דיווח: כתב ה-BBC שנחטף בעזה הוצא להורג
ארגון פלסטיני המזוהה עם אל-קאעידה פרסם כרוז ובו נכתב כי הכתב הבריטי אלן ג'ונסטון, שנחטף לפני למעלה מחודש, הוצא להורג וכי בהמשך היום תתפרסם קלטת המתעדת זאת. "אנו מטילים את האחריות על הממשלה הפלסטינית ועל הממשלה הבריטית ומדגישים כי דרישתנו לשחרור אסירינו שרירה וקיימת", נכתב בכרוז. "לא נירגע עד אשר נשחרר אותם". לידיעה אין בשלב זה אישור ממקורות רשמיים כלשהם
סוף טראגי לחטיפה? תחת הכותרת "הודעה על הריגת העיתונאי הבריטי אלן ג'ונסטון" בכרוז שפירסם אחר הצהריים (יום א') ארגון המזוהה עם אל-קאעידה - לקחו אנשיו אחריות להריגת כתב רשת ה-BBC ברצועה, אלן ג'ונסטון.
בהודעה, שטרם קיבלה אישור מגורם ביטחוני פוליטי כלשהו ברצועה או מהארגונים הפלסטיניים, טוען ארגון "גדודי הג'יהאד והתווחיד" בפלסטין כי הוציא להורג את ג'ונסטון וכי "כל העולם מודע לעניין הצודק שלנו ולדרישתנו לשחרר את האסירים הפלסטינים".
הארגון טוען עוד בהודעה כי פנה לכל הגורמים האפשריים כדי לשחרר את האסירים הפלסטינים, בעוד העולם כולו דואג לשלומו של ג'ונסטון. "הופתענו מעמדת הרשות הפלסטינית ומניסיונה להרחיק ככל האפשר את הפרשה מהרקע האמיתי שלה", דברי הכרוז, שאף מאשים את העולם בהתעלמות מסוגיית האסירים ובכך ש"רצה מסר מגואל בדם כדי להבין אותו".
כותבי הכרוז מציינים כי "נאלצו" להרוג את העיתונאי וכי אנשיהם יפרסמו מאוחר יותר קלטת שבה נראית הוצאתו להורג. "אנו מטילים את האחריות על הנשיאות הפלסטינית, על הממשלה הפלסטינית ועל הממשלה הבריטית ואנו מדגישים כי דרישתנו לשחרור אסירינו שרירה וקיימת ולא נירגע עד אשר נשחרר אותם", לשון ההודעה שפורסמה.
גורם פלסטיני שלא יכול היה לאשר את אמיתות הכרוז אמר כי אם הוא נכון, הרי שהקבוצה שהחזיקה בג'ונסטון ביקשה לומר "אם חשבתם לשחק איתנו ולא לשלם את הכופר - אנו משיבים לכם באותו המטבע והנה לכם ראשו של הכתב". הגורם אומר כי למרות שלא ברורה האמת מאחורי ההודעה, האיום להפיץ את קלטת וידיאו גורם לדאגה רבה.
הגורם הפלסטיני ציין כי גורמים ברשות "בודקים ברצינות רבה את הדיווח וכל רגע שיעבור מבלי שנקבל אות חיים מן הכתב יחזק את ההערכה כי לצערנו מפרסמי הכרוז צודקים".
מרשת ה-BBC נמסר בתגובה לידיעה: "אנו מכירים את הדיווח, אך אין בידינו אימות בלתי-תלוי של הפרטים". עוד הביעו ברשת דאגה עמוקה בעקבות הידיעה, אך הדגישו שמדובר ב"שמועות" שעדיין אין להן ביסוס. מאז היעלמותו המיסתורית של הכתב - החלה הרשת במסע הסברה נרחב בקריאה לשיחרורו. במסגרת המאמצים - אתר האינטרנט של הרשת החל בהחתמת אנשים על עצומה הקוראת לשיחרורו של ג'ונסטון.
אבו מאזן: לאפשר לעיתונאים לבצע את עבודתם
הכתב החטוף ג'ונסטון, תושב סקוטלנד, עבד ברצועת עזה בשלוש השנים האחרונות ונחטף ב-12 במרס בידי ארבעה חמושים בעזה. לפי הדיווחים הראשוניים, הוא הספיק לזרוק את כרטיס הביקור שלו על המדרכה, וכך נודעה זהותו.
מאז נעשו מאמצים רבים לאתר את מקום הימצאו, אך ללא הצלחה. בשבוע שאמר אמר הנשיא הפלסטיני, מחמוד עבאס (אבו מאזן) למנהל ה-BBC, מארק תומפסון, במהלך פגישתם ברמאללה כי איש ג'ונסטון נמצא בחיים ומצבו בריאותי טוב. מנהל התחנה פנה לחוטפיו של העיתונאי בבקשה לשחררו "מפני שיש לאפשר לעיתונאים לבצע את עבודתם בחופשיות. אני קורא לכל מי שיכול להשפיע על החוטפים כדי להביא לשחרורו של ג'ונסטון, על-מנת שזה ישוב למשפחתו ולחבריו במהירות האפשרית".
במסגרת המאמצים להשיג מידע על מקום הימצאו של ג'ונסטון נפגש לפני כשבועיים הקונסול הכללי של בריטניה בירושלים עם ראש הממשלה הפלסטינית, איסמעיל הנייה. הקונסול, ריצ'רד מייקפיס, הוא נציג הממשל הבריטי הראשון שייפגש עם בכיר בחמאס. "מדובר רק בפגישה בנושא החטיפה. לא מדובר בשינוי מדיניות של בריטניה. ביקשנו להיפגש עם הנייה בנושא הזה", אמר הדיפלומט.