שתף קטע נבחר

 

תופעה: ישראל גם "מייצאת" נשים לזנות

תופעת הסחר בנשים מישראל אל מעבר לים עמדה במוקד דיון שקיימה היום ועדת הכנסת למאבק בסחר בנשים. מוקד הסיוע לעובדים זרים הציג הקלטות משיחות עם סוחרי נשים, שפירסמו מודעות דרושים

תופעת הסחר בנשים המובאות לישראל נהפכה בשנים האחרונות חזון נפרץ, ואולם "ייצוא" נשים מישראל מוּכּר פחות - חרף העובדה שהתגבר מאוד באחרונה. הסוגיה הגיעה היום (ג') לכנסת, עם דיון ראשון של ועדת המשנה למאבק בסחר בנשים.

 

נשים ישראליות רבות פותו לעבוד כזונות בחוץ לארץ, בעקבות מודעות המתפרסמות בעיתונים ובאתרי אינטרנט. לישראליות מוּצע לעבוד בחו"ל תמורת שכר גבוה. היעדים המרכזיים שאליהם נוסעות הישראליות הם אירלנד, אנגליה, קרואטיה, יוון, סינגפור, יפן ותאילנד.


הפגנת ארגון אמנסטי נגד סחר בנשים, ארכיון (צילום: ניב קלדרון) 

 

החשד לסחר התעצם כאשר המתנדבות במוקד הסיוע לעובדים זרים התקשרו למספרי הטלפון שהופיעו במודעות. במרבית המקרים הובטחו לנשים סכומי כסף הנעים בין 50 ל-80 אלף שקל בחודש, כניסה למדינת היעד באמצעות אשרת תייר וסיוע במימון כרטיס הטיסה תוך התחייבות להחזרת החוב במשך העבודה.

 

"על רשויות אכיפת החוק להגביר את מאמציהם ולחקור את הדיווחים אודות חשדות לסחר בנשים ישראליות", אמרה יו"ר הוועדה, ח"כ זהבה גלאון (מרצ-יחד). "העיתונים שמפרסמים את אותן מודעות עוברים על החוק שאוסר על פרסום שירותי מין ושותפים לסיוע לסחר בבני אדם למטרות זנות. כך הם משמשים חוליה משמעותית בשרשרת הסחר, שכן לולא אותן מודעות, ספק אם אותו סוחר היה מצליח להגיע אל מבוקשו".

 

עו"ד עדי וילינגר ממוקד הסיוע לעובדים זרים חקרה את התופעה. היא מספרת כי בחצי השנה האחרונה דיווחו היא וחברותיה למשטרה על תשעה מקרים של סוחרים אשר שידלו נשים לעבוד בחו"ל. "מאז רק מקרה אחד מטופל. הגשנו למשטרה תמלולים, אך הם החליטו לטפל רק במקרה אחד".

 

נציג המשטרה, רב-פקד יהושוע בלילי, אישר כי המשטרה מטפלת באחת הפרשות שמסר מוקד הסיוע. "אנחנו מטפלים בפרשה אחת עם מספר קורבנות והנושא נמצא בחקירה. המשטרה הפעילה שתי שוטרות סוכנות, ונעצרו שלושה חשודים. נגד החשודים הוגשו כתבי אישום. הם שוחררו למעצר בית וכעת מתנהל משפט. המשטרה הצליחה לאתר 14 נשים בחו"ל".

 

על פי רוב, למודעות המתפרסמות בעיתונים ובאינטרנט נוסח זהה: "לעבודה דיסקרטית בחו"ל עם שכר עצום נדרשות בחורות נאות וליברליות". העובדה כי מדובר בעיסוק בזנות מתבהרת באופן מיידי, כבר בדקות הראשונות של שיחת הטלפון. במוקד הסיוע לעובדים זרים הקליטו את אחת השיחות:

 

מתנדבת: "אני מתקשרת לגבי העבודה".

סוחר: "הבנתי. זו עבודה שכוללת מין".

מתנדבת: "אה, כי כתוב במודעה שלא".

סוחר: "ככה צריך לפרסם".

מתנדבת: "אם נגיד אני רואה שזה לא מתאים לי, אני יכול לעזוב?"

סוחר: "בהחלט. אבל יכול להיות שזה יהיה כרוך בזה שתצטרכי לשלם לנו את מחיר הכרטיס והוצאות נוספות".

 

בשיחה אחרת אמר הסוחר: "תשלחי לי תמונות, נראה קודם כל אם את מתאימה - מידות הגוף שלך ואיך שאת נראית. את לא צריכה להיות מלכת יופי או משהו, אבל את חייבת שיהיה לך גוף יפה".

 

ח"כ גלאון: "יש עלייה של נשים שעוסקות בזנות בארץ ובחו"ל. אני מתריעה על קיום התופעה. כרגע אנחנו יודעים על 14 נשים שפותו לעבוד בחו"ל. לחלקן החרימו את הדרכון והפעילו עליהן אלימות. הבעייתיות הגדולה היא שהמדינות שאליהן נוסעות הנשים הן מדינות אשר אין בהן איסור על סחר בנשים, וזה מקשה על המאבק בתופעה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתריעה. גלאון
צילום: ניב קלדרון
מומלצים