שתף קטע נבחר

 

ארה"ב: הסנאט של מרילנד התנצל על העבדות

בעקבות הודעת ההתנצלות של וירג'ינה לפני כשלושה שבועות על מדיניות אפליית השחורים בה נקטה לפני יותר מ-200 שנה, אישר גם הסנאט של מרילנד החלטה בנוסח דומה. "אנו מביעים צער עמוק על התפקיד שהיה למרילנד בכינון העבדות ובשמירה עליה וכן על אפליית השחורים, שהיא המורשת שהנחילה העבדות", נכתב בהחלטה. ההתנצלות עדיין זקוקה לאישור בית הנבחרים ותובא להצבעה בקרוב

הסנאט של מדינת מרילנד אישר הלילה (שבת) החלטה המתנצלת על העבדות ואפליית השחורים במאות ה-18 וה-19. ההחלטה התקבלה פה אחד ותמכו בה 44 חברי סנאט. הודעת ההתנצלות עדיין זקוקה לאישור בית הנבחרים והיא תובא בקרוב להצבעה.

 

"הסנאט מביע צער עמוק על התפקיד שהיה למרילנד בכינון העבדות ובשמירה עליה וכן על אפליית השחורים, שהיא המורשת שהנחילה העבדות", נאמר בנוסח ההחלטה.

 

חבר הסנאט הדמוקרטי, נתנאל אקסום, אמר בטרם ההצבעה כי הוא מאמין שאם האזרחים יקבלו את הודעת ההתנצלות ויפנימו אותה, יש באפשרותה לתרום ליחסים בין הגזעים. "אני מקווה שניתן להנחיל חזון לפיו כל בני האדם יכולים להחיות יחדיו בהמוניה והממשל פועל למען כל אזרחיו באשר הם".   

 

בתוך כך, הודיע נשיא הסנאט של ג'ורג'יה, אריק ג'ונסון, כי בכוונת מדינתו לקבל בתוך שבועות אחדים החלטת התנצלות דומה. זאת, חרף העובדה שהנושא זכה לתגובות צוננות מצד כמה מחברי הבית.

 

ג'ונסון נפגש לאחרונה עם כמה ממנהיגי שחורים במדינה על מנת לדון בנוסח ההחלטה, לקראת הבאתה להצבעה באמצע החודש הבא. "אנחנו או הורינו לא מעורבים באופן אישי בעבדות, אך מדינת ג'ורג'יה היתה מעורבת", אמר ג'ונסון. הצעת החלטה דומה צפויה לעלות בקרוב גם בבית הנבחרים של מדינת מיזורי.

 

לפני כשלושה שבועות הביעה מדינת וירג'יניה "צער עמוק" על חלקה בעבדות השחורים בתחומה. בהחלטה שהתקבלה בהצבעה חשאית, התנצלו חברי הסנאט של המדינה הדרומית שלעבר באופן רשמי על על העבדות, וכן על "הניצול של הילידים האמריקנים".

 

וירג'יניה היתה למדינה הראשונה שמתנצלת על חלקה במדיניות העסקת העבדים. להתנצלות אין השלכה משפטית, אך יש בה מסר סמלי חשוב. "ההצהרה תיזכר בזכות מספר סיבות, גם בזכות העובדה שהתקבצנו כאן יחד והעברנו את ההחלטה", אמר דונלד מק'קיין, מנציגים הדמוקרטים בסנאט של וירג'יניה, לאחר ההצבעה.

 

ההצעה להבעת התנצלות על העבדות בווירג'יניה קודמה לקראת חגיגות 400 שנה להקמתה של ג'יימסטאון, המושבה הראשונה שאליה הגיעו עבדים אפריקנים, כבר ב-1619. מאוחר יותר, הפכה העיר ריצ'מונד לעד אטרקטיבי עבור מהגרים מאפריקה, והפכה למרכז סחר בעבדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
אילוסטרציה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים