שתף קטע נבחר
 

שמו של דניאל פרל נחקק על קיר להנצחת השואה

שמו של העיתונאי היהודי-אמריקני, שנחטף ונרצח על ידי טרוריסטים לפני כחמש שנים בפקיסטן, הונצח באתר לזכר קורבנות השואה במיאמי, פלורידה. אביו של פרל: "הכוחות שרצחו את בני משפחתו של דניאל באושוויץ, הם אותם כוחות שרצחו אותו עשרות שנים לאחר מכן"

שמו של העיתונאי היהודי-אמריקני דניאל פרל, שנרצח על ידי טרוריסטים בפקיסטן בשנת 2002, נחקק אתמול (יום א') באתר להנצחת קורבנות השואה במיאמי, פלורידה. זו הפעם הראשונה ששמו של יהודי שלא נרצח בשואה מתווסף לקיר ההנצחה במקום.

 

"אותם כוחות שרצחו את בני משפחתו של דניאל באושוויץ, הם שרצחו אותו ב-2002", אמר ל-ynet ד"ר יהודה פרל, אביו של דניאל. פרל נאם במהלך הטקס בו השתתפו ניצולי שואה, נציגי הקונסוליה הישראלית ואנשי הקהילה היהודית במיאמי. את מדינת ישראל ייצג חבר הכנסת סילבן שלום.

 

"המילים האחרונות של דניאל היו: 'שמי דניאל פרל, אני יהודי-אמריקני, אבי יהודי, אמי יהודיה, ובבני ברק יש רחוב על שמו של סבי, חיים פרל, מבוני העיר'. מילים אלו הם בעצם מורשתו. הוא נרצח כי הוא היה יהודי", סיפר יהודה והוסיף כי השנאה כלפי יהודים לא הסתיימה עם תום מלחמת העולם השנייה. "השואה לא נגמרה ב-1945. גם כיום קיימת השנאה התהומית הזו כלפי יהודים. מחמוד אחמדי-נג'אד (נשיא איראן - מ.א) וחסן נסראללה (מזכ"ל חיזבאללה) הם רק דוגמה לכך. בכל דור קמים עלינו לכלותינו".  


קיר ההנצחה (צילום: מיה אייזן)

 

בהתייחס להנצחת שם בנו על קיר הזיכרון במיאמי סיפר פרל: "בתחילה, כשנודע לי דבר ההנצחה, לא הרגשתי כל כך בנוח. לשכול תמיד יש הקשר מסוים ודניאל לא מת בשואה, אלא עשרות שנים לאחר מכן בהקשר אחר. עם זאת, בסופו של דבר דניאל נרצח בגלל שנאה ליהדותו".

 

יושבת ראש העמותה המנהלת את אתר ההנצחה, וונדי רוטפילד, סיפרה כי יזמה את הרעיון להנצחת שמו של פרל כיוון שהרגישה שזה הדבר הנכון לעשות. "הרגשנו שיש קשר ישיר בין הדברים. גם במאה ה-21 רוצחים יהודים בגלל יהדותם והיה לנו חשוב להדגיש את ההקשר הזה. אנחנו מקווים שכך הדור הצעיר יבין שהוא לא חסין לשנאה הזו. זו הדרך שלנו לומר שאסור לנו לשכוח", אמרה.  

דניאל פרל, שהיה כתב הוול-סטריט ג'ורנל, נחטף על ידי טרוריסטים בעיר קראצ'י שבדרום פקיסטן בינואר 2002. הוא נרצח כחודש לאחר מכן. בן 38 היה במותו. בסרטון שהפיצו החוטפים נראה פרל לפני הוצאתו להורג ולאחריה. הוריו של פרל הקימו קרן לזכרו, במטרה להביא לקירוב בין תרבויות.

 

על פי נתוני הפדרציה היהודית חיים כיום במיאמי כ-3,800 ניצולי שואה וכ-4,800 בני דור שני לשואה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שמו של פרל על לוח הזיכרון
צילום: איי פי
דניאל פרל ז"ל בידי חוטפיו
צילום: איי פי
אתר ההנצחה במיאמי
צילום: מיה איידן
"אותם כוחות שרצחו באושוויץ". האב, יהודה פרל
צילום: מיה איידן
מומלצים