המתלוננת נגד רמון: את הפיצוי אתרום לנפגעות
חיים רמון חויב לפצות את המתלוננת ה' ב-15 אלף שקלים, והיא אמרה ל-ynet שתתרום את הכסף לארגון המסייע לנפגעות תקיפה מינית: "זה הדבר הכי נכון לעשות עם הכסף"
ה', המתלוננת נגד חיים רמון, מתכוונת לתרום את 15 אלף השקלים שתקבל כפיצוי מחיים רמון לארגון המסייע לנפגעות תקיפה מינית. בשיחה עם ynet, אמרה: "זה הדבר הכי נכון לעשות עם הכסף. עדיין לא החלטתי לאיזה ארגון לתרום".
על החלטת בית משפט השלום בתל-אביב להרשיע את חיים רמון, ללא קלון, הגיבה ה': "מבחינתי - זה כבר מאחוריי וזה לא רלוונטי". מקורביה מסרו כי "המסר לנשים הועבר בצורה הברורה ביותר דרך הכרעת הדין".
ראש הממשלה, אהוד אולמרט, טילפן מוקדם יותר לחיים רמון ובירך אותו על כך שאין במעשיו קלון. השניים קבעו להיפגש אחרי החג, ולדון אם ולאיזה תפקיד הנהגה יוכל רמון לחזור, אם ירצה בכך. מקורביו של ראש הממשלה אמרו כי השניים לא דיברו על שום דבר ספציפי, וכי השיחה היתה קצרה.
שר המשפטים לשעבר, שהורשע בביצוע מעשה מגונה בקצינה ממשרד ראש הממשלה, לא ישא קלון בעבירה. בית משפט השלום בתל-אביב, שגזר את דינו של רמון, החליט להותיר את ההרשעה על כנה. המשמעות המיידית של ההחלטה: רמון יוכל לשוב לפוליטיקה. בית המשפט קבע בגזר דינו כי יש להעדיף את האינטרס הציבורי על פני האינטרס האישי של רמון - ולכן הותיר את ההרשעה על כנה.
הרכב השופטים - חיותה כוחן, דניאלה שירזלי ודן בארי - קובע בנוגע להרשעה כי מי שנמצא אשם בביצוע עבירה יורשע בדין וכי "ביטול ההרשעה הינו חריג לכלל ורק במקרים יוצאי דופן ישתמש בית המשפט בכלי זה". על מעמדו הציבורי של רמון, כותב בית המשפט: "אין ספק, כי שיקולים נכבדים עומדים לזכות הנאשם: מדובר בדמות מוכרת בציבוריות הישראלית. במהלך שנים רבות מילא הנאשם תפקידים בכירים במערכת הציבורית, בין כחבר כנסת ובין בממשלות ישראל. פעילותו הציבורית נזקפת לזכותו והיא נלקחת בחשבון בבואנו להחליט על גורלו של הנאשם. לצד זאת, לא נעלמו מעינינו המצוקה והכאב שהם מנת חלקו של הנאשם, נוכח אובדן הקריירה שנקטעה באיבה".