אבו מאזן לאולמרט: אני מאחל לכם חג שמח
נשיא הרשות הפלסטינית התקשר לראש הממשלה וביקש לברך את תושבי ישראל לקראת החג. ראש הממשלה הודה למברך. זמן קצר לפני כן דרש אבו מאזן מקנצלרית גרמניה לסיים את האמברגו האירופי על הרשות
ברכות לחג מהשכן. נשיא הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס (אבו מאזן), התקשר אחר הצהריים (יום א') לראש הממשלה, אהוד אולמרט, ובירך אותו לרגל חג הפסח. אולמרט הודה לאבו מאזן על הברכות. יצוין כי שיחת הטלפון כבר הפכה למסורת בין המנהיגים הישראלים והפלסטינים. שיחות דומות נערכות גם בראש השנה ובחגים המוסלמים והנוצרים העיקריים.
אבו מאזן ואנגלה מרקל (צילום: איי.פי)
ראש הממשלה אולמרט סיפר כי בשיחה אבו מאזן התחייב פעם נוספת שיעשה מאמץ עליון על מנת להביא לשחרור גלעד שליט. "אני לא הסתרתי שהיו לי כמה וכמה אכזבות בתקופה האחרונה, אך אני חושב שזאת תהיה טעות לא לנצל את המומנטום כדי להביא להישגים", אמר אולמרט.
שיחת הטלפון בין אולמרט ואבו מאזן התרחשה זמן קצר לאחר תום פגישתו של נשיא הרשות עם קנלצרית גרמניה, אנגלה מרקל, המבקרת באזור. בפגישתם ברמאללה אמר אבו מאזן כי הגיע הזמן לסיים את האמברגו הכלכלי על הרשות מצד מדינות אירופה. "אין הצדקה להמשיך בכך ואם זה יימשך – מובן שזהו מצור מכוון נגד העם הפלסטיני", אמר עבאס לאחר הפגישה. מרקל נמנעה מלהיפגש עם שרים בממשלת האחדות הפלסטינית, המונהגת על ידי החמאס.
הקנצלרית, המשמשת כנשיאה התורנית של האיחוד האירופי, בירכה בפגישה על תוצאות הוועידה הערבית בשבוע שעבר בריאד, שבמרכזה נסיגה מלאה מהשטחים, כולל מרמת הגולן, כינון מדינה פלסטינית שבירתה ירושלים - ומנגד בניית קשרים נורמליים עם מדינות ערב. מרקל אמרה כי על הקהילה האירופית לבסס את המאמצים הדיפלומטיים על פי הצעה זו. היא אמרה מוקדם יותר היום כי "יש תחושה שדברים זזים ויש לנו חלון הזדמנויות. זהו סיכוי רציני שעלינו לאחוז בו".
לאחר פגישתה הבוקר עם ראש הממשלה אהוד אולמרט אמרה מרקל כי "גרמניה והאיחוד האירופי מחויבים לכך שאנשים בישראל יחיו בשלום ואנו פועלים עם הקוורטט להשיג זאת". הקנצלרית ציינה כי "כשמדובר בתהליך של שתי מדינות לשני עמים, הרי שיש חובה להכיר בזכותה של ישראל להתקיים, ויש חובה על מניעת האלימות והשימוש בכוח". אולמרט הפליג בשבחי האורחת, במיוחד בכל הנוגע למאמציה בנושא החיילים החטופים. "התרומה שלך להידוק היחסים בין שתי המדינות, בידידות כנה ועמוקה, היא מקור של עוצמה עבורנו", אמר. הוא הוסיף כי "לאור ההיסטוריה המשותפת הכואבת של שתי המדינות, והצורך בשימור ההיסטוריה הזו, יוכלו שתי המדינות להביט יחד אל העתיד".