נציג נורווגי שבר ה"מצור" על הממשלה הפלסטינית
בפגישה ראשונה שנערכה בין ראש הממשלה הנייה לסגן שר החוץ הנורווגי נשבר ה"מצור" הדפלומטי על הממשלה הפלסטינית. השניים דנו בדרכים להסרת החרם הכלכלי על הרשות. גם הבריטים שוקלים מחדש יחסם לממשלה: "מזהים אלמנטים ונקודות חשובות ונמשיך לבחון את פעולותיה"
יוהנסן והנייה דנו ביחסים בין שני הצדדים ובדרכים להסרת המצור הכלכלי על הרשות הפלסטינית. יוהנסן נפגש גם עם שר החוץ הפלסטיני, ד"ר זיאד אבו עמרו והביע את תקוותו שממשלת האחדות תיענה לדרישות הקהילה הבין לאומית, תפעל להפסקת האלימות ולשחרורו של החייל החטוף גלעד שליט. כזכור, בשעות הבוקר פנה ח"כ ישראל חסון לשגריר הנורווגי ודרש את התערבותו בסוגיה זו.
פגישת הנייה-יוהנסן היא הראשונה מאז הבידוד הדיפלומטי שהוטל על הפלסטינים, לאחר הבחירות בשנה שעברה והיא מהווה זריקת עידוד לפלסטינים, לקראת סבב פגישות שמתכננים שר האוצר סאלם פאייד ושר החוץ אבו-עמרו במדינות אירופה במטרה להסיר את החרם מעל הרשות.
בתוך כך – מתברר שבריטניה ממתינה לראות את פעולותיה של הממשלה החדשה לפני שתחליט על חידוש המגעים עימה. -כך אומר בשיחה עם ynet ג'ון וילקס, דובר משרד החוץ הבריטי במזרח התיכון. וילקס, השוהה בימים אלה בישראל, אומר כי בריטניה ושותפיה באיחוד האירופי ידונו בחידוש היחסים עם הממשלה הפלסטינית, בעוד בריטניה נחושה להמשיך במאמצים ליצירת אווירה מתאימה לחידוש המו"מ באזור.
"מגעים עם שרים שאינם אנשי חמאס"
"למרות שבמצעה של ממשלת האחדות הפלסטינית אין היענות ברורה לדרישות הקוורטט, אנו מזהים אלמנטים ונקודות חשובות ונמשיך לבחון את פעולותיה", אמר וילקס והעריך כי המגעים יצומצמו בשלב הראשון לשרים שאינם אנשי חמאס.
וילקס מאשר כי הפיגועים בלונדון הם שדחפו את בריטניה למעורבות גדולה יותר בסכסוך המזרח תיכוני: "אין ספק שהפיגועים בלונדון לימדו אותנו כמה דברים ואנו פועלים לפיתרון הסכסוכים במזרח התיכון בשיתוף פעולה עם הממשלות באזור וקוראים לישראל להפסיק את הפעולות החד צדדיות, כמו הרחבת ההתנחלויות וקוראים לפלסטינים להפסיק את ירי הרקטות והפיגועים".
הנציג הבריטי מכחיש את הדיווחים בתקשורת הבין לאומית על הכנות למלחמה באירן ואומר כי "אף אחד לא מכין מלחמה כזו". לדבריו - יש עדיין הזדמנות לפיתרון של שלום בעניין: "אנו מצפים שהנשיא אחמדי-נג'אד יחזור בו מהתעקשותו וישתף פעולה עם הקהילה הבינ"ל, עד אז נמשיך לדון בהקשחת הסנקציות נגד אירן".
הנקודה היחידה שבה וילקס מוצא עצמו במחלוקת קשה מול הממשל והציבור בישראל היא המשחק המתקרב בין נבחרות ישראל ואנגליה. גם כאן, עם זאת, לא נפקד מקומם של הנימוסים הדיפלומטיים והוא "מאחל לכולם אווירה חגיגית מוצלחת".