שתף קטע נבחר
 

אלכוהול בתאונות: זינוק של 200% ב-5 שנים

מחקר שנערך על-ידי המכון הלאומי לטראומה ורפואת חירום בתל-השומר מגלה - מספר ההרוגים בתאונות דרכים, נהגים והולכי רגל, אשר היו תחת השפעת אלכוהול עלה ב-200 אחוז בין השנים 2000 ל-2004. בקבוצת הסיכון: בני 30 עד 33. עורכי המחקר: "דרושה התערבות כדי לבלום את המגמה"

מכת תאונות הדרכים רק מחמירה: בשבועות האחרונים אירעו מספר תאונות דרכים קשות, בהן היו מעורבים נהגים והולכי רגל שתויים. התאונה הקשה מכל אירעה ב-8 בחודש ליד המושב גינתון הסמוך ללוד, בה נהרגו שישה בני אדם. בחקירת המשטרה נמצאו סימני אלכוהול וקוקאין בגופו של הנהג הדורס.

 

מחקר חדש נותן אולי הסבר למספרם העולה של התאונות. מהמחקר, שנערך במכון הלאומי לטראומה ורפואת חירום בתל-השומר עולה כי שיעור המעורבים בתאונות דרכים - נהגים, נוסעים או הולכי רגל -  שבדמם ריכוז גבוה של אלכוהול, זינק בכמעט 200 אחוזים בחמש שנים בישראל. כמעט 15 אחוז מההרוגים בתאונות הדרכים היו תחת השפעת אלכוהול.  

 

על פי אותם מדדים, בשנת 2000 היו 5 אחוזים מההרוגים בתאונות תחת השפעת אלכוהול, בעוד שבשנת 2004 עמד שיעורם של ההרוגים תחת השפעת האלכוהול על 14.7 אחוז מכלל המעורבים.


והקטל בכבישים נמשך. התאונה ליד מושב גינתון          (צילום: אבי מועלם)

 

החוקרים אספו נתונים של 1,520 הרוגי תאונות הדרכים בשנים 2000 עד 2004, שהתקבלו מהמכון לרפואה משפטית. נמצא כי 8.2 אחוז מהנהגים שהיו מעורבים בתאונות נהגו בשכרות, (כאשר רמת האלכוהול בדמם היא מעל 50 מ"ג אלכוהול ל-100 מ"ל). בקרב הולכי רגל או נוסעים אחרים שהיו מעורבים בתאונות נמצאה רמת אלכוהול גבוהה אצל 5.5 אחוזים. 

 

החוקרים ניסו לאפיין את אוכלוסיית "ההרוגים השיכורים" בתאונות דרכים ומצאו כי הקבוצה הגדולה ביותר היא של נהגים או נוסעים בני 30 עד 33: כמעט חמישית (19.2 אחוז) מהם היו תחת השפעת אלכוהול. 

 

המחקר יוצג מחר (ג') בכנס האיגוד הישראלי לרפואה דחופה והחברה לטוקסיקולוגיה. עורכי המחקר קובי פלג, לימור אהרונסון-דניאל ובלה סביצקי מהמכון הלאומי לטראומה ורפואת חירום בתל-השומר, מזהירים כי "נחוצה התערבות כדי לעצור את המגמה שתביא תוך שנתיים את שיעור הנהגים השיכורים המעורבים בתאונות לאחד הגבוהים בקרב המדינות המפותחות". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תאונת דרכים. נהגים, נוסעים והולכי רגל שתויים
צילום: ודים דניאל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים