סיבה להיגמל: העישון גורם להתקמטות עור הגוף
לא רק עור הפנים, גם עור הגוף בסיכון להתקמטות בקרב מעשנים. כך מגלה מחקר חדש, שבחן את עור הזרוע של קבוצת מעשנים. מחקר אחר, לעומת זאת, מגלה שעישון דווקא מגן ממחלת הפרקינסון
אנשים מעשנים מקומטים יותר מאלה שאינם, את זה כבר ידעתם. אבל עכשיו זה מדעי: העישון פוגם בעור וגורם להזדקנותו לא רק בפנים, אלא בכל הגוף, כך עולה ממחקר שנערך באוניברסיטת מישיגן בארה"ב. על המחקר מדווח כתב העת Archives of Dermatology בגליונו
החדש.
מחקרים קודמים בדקו את השפעת העישון על עור הפנים. במחקר הנוכחי, בדקו החוקרים את ההבדלים בעור הזרוע אצל מעשנים ולא-מעשנים. לצורך כך צילמו החוקרים את הזרוע הימנית של 82 נבדקים, בגילאי 22 עד 91. מחצית מהנחקרים עישנו במשך 24 שנים בממוצע, מחפיסה עד ארבע חפיסות ליממה.
החוקרים קבעו דירוג בן תשע נקודות, להערכת הנזק לעור והקפידו לבחור איזור בדיקה בזרוע שלא היה חשוף לשמש. מהמחקר עלה כי אצל הנבדקים מעל גיל 65, נמצא הבדל של 2 נקודות בסולם דירוג הנזק, בין מעשנים ללא מעשנים. אצל נבדקים מעל גיל 45, נמצא הבדל של 4 נקודות, לרעת המעשנים.
ראש צוות החוקרים, ד"ר יולנדה הלפריך, הסבירה כי ממצאי המחקר מצביעים על קשר ישיר בין מספר הסיגריות ליממה, שנות העישון והזדקנות העור. "יהיו ספקנים שיטענו שהנזק לעור הוא מהשמש", אמרה הלפריך, אולם הממצאים שלנו מגלים שהנזק לעור הוא ישירות מהעישון".
מנגד, מגלה מחקר נוסף שהתפרסם לאחרונה, כי העישון דווקא מפחית את הסיכון ללקות במחלת הפרקינסון. במחקר רחב ההיקף שכלל 79,977 נשים ו- 63,348 גברים ונמשך 9 שנים, נמצא סיכון מופחת של 30 עד 60 אחוז ללקות במחלה בקרב אלה שהחלו לעשן עד 25 שנים לפני פרוץ המחלה. החוקרים סבורים כי ככל הנראה מרכיבים בטבק הם אלה המעניקים הגנה מפני מחלת הפרקינסון.
עישון. העור יתקמט
צילום: index open
מומלצים