צווי מעצר בינלאומיים נגד מבצעי הפיגוע בארגנטינה
המשטרה הבינלאומית נעתרה לבקשת ארגנטינה ותוציא צווי מעצר בינלאומיים נגד חמישה פקידים איראנים בכירים ופעיל טרור לבנוני בחשד למעורבות בפיגוע נגד בניין הקהיליה היהודית בבואנוס איירס ב-1994. עם זאת, לא יוצא צו מעצר נגד נשיא איראן לשעבר רפסנג'אני
האינטרפול - ארגון המשטרה הבינלאומי הודיע היום (ה') כי יפרסם עד סוף החודש צווי מעצר בינלאומיים נגד חמישה פקידים איראנים בכירים ופעיל טרור לבנוני בחשד למעורבות בפיגוע הטרור נגד המרכז היהודי "אמי"ה" בבואנוס איירס ב-1994. עם זאת, המשטרה הבינלאומית דחתה את בקשת שלטונות ארגנטינה לסייע במעצרם של שלושה בכירים איראנים - ביניהם הנשיא לשעבר האשמי רפסנג'ני.
התביעה בארגנטינה פנתה לאינטרפול בבקשה לסייע במעצרם של החשודים בתיכנון וביצוע הפיגוע. הארגון הודיע כי יפרסם את הצווים עד סוף החודש אלא אם יוגש עוד קודם לכן ערעור של ארגנטינה או איראן נגד המהלך. איראן כבר הודיעה שתערער על ההחלטה, צעד שיגרור ככל הנראה דחיה של פירסום הצווים עד לדיון באסיפה הכללית של אינטרפול בנובמבר. דיפלומט איראני בבואנוס איירס אמר כי האינטרפול פועל בלחץ פוליטי מצד ארצות הברית, וכי לגורמים בארגנטינה אין כל ראיה שיכולה לתמוך בהוצאת צווי המעצר.
85 בני אדם נהרגו ויותר מ-200 נפצעו כשמשאית עמוסה בחומרי נפץ התפוצצה ליד הבניין הקהיליה היהודית בבירת ארגנטינה, במה שהוגדר התקפת הטרור הקשה ביותר שאירעה על אדמת ארגנטינה. התביעה מצאה כי המבצע היה פעיל של ארגון חיזבאללה, ככל הנראה כנקמה על חיסולו של מנהיג הארגון, עבאס מוסאווי. ישראל והקהילה היהודית בארגנטינה הפנו אצבע מאשימה כלפי איראן כמי שאחראית לארגון הפיגוע - האשמה שטהרן דחתה בתוקף.
צווי המעצר הבינלאומיים אינם מחייבים אף מדינה לבצע את המעצר או להסגיר את העצורים, אולם הרישום שלהם מופיע ברשימת "המבוקשים ביותר" של הארגון, ומקשה על תנועתם החופשית.
בין השאר יש כוונה להוציא צווי מעצר נגד עלי פלאחיאן, שר המודיעין לשעבר של איראן, ועימאד מורנייה, שמשמש כיום כרמטכ"ל חיזבאללה ואיש המבצעים הראשי של חסן נסראללה.
ואולם, אינטרפול הודיעה כי למרות הבקשות שקיבלה מארגנטינה, לא תוציא צווי מעצר נגד נשיא איראן לשעבר האשמי רפסנג'אני, ונגד שר החוץ לשעבר, עלי אכבר ולאייטי, שמשמש כיום כיועץ בכיר של המנהיג הרוחני האיראני עלי חמינאי. כמו כן לא יוצא צו מעצר נגד שגריר איראן לשעבר בארגנטינה, האדי סולימנפור.