליבון המזהמות, המבזבזות אנרגיה רבה ▪ תקווה חדשה לכדור-הארץ?
חדשות טובות לאיכות הסביבה: לוחם הגנת הסביבה, אל גור, יוצר הסרט "האמת המטרידה", הכריז לפני מספר ימים כי ב-7 ליולי השנה (7.7.07) ייערך קונצרט ענק ב-7 ערים בכל היבשות, שכל הכנסותיו יוקדשו למלחמה במשבר האקלים הגלובלי.
אמנים ידועי שם כמו לני קרביץ, שריל קרו, דוראן דוראן ואחרים כבר הבטיחו לגור להשתתף בקונצרט, שייקרא Live Earth , על משקל הקונצרטים הידועים "לייב אייט" (Live 8) שאורגנו בעבר לגיוס כספים ולהגברת המודעות לעוני בעולם. קווין הול, שהפיק את הלייב אייט ב-2005 בהצלחה פנומנאלית, יפיק גם את הקונצרט של גור.
סרטו של גור, מועמד השנה בטקס פרסי האוסקר, ואם יזכה, יהיה זה עוד צעד להגברת המודעות לסכנות שנשקפות לכדור הארץ, ושאותן אנו יכולים למנוע אותן במו ידינו - בעזרת צעדים פשוטים למדי.
- רוצים לדעת איך אתם יכולים לעזור לכדור-הארץ? לחצו כאן לפרוייקט מיוחד ב-ynet
אוסטרליה נגד נורות הליבון
בענייני הסביבה, אנחנו רגילים לשמוע חדשות רעות, במיוחד כשזה מגיע לממשלות. אולם החלטה חדשה שהתקבלה באוסטרליה, מציעה תקווה חדשה לאיכות הסביבה. לפי ההחלטה, בתוך שלוש שנים מהיום, יהיה זה מחוץ לחוק להשתמש בנורות ליבון במדינה. במה חטאו הנורות האלה, שמלוות אותנו מאז המצאתן בידי תומאס אלווה אדיסון ב-1879?
עוד בנושא
האיחוד האירופי: הסכמה לצמצום פליטת גזי חממה
רן גולדבלט
בוועידת מדינות האיחוד האירופי נוסחה טיוטה ראשונית לפיה יקטינו המדינות החברות באיחוד את שיעורי הפליטה בכ-20% לפחות, עד שנת 2020. המתנגדות העיקריות: פולין והונגריה, המייצרות את עיקר החשמל באמצעות פחם
רוב האנרגיה שצורכות הנורות (כ-80%), מתבזבזת על חימום. נורות פלורוסנטיות (נורות ניאון) יעילות בהרבה, כלומר שצריכת אנרגיה נמוכה פי כמה, מפיקה אותה כמות של אור.
אלא שרבים חשים ששפופרות הניאון הארוכות מפיקות אור 'קר' ולא נעים, פרט לכך שהן דורשות בתי נורה ארוכים הכוללים מתנע ומשנק ('צ'וק). בנוסף, יש אנשים שהרטט של נורות אלה גורם להם אי-נוחות ולעתים אף בעיות בריאות. מחירן הגבוה יותר אף מקטין את הפופולריות שלהן.
אך היום התקדמה תעשיית נורות הניאון בצעדי ענק ובשוק ניתן למצוא נורות פלורוסנטיות קומפקטיות אותן ניתן להבריג בבית מנורה סטנדרטי. והאיכות? הולכת ומשתפרת: גוון האור המופק על-ידי נורות אלה היום הוא הרבה יותר חם ונעים מאשר נורות פלורוסנטיות מהדור הקודם. וקיימות כמובן נורות הלד הקטנות, אשר לעתים היום מצרפים כמה מהן יחדיו ליצירת פנס בעל עוצמה חזקה.
מה ירוויחו האוסטרלים מהשינוי? ירידה של כ-66% בתצרוכת החשמל (דבר שמיתרגם, כמובן, לחסכון בכסף) וירידה ניכרת (כ-800,000 טון) בכמות גזי החממה שאוסטרליה פולטת לאטמוספירה.
קשה להאמין שדווקא אוסטרליה, מכל הארצות, בחרה לנקוט בצעד כזה. כמו ארצות-הברית, גם אוסטרליה מסרבת לחתום על אמנת קיוטו והבהירה שלא תנקוט בצעדים כנגד ההתחממות הגלובאלית אם אלה יטילו נטל על הכלכלה. אך הוצאת נורות הליבון מחוץ לחוק רק משפרת את הכלכלה שכן היא מקטינה משמעותית את צריכת האנרגיה. השפעה מבורכת נוספת היא, שהצעד מביא את בעיית הסביבה למודעותם של כל אזרחי המדינה.
נפטרים ממנורות הליבון באוסטרליה
צילום: איי אף פי
מומלצים