בג"ץ: מוקדם להורות על השעיית הירשזון
בית המשפט העליון דחה את העתירה שהגישה התנועה לאיכות השלטון בדרישה להשעות את שר האוצר, נגדו מתנהלת חקירה בחשד למרמה והפרת אמונים. "העניין מחייב שקילה בכובד ראש של נתונים שונים", נימקו השופטים
בית המשפט העליון דחה הערב (ג') את עתירתה של התנועה לאיכות השלטון להשעות את שר האוצר אברהם הירשזון מתפקידו, בעקבות החקירה הפלילית שמתנהלת כנגדו בחשד למעילה בכספי עמותות. השופטים - אשר גרוניס, מרים נאור ואסתר חיות - דחו על הסף את העתירה בטענה כי לא חלף די זמן מאז החקירה ועד להגשתה (יומיים בלבד).
על אף כי דחו את העתירה, שהוגשה ביום שני, ציינו השופטים כי הם אינם מביעים כל עמדה לגבי שאלת ההשעיה של השר ובכך פתחו פתח לשוב ולהגיש את העתירה בזמן אחר. "השעייתו של שר מהממשלה אינה עניין של מה בכך. העניין כאמור מחייב שקילה בכובד ראש של נתונים שונים", נימקו השופטים.
"מטבע הדברים שלא ניתן להחליט על כך כהרף עין. העותרת אינה יכולה לצפות שהחלטה כזו, בנסיבות המתוארות, תתקבל תוך שני ימי עבודה", נכתב החלטה. "העתירה הינה מוקדמת מידי".
בעתירה, שהוגשה על-ידי עורכי הדין אליעד שרגא, ברק כלב, וצרויה מידד-לוזון, התבקש בג"ץ להוציא צו על-תנאי שיורה לראש הממשלה, אהוד אולמרט, לנמק מדוע שר האוצר לא יושעה מתפקידו. בנימוקי העתירה נכתב כי נוצרה פגיעה קשה באמון הציבור במערכת השילטונית כל עוד נותר הירשזון בתפקידו כשר, למרות החשדות החמורים התלויים נגדו. בנוסף ביקשו בתנועה מבג"ץ להוציא צו על תנאי שיורה לראש הממשלה ולשר הירשזון לנמק מדוע לא יכריזו על נבצרות זמנית של האחרון.
היום נחקר הירשזון במשך שבע שעות ביחידה למאבק בפשיעה כלכלית של המשטרה, בלוד. הירשזון חשוד בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים, גניבה בידי מנהל ורישום כוזב במסמכי תאגיד. יועצו ועוזרו של הירשזון התייחסו לשמועות שנפוצו כי השר מתכוון להתפטר מתפקידו והכחישו אותן. הם אמרו כי, כפי שהצהיר השר בעבר, הוא יחליט על צעדיו לאחר שמיעת חוות דעתו של היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז.