שתף קטע נבחר

 

קריית הממשלה בחיפה: בטיטאניק היה יותר אוויר

מאות עובדים שמתלוננים מזה תקופה ארוכה על מחסור בחמצן בבניין "הטיל", שבקריית הממשלה בחיפה, יצאו במופגן מהבניין וקיבלו קהל בחוץ. לטענתם, "אנחנו שוהים בבניין שעות ארוכות, ולא ייתכן שנשלם בבריאות שלנו בגלל שיקולים כספיים"

מאות עובדים בקריית הממשלה בחיפה יצאו בצהריים (יום ב') ממשרדיהם במחאה על תנאי העבודה במקום, וקיבלו קהל באוויר הצח שברחבת בניין "הטיל". העובדים אף קיימו אסיפת הסברה והפגינו במקום, בטענה כי מצב האוורור בבניין אינו מאפשר להם לתפקד כהלכה. המפגינים נשאו שלטים: "אפילו בטיטאניק היה יותר אוויר", "ברוך השם אני נושם", ועוד.

 

עו"ד שרון רינגר מהסניגוריה הציבורית, אחת מפעילות מאבק העובדים בקריית הממשלה הסבירה עד כמה המצב חמור: "אם מצב האוורור בבניין יימשך כפי שהוא כעת, אנשים ישלמו על כך בבריאותם. במוקדם או במאוחר כולם ירגישו את זה. יש כאלה שסובלים מבעיות בריאותיות שהולכות ומחמירות כבר כעת, ויש כאלה שירגישו את זה בעתיד. זה פשוט מצב שאינו מתקבל על הדעת, לשבת ולהמתין". 


אוויר בשקל. הפגנת העובדים (צילום: דורון גולן)

 

לפני מספר שנים הוקמה בעיר התחתית בחיפה קריה שמרכזת את כל משרדי הממשלה במתחם אחד. בניין אחד הוא היכל המשפט, באחר שוכן הביטוח הלאומי, ובאחרים, בניין "הטיל" ובניין מרכזי נוסף, שוכנים שאר המשרדים. לדברי העובדים, בניין "הטיל" הוא הבעייתי ביותר. המבנים נמצאים בבעלותה של חברה פרטית המשכירה אותה לרשות המבנים הממשלתית שבמשרד האוצר.

 

לדברי העובדים בבניין, המאכלס בין היתר את משרד הפנים, משרד החינוך, פרקליטות מחוז הצפון והסניגוריה הציבורית, לא ניתן לשהות בבניין ברציפות יותר משעה-שעתיים. "לאחר מכן פשוט חייבים לצאת החוצה ולשאוף אוויר, אחרת אי אפשר לתפקד בצלילות. העיניים שורפות ונכנסים למצב של טשטוש", סיפרה אחת העובדות בבניין. "מאז שהגעתי לכאן אני סובלת הרבה יותר מכאבי ראש ודלקות עיניים, וכך גם עובדים רבים נוספים. יותר ויותר אנשים התחילו לסבול מכאבי ראש כרוניים וכך הבנו שמדובר בתופעה".

 

עו"ד רינגר סיפרה כי לפני כשנה הוחלט בישיבה משותפת בין העובדים, נציגי משרד האוצר והחברה המחזיקה בבניינים למנות מהנדס מומחה לאוורור ומיזוג שימליץ על שיפורים ושינויים במערכת. לדבריה, לאחרונה הגיש המומחה את המלצותיו אולם החברה החליטה לאמץ רק חלק קטן מהן, ולפיכך החליטו העובדים למחות. "אנחנו מתכוונים להמשיך ולהיאבק כי מדובר בבריאות שלנו. אנחנו שוהים בבניין שעות ארוכות בכל יום לצרכי עבודתנו, ולא ייתכן שנשלם בבריאות שלנו בגלל שיקולים כספיים".

 

ממשרד האוצר נמסר בתגובה, כי הנושא נמצא תחת פיקוח מתמיד של משרד האוצר ושל חברת הניהול של הבניין, ובכל מקום בו מתעוררת בעיה היא מטופלת ללא דיחוי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בניין הטיל בחיפה
צילום: דורון גולן
מומלצים