המשטרה: להעמיד לדין את ישראל כץ
לאחר חקירה ממושכת בפרשת המינויים הפוליטיים במשרד החקלאות, המליצה היחידה הארצית לחקירות הונאה להעמיד את חבר הכנסת לדין בחשד למירמה והפרת אמונים
ההמלצה באה לאחר שהיחידה הארצית לחקירות הונאה של המשטרה סיימה את חקירתה בפרשת המינויים הפוליטיים במשרד החקלאות ובתאגידים הקשורים בו, והעבירה את ממצאיה לפרקליטות מחוז מרכז. עם סיום החקירה, סבורה המשטרה כי קיימת תשתית ראייתית כנגד שר החקלאות בממשלה הקודמת ועוזרו מיכאל אילון, ששימש כמנכ"ל מועצת הצמחים.
בנוסף, סבורה המשטרה כי קיימת תשתית ראייתית כנגד אילון ובכירים נוספים בעבירות של רישום כוזב במסמכי תאגיד, זיוף בנסיבות מחמירות, ניצול לרעה של כוח המשרה וכן מירמה והפרת אמונים.
בא כוחו של ח"כ כץ, עו"ד יעקב וינרוט, אמר: "אין לי ספק כשהעיניים של פרקליט מנוסה ומאוזן יבחנו את העובדות, המסקנה תהיה שאין מקום לשום כתב אישום".
בדו"ח מבקר המדינה משנת 2005 נכתב כי "בתקופת כהונתו של כץ במשרד החקלאות נעשו מינויים פוליטיים ומינוייים בלתי תקינים אחרים". כך למשל מפרט המבקר כי ברשות לפיקוח חקלאי נקלטו באותה שנה 24 עובדים עונתיים. מתוכם היו 11 חברי מרכז הליכוד, 4 בנים של חברי מרכז הליכוד ועובד נוסף היה פעיל בליכוד (שפשוט לא נבחר למרכז...). כלומר, 16 מ-24 העובדים היו בעלי זיקה פוליטית לשר כץ.
גם במשרד החקלאות עצמו בוצעו שורה ארוכה של מינויים תוך התעלמות מכללי מכרז ובהעדפה פוליטית ברורה. מכיוון שבמשרד לא מונה יועץ משפטי במשך תקופה ארוכה, קבע המבקר שיש חשש שנוצרו "חללי זמן" שבהם לא היו למעשה שומרי סף במשרד למינויים.
כך למשל מונה חבר מרכז הליכוד לתפקיד ברשות לתכנון חקלאי (הסמנכ"לית למינהל הסבירה כי "היתה דרישה מלשכת השר לשבצו לתפקיד"); דוברת המשרד, תפקיד הטעון מכרז, מונתה בעקבות הוראה של יועץ השר למרות שנציבות שירות המדינה לא אישרה את מינויה; לתפקיד קב"ט המשרד מונה חבר מרכז הליכוד שהציע השר, אולם הוועדה האחראית למינוי כלל לא בדקה שני מועמדים אחרים שעברו את תנאי הסף. וכך זה נמשך ונמשך, שורה ארוכה של עוזרים בלשכת מנכ"ל המשרד (חברי מרכז הליכוד או בני משפחותיהם, מינויים פוליטיים במועצת הצמחים, במועצת הלול - ועוד.
השר כץ טען בתשובתו למבקר, בטרם נפתחה החקירה נגדו, כי "מעולם לא נתתי את ידי, במישרין או בעקיפין, למינוי פוליטי ו/או בלתי תקין במשרד החקלאות ובתאגידים הסטטורים הכפופים לו על מנת שיפעל למינויו של אדם זה או אחר ומעולם לא הסמכתי אדם אחר שיפנה בשמי ויפעל למינו אדם זה או אחר".
בעקבות תשובתו של השר כץ הדגיש אז המבקר כי גם "הצעה" של לשכת השר למועמדים היא משום התערבות פסולה בהליכי המינוי, "משום שהדעת נותנת שעובדי המשרד יפרשו זאת כתכתיב או כהוראת ביצוע מחייבת". בתגובתו למסקנות המבקר אומר השר כץ כי הליקויים שהתגלו "מחייבים את כל העושים במלאכה לשנס מותניים ולעסוק בהסקת מסקנות והפקת לקחים".
כץ הוא השר השני נגדו ממליצה המשטרה להגיש כתב אישום, זאת לאחר שהוגשה המלצה דומה נגד השר לשעבר צחי הנגבי. הנגבי הואשם לפני כחצי שנה בבית משפט השלום בירושלים בשורה של מינויים פוליטיים בעת שכיהן כשר לאיכות הסביבה.