שתף קטע נבחר

 

סדקים במאבק: סטודנטים נגד שביתת הסטודנטים

נציגי הסטודנטים משביתים את הלימודים זה היום השני, אך מאחורי הקלעים ישנה התארגנות של סטודנטים הקוראים לחזרה לספסל הלימודים. "נציגי הסטודנטים עסוקים אך ורק בעצמם ופועלים בחוסר אחריות", אומר סגן יו"ר התאחדות הסטודנטים לשעבר. גם בוועד ראשי האוניברסיטאות קוראים לסטודנטים לבוא ללמוד

250 אלף סטודנטים אינם לומדים היום (ד') נוכח השביתה עליה הכריזו ראשי נציגי הסטודנטים, במאבקם נגד ועדת שוחט לבחינת ההשכלה הגבוהה, שלטענתם עומדת לייקר את שכר הלימוד. אולם מתברר שלא כולם שותפים למאבק. מאחורי הקלעים ישנה התארגנות של סטודנטים הקוראים לחזרה לספסל הלימודים, וגם ועד ראשי האוניברסיטאות מבקש מהסטודנטים לשוב אל הכיתות.

 

נציגי הסטודנטים דורשים לפרק את ועדת שוחט, ולחזור למתווה המלצות וינוגרד שקבעה בעבר שיש לקצץ את שכר הלימוד ב-50 אחוז. הסטודנטים דורשים להיפגש עם ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ומזהירים כי השביתה תימשך אם דרישותיהם לא ייענו.


מודעת ועד ראשי האוניברסיטאות. סטודנטים, בואו ללמוד 

 

אלא שקבוצת סטודנטים, הנקראת "תנועת הסטודנטים למען השכלה", אינה מסכימה עם השביתה ופעיליה עוברים בקמפוסים השונים ומבקשים מעמיתהם לספסל הלימודים לשבור את שביתה ולהיכנס לכיתות. כמו כן, הפעילים מבקרים בכל מקום שבו מפגינים מנהיגי הסטודנטים, ומנסים לשכנע אותם לחדול ממעשיהם.

 

במקביל, ועד ראשי האוניברסיטאות פירסם היום מודעות בכל העיתונים הקוראות לסטודנטים לשוב לספסל הלימודים. "כמוכם, אנו חרדים לעתידה של ההשכלה הגבוהה בישראל", פונה הוועד לסטודנטים, "אנו מאמינים כי ועדת שוחט היא הסיכוי האחרון להצלתה. כדי שהוועדה תצליח במשימתה, עלינו לשתף פעולה עמה. חרמות והתעלמות יגרמו לתוצאות הרסניות.

 

הוועד קורא לסטודנטים "לגלות אחריות ולהמתין למסקנותיה הסופיות של ועדת שוחט", ומתחייב "לעשות הכל כדי שבישראל לא יימצא סטודנט שייאלץ לוותר על לימודיו בגלל חיסרון כיס".

 

לפני כחודש נחתם הסכם להפסקת מאבק הסטודנטים מול שרת החינוך, יולי תמיר, כנציגת הממשלה. אולם מאוחר יותר הסטודנטים חזרו בהם מההבנות, לאחר שלטענתם גילו כי הממשלה אינה עומדת בהתחייבויותיה. כעת הם דורשים התחיבות בכתב, או פגישה עם ראש הממשלה, אהוד אולמרט -ממנו הם דורשים שיתחייב לביטול הקיצוץ של כמיליארד שקלים לתקציב מערכת ההשכלה הגבוהה, ו-40 מיליון נוספים למכללות הבלתי מתוקצבות (פרטיות) וכמו כן, חזרה למתווה ועדת וינוגרד שהמליצה על הפחתה בשכר הלימוד.

 

"אין אג'נדה, אין דרך"

"העסקנות הזולה דופקת לנו את ההשכלה", אומר שניאור צורף, לשעבר סגן יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית לפני כשנתיים,וכיום סטודנט למשפטים ומי שמוביל את המאבק נגד מאבק הסטודנטים. "אנחנו לא יכולים להמשיך לשתוק כשעובדים עלינו בעיניים ואנו מתנגדים לשביתות ולניצול הציני של הסטודנטים. מאחורי השביתה הזאת מסתתרת השביתה האמיתית של נציגי הסטודנטים, שבמקום לדאוג לנו, עסוקים אך ורק בעצמם, פועלים בחוסר אחריות ומסרבים בכל תוקף להציג עמדה כלשהי בוועדה שאחראית לביצוע רפורמה במערכת ההשכלה הגבוהה. 

  

"אין אג'נדה ברורה, אין הידברות, אין דרך", הורסים לנו את העתיד, אומר גלעד טפיאס, סטודנט תואר שני למשפטים במרכז הבינתחומי. "אנחנו בעד הרפורמה במערכת ההשכלה הגבוהה ולא בעד מאבק. יש דרכים לפתור את המשבר באמצעות הידברות. אנחנו מברכים על ההסכמות שהגיעו אליהם נציגי הסטודנטים עם שרת החינוך, במסגרתם זכינו לייצוג בוועדה לבחינה גובה שכר הלימוד חיצונית לועדת שוחט.

 

"לקול הסטודנטים - 4 מתוך 9  -היתה באמת משמעות, והחלטות הוועדה מחייבות את שוחט, אבל כרגע הסטודנטים לא מגיעים לוועדה. מצד אחד שובתים, ומצד שני לא מגיעים לדיונים. השביתה לא טובה וגורמת נזק. ממר לא יוצא מתוק ואין ערוץ אלטרנטיבי של הידברות שהרי כך או כך, ועדת שוחט תסיק מסקנות בעוד מספר חודשים. אין מאבק אמיתי. יש עסקנות ואין אג'נדה ברורה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסטודנטים מתפרצים לוועדת שוחט
צילום: ניב קלדרון
מפגינים נגד הוועדה
צילום: דורון גולן
תמיד. נציגת המשלה
צילום: ירון ברנר
מומלצים