ביהמ"ש: החשדות נגד בשארה נשארים חסויים
בל"ד דרשה לפרסם את כל החשדות נגד בשארה אולם המדינה התנגדה. התוצאה: בית המשפט האריך את צו איסור הפרסום בפרשה. יו"ר הכנסת יצאה בקריאה שלא לנצל את התפטרותו של יו"ר בל"ד כדי להשמיע דעות הגובלות בגזענות. לשכת בשארה ננעלה, הכנסת תדרוש להחזיר את רכבו לרשות המדינה
עדיין אסור לומר במה חשוד ח"כ המתפטר עזמי בשארה. בית המשפט השלום בפתח תקווה האריך הערב (יום א') עד ליום רביעי הקרוב את צו איסור הפרסום בעניין חקירתו של חבר הכנסת עזמי בשארה (בל"ד). על הארכת הצו הוחלט לאחר שהצדדים לא הגיעו להסכמה בעניין הסעיפים שיותרו לפרסום.
בל"ד דרשה במפגיע להסיר את צו איסור הפרסום ובהודעה שפירסמה התנועה נאמר: "הסרה חלקית של הצו מאפשרת למשטרה לפרסם את גרסתה בצורה סלקטיבית ומסולפת בעוד שבל"ד מנועה מלחשוף פרטים על כך שאין מדובר בחקירה רגילה אלא בניסיון חיסול פוליטי כדי להשתיק את ח"כ עזמי בשארה באמצעות האשמות שווא".
יושבת ראש הכנסת וממלאת מקום נשיא המדינה, דליה איציק, ביקשה אחר הצהריים להרגיע מעט את הסערה הגדולה סביב התפטרותו של חבר הכנסת עזמי בשארה. אחר הצהריים פירסמה הודעה ובה קראה לחברי הכנסת להימנע מקריאות והתבטאויות הגובלות בגזענות בנוגע להתפטרותו יו"ר בל"ד מוקדם יותר היום.
"מדובר במקרה פרטי ובודד", כתבה איציק בהודעתה. "אני קוראת לחברי הכנסת להימנע מהתבטאויות שיש בהן כדי לפגוע בנבחרי ציבור ובמגזרים שונים, בדגש על ערביי ישראל שרובם המכריע אזרחים שומרי חוק ונאמנים למדינה". דוגמה אחת מהתגובות שהניעו את איציק לפרסם את הודעתה הייתה זו של חבר הכנסת אריה אלדד (המפד"ל - איחוד-לאומי) שאמר: "אני קורא לכל חבריו בסיעות הערביות בכנסת ללכת בעקבות בשארה ולשחרר את כנסת ישראל מנוכחותם של אלו המסייעים לאויבי המדינה".
בשארה, שעזב לפני כשבועיים את ישראל, הניח את מכתב ההתפטרות מהכנסת על שולחנו של שגריר ישראל בקהיר, שלום כהן. מספר שעות לאחר מכן כבר ננעלה לשכתו שבכנסת, כפי שמסביר מנכ"ל הכנסת אבי בלשניקוב: "על פי הנחיית הגורמים המוסמכים במשרד המשפטים נסגרה לשכתו של ח"כ בשארה, ואין היתר לאף עובד כנסת או מי מעוזריו הפרלמנטריים להיכנס ללשכתו. כשירצו עוזריו הפרלמנטריים להיכנס ללשכתו, יעשו זאת בתיאום עימי".
ל-ynet נודע כי עוזריו הפרלמטריים של בשארה שהו היום בלשכתו והתבקשו לעזוב את המקום על-ידי בלשניקוב. הוא אפשר להם לקחת את חפציהם האישיים מהמקום ולאחר מכן נעל את הלשכה. בעוד יומיים - 48 שעות מרגע התפטרותו של בשארה - ינחה מנכ"ל הכנסת להחזיר לרשות את המדינה את הרכב שקיבל בשארה במסגרת תפקידו.
ביקורו של ח"כ בשארה בשגרירות בקהיר לצורך הגשת התפטרותו ארך זמן קצר ובמהלכו הוא נראה נרגש אך עם זאת ענייני. לפגישה הוא הגיע יחד עם חבר הכנסת ואסל טהא, עמיתו לסיעה המבקר אף הוא במצרים.
ככל הידוע ל-ynet הבהיר חבר הכנסת בשארה במהלך ביקורו בשגרירות כי הוא מאמין שהחקירה נגדו היא פוליטית וכי נטפלים אליו. לדבריו, התפטרותו היא מעשה אמיץ וחיוני והוא החליט על המהלך משום שלא רצה ששאר חברי הכנסת הערבים יסבלו בגללו, בגלל אפשרות לגל חקיקה אנטי ערבית בכנסת. הוא גם חר והבהיר כי בכוונתו לשוב ארצה.
למרות כוונתו לשוב לישראל, נראה כי בשל הערכתו שהחקירה הממתינה לו בארץ תמנע ממנו לצאת את גבולות המדינה במשך זמן רב, הוא מעדיף לשהות בחו"ל למשך מספר שבועות נוספים, ייתכן אף למשך כחודשיים שלושה, כדי לסיים את העיסוקים עליהם התחייב ולאחר מכן להתפנות לחקירה ארוכה הממתינה לו.
לפי שעה נראה כי חבר הכנסת בשארה אינו מתכוון לשהות עוד זמן רב במצרים אלא להמשיך ממנה למדינות אחרות, אם כי לא ידוע עדיין מה יעדו הבא. שגרירות ישראל בקהיר מיהרה לדווח לשרת החוץ, ציפי לבני על התפטרותו וזו עידכנה את יו"ר הכנסת דליה איציק. מכתב ההתפטרות של בשארה הגיע לשולחן הכנסת בשעה 12:55 וייכנס לתוקפו בתוך 48 שעות.