שתף קטע נבחר

 

60 רשויות מקומיות ערביות ישבתו השבוע

השביתה תתקיים בימים רביעי וחמישי, במחאה על השימועים שייערכו למספר ראשי רשויות כפי שנקבע בהסדר בין ההסתדרות לממשלה בתום השביתה הגדולה. ראש עיריית ירכא: "יש פה ריח הקשור לאפליה פוליטית"

יותר מ-60 רשויות מקומיות ערביות ישבתו בימים רביעי וחמישי השבוע ולא יקבלו קהל, במחאה על השימועים שאמורים להתקיים באותם ימים לשבע ראשי רשויות ערביות, בעקבות המצב הכלכלי הקשה אליו נקלעו. על השימועים הוחלט בהסדרים שנקבעו בין משרד הפנים, להסתדרות ולמשרד האוצר בסיום השביתה הגדולה במשק בשבוע שעבר.

 

יו"ר ועד הרשויות הערביות, שאוקי חטיב, אמר ל-ynet כי הוא וחבריו קיבלו את ההחלטה על השביתה בשבת. "לא נכון לעשות את השימועים לראשי הרשויות שנמצאים במצב הזה בגלל מבנה תקציבי לקוי ולא נכון. הודענו על כך למשרד הפנים". 

 

ראש עיריית טייבה, חאג' יחיא עבדל חכים, אמר כי יעשה הכול על מנת שלא להגיע לשימוע ביום רביעי. "אין צדק באקט הזה של השימוע והתנהלות כזאת לא מקובלת. לא יכול להיות שראש עיר שנכנס לעירייה ב-2005 יצטרך לתת את הדין על החובות שהורישו לו ראשי העיר הקודמים. הם אלו שצריכים להיענש. הגשתי בקשה חתומה על ידי כל חברי מועצת העיר לבטל את השימוע ואף לקחנו עורך דין. אנחנו מחכים לראות מה תהיה התשובה לגבי זה.

 

"ביקשתי שיקימו ועדת חקירה שתברר את מקור החוב, אך החליטו שלא להקים אותה. ביקשתי אף שיחכו לדו"ח של 2006 היכול להעיד על פועלי, אבל משום מה בוחרים לעשות פעולה שאינה צודקת ולהעמיד אותי לשימוע".

 

לדברי ראש עיריית ירכא, רפיק סלמי, העובדה שמדובר ברשויות ערביות אינה מקרית. "יש פה ריח הקשור לאפליה פוליטית. מדובר ברשויות מהמגזר הערבי שלאף אחד לא אכפת מהן. יש כאן בעיה של 30 שנה אך בוחרים לפתור זאת בשימוע. כל הרשויות החתומות על המכתב מנסות לדחות את השימוע ולשקול צעדים משפטיים.

 

"משרד הפנים מנסה להתנתק מאחריות ולהראות כאילו הם עשו משהו על ידי השימועים הללו. הם מחפשים אשמים. אנחנו נבחרנו לאחר כל הצטברות החובות ואף מינו לנו חשבים. שקל אחד לא הוצאתי בניגוד למה שאמר לי החשב".

 

על אף השימועים, עובדי עיריית ירכא לא קיבלו את משכורותיהם עד כה. סלמי: "בירכא יש הצטברות של בעיות שהתראתי עליהן פעמים רבות. אני לא מתכוון לקחת אחריות על מה שהיה לפני. קיבלתי מועצה הרוסה ודרשתי ועדת חקירה, אך לא באים לקראתנו. ועל אף כל זאת, העובדים שלי עדיין לא קיבלו את המשכורת".

 

ממשרד הפנים נמסר בתגובה : "זו חוצפה שאין כדוגמתה. מנהיגי המגזר הערבי לא ידעו להתייצב לצד העובדים שלא קיבלו שכר. במקום לגנות את ראשי הרשויות שמתנהגים בצורה בלתי ראויה, הם מגנים את הטיפול בהם".

 

בהכנת הידיעה השתתף תני גולדשטיין
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי פורת
חטיב. "אין צדק"
צילום: אורי פורת
צילום: אחיה ראב"ד
הפגנת עובדי הרשויות בירכא, ארכיון
צילום: אחיה ראב"ד
מומלצים