ארה"ב: וירג'יניה מתנצלת על חלקה בעבדות
מחוקקי המדינה קיבלו החלטה להתנצל על תמיכתה של הממשלה בהנהגת העבדות. זו "תיזכר ככתם נורא של גזילת זכויות אדם והפרה של העקרונות המכוננים בהיסטוריה של האומה שלנו", נכתב בנוסח ההחלטה. כן הביעו מחוקקי וירג'יניה התנצלות על "ניצולם של הילידים האמריקנים"
מדינת וירג'יניה שבארצות הברית מביעה "צער עמוק" על חלקה בעבדות השחורים בתחומה: בהחלטה שהתקבלה אמש (שבת) בהצבעה חשאית, הכריזו חברי הסנאט של המדינה על התנצלות רשמית על העבדות, וכן על "הניצול של הילידים האמריקנים".
לדברי יוזמי ההחלטה, מדובר במדינה הראשונה שמתנצלת על חלקה במדיניות העסקת העבדים, שהונהגה בארה"ב במאה ה-19. כעת שוקלים גם במדינת מיזורי לפרסם התנצלות דומה. להתנצלות אין השלכה משפטית, אך יש בה מסר סמלי חשוב, לטענתם.
דונלד מקקיין, אחד הנציגים הדמוקרטים של וירג'יניה, אמר: "ההצהרה תיזכר בזכות מספר סיבות, גם בזכות העובדה שהתקבצנו כאן יחד והעברנו את ההחלטה".
התומכים בשיגור ההתנצלות קידמו את הצעת ההחלטה לקראת חגיגות ה-400 של הקמת ג'יימסטאון, המושבה הראשונה שאליה הגיעו עבדים אפריקנים כבר ב-1619. מאוחר יותר הפכה העיירה ריצ'מונד לעד אטרקטיבי עבור מהגרים מאפריקה, והפכה למרכז של סחר עבדים.
בהחלטה נקבע עוד כי תמיכתה של הממשלה בהנהגת העבדות "תיזכר ככתם נורא של גזילת זכויות אדם והפרה של העקרונות המכוננים בהיסטוריה של האומה שלנו. ביטול העבדות הגיע לאחר שנים של אפליה שיטתית שבצדה הפרדה גזעית, כמו שיטות אחרות שסייעו לשרש גזענות כלפי אמריקנים יוצאי אפריקה".
עד שנות ה-50 של המאה הקודמת הורשו השחורים בווירג'יניה להצביע רק אם עברו מבחן בכתב ואם שילמו מס מיוחד. מחאה עממית הצליחה לבטל הפרדה גזעית שהנהיגה המדינה בבתי הספר עד תחילת שנות ה-60.
וירג'יניה היתה גם המדינה הראשונה שבחרה מושל שחור: בשנת 1989 נבחר דגלאס ווילדר לתפקיד הרם. בשנת 2004 ייסד בית הנבחרים תוכנית מלגות עבור שחורים שבתי הספר שלהם נסגרו בין 1945-1964.