BBC מכחיש: ג'ונסטון לא ביים חטיפתו בעזה
גורמים פלסטינים בוחנים אפשרות לפיה אלן ג'ונסטון, כתב הרשת הבריטית, ביים את ארוע חטיפתו כיוון שקיבל הודעת פיטורים, וחשש לאבד את מקום עבודתו. ברשת ה-BBC הכחישו מכל וכל את הדיווח
מערכת ה-BBC הכחישה אחר הצהריים (יום ב') מכל מכל את הדיווחים בעיתון "אל-חיאת" היוצא לאור בלונדון, לפיהם העיתונאי הבריטי שנחטף ברצועת עזה ביים את חטיפתו. אל חייאת דיווח כי מנגנוני הביטחון הפלסטינים בוחנים אפשרות לפיה כתב רשת ה-BBC, אלן ג'ונסטון, ביים למעשה את חטיפתו לאחר שקיבל הודעה על פיטוריו.
ב-BBC הבהירו בשיחה עם ynet כי לדיווחים אין שחר. לדבריהם, מדובר בפירסום חסר בסיס וממילא ג'ונסטון לא עמד להיות מפוטר.
על פי הדיווח המקורי ב"אל-חיאת", מקורות פלסטינים דיווחו כי ג'ונסטון קיבל הודעה על הפסקת עבודתו, ואז בדה את החטיפה כדי שלא לאבד את מקום עבודתו. עוד דווח, כי ביום החטיפה הוא נצפה ממתין לאחד משוביו במשך כרבע שעה ואז התלווה אליו למקום לא ידוע.
ג'ונסטון, תושב סקוטלנד, שימש ככתב ברצועת עזה בשלוש השנים האחרונות ונחטף ב-12 במרס בידי ארבעה חמושים בעזה. לפי הדיווחים הראשוניים, הוא הספיק לזרוק את כרטיס הביקור שלו על המדרכה, וכך נודעה זהותו.
על פי הדיווח, מנגנוני הביטחון הפלסטינים בודקים שני תרחישים לגבי נסיבות הארוע. תרחיש אחד הוא כי ג'ונסטון מוחזק בידי אחת המשפחות הפלסטיניות ברצועה, בתמורה לסכום כסף שנאמד בכחמישה מיליון דולר שהמשפחה דורשת כפדות לשחרורו. לפי התרחיש השני, ג'ונסטון מוחזק בידי אחת המשפחות בעזה מרצונו החופשי.
אותם מקורות הוסיפו כי הם בודקים את שני התרחישים וציינו כי המשפחה מחזיקה בו עדיין לא הודתה בכך ולא הגישה באופן רשמי דרישות בתמורה לשחרורו. "נראה כי המשפחה שחטפה אותו חוששת מהתגובות, ולא יכולה לעמוד מול ההסלמה שתיווצר כתוצאה מכך". עוד הוסיפו, כי הסוגייה הפכה מקור לדאגה עבור מנגנוני הביטחון הפלסטינים בשל הלחצים שהפעילו הבריטים, האמריקנים וחבריו העיתונאים של ג'ונסטון. הם ציינו בהקשר זה כי הבריטים מעוניינים שכוחות הביטחון יבצעו פעולת חילוץ כדי להביא לסיום הפרשה, אולם יש חשש "כי המשפחות הללו חמושות ואף נתמכות בכספים ובנשק של גורמים פלסטינים אחרים, שמשתמשים בהן למטרות אחרות".
הפגנות ומגעים מדיניים
ארוע החטיפה עורר את חבריו למקצוע להפגין בדרישה לשחררו: כבר בשבוע בו נחטף יצאה קבוצה של 20 עיתונאים למחות בדרישה לשחררו. על פי הפרסומים, למרות דרישות של צמרת הממשל הפלסטיני, הוא לא שוחרר.
עורך דסק המזרח התיכון של רשת ה-BBC, סיימון ווילסון, החמיא לסיקור של ג'ונסטון ואמר כי הוא התבונן בנעשה בעזה כמקומי ורק אחר כך כעיתונאי חוץ ולכן הדיווחים שלו היו חיים וקרובים לאוכלוסייה המקומית.
הנציג האחראי של הרשת הגיע לרצועה בעקבות החטיפה, ונפגש עם ראש הממשלה הפלסטינית איסמעיל הנייה. לאחר הפגישה פרסם הנייה קריאה לחוטפים לשחרר את ג'ונסטון. בממשלה הפלסטינית נאמר שהחטיפה פגעה במאבק הפלסטיני.
יו"ר אונסק"ו, ארגון החינוך, המדע והתרבות של האו"ם, קרא אף הוא לשחרורו של העיתונאי ואמר כי "כשעיתונאי נחטף, כל החברה נלקחת כבת ערובה".