אפילו גברים יכולים: טארט בצל, פרמזן ותימין
לכבוד יום האשה הבינלאומי, השף אופיר וידבסקי מראה איך מכינים בקלי-קלות טארט שמשלב בצל מתקתק, גבינת פרמזן חריפה ועוקצנית ותימין טרי ורענן. גברים, זאת ההזדמנות שלכם לפנק את האשה שלצדכם
טארט פרמזן ותימין
מתכון של השף אופיר וידבסקי
המרכיבים:
לבצק:
250 גרם קמח
150 גרם חמאה
קורט מלח
80 מ"ל מים קרים
1 ביצה טרופה
למילוי:
1 כף חמאה
1 בצל לבן קצוץ דק
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%
3 ביצים
150 גרם פתיתי גבינת פרמזן
2 כפיות תימין טרי קצוץ
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- להכנת הבצק, מערבבים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח בפולסים קצרים, עד לקבלת פירורים. מוסיפים את המים עד לקבלת בצק אחיד.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד או שקית ומצננים כשעה במקרר.
- מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומניחים על תבנית אפיה בקוטר 24 ס"מ.
- מניחים על הבצק נייר אפייה, מעליו מניחים קטניות יבשות (חומוס/אורז/שעועית) ואופים באפיה עיוורת למשך כ-20-30 דקות.
- לאחר האפייה, מסירים את הקטניות ואת נייר האפייה ומורחים את הבצק בביצה.
- מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים את הטארט עוד 10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
- מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-120 מעלות.
- המילוי: מחממים כף חמאה במחבת, מאדים את הבצל ללא השחמה, עד שהוא רך, ומצננים אותו.
- מערבבים את השמנת עם פתיתי הפרמזן והתימין. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מוסיפים את הביצים ומקציפים אותן אחת אחרי השנייה. מוסיפים את הבצל המאודה ומערבבים היטב.
- יוצקים את המילוי מעל הטארט האפוי ואופים (ב-120 מעלות) למשך כ-40-50 דקות, עד שהמילוי יציב.
מומלצים