שתף קטע נבחר

גיטריסט ה-Who השיק שירות המאפשר לכל גולש להלחין מוזיקה

פיט טאונסנד מאמין שכל אחד צריך לחבר מוזיקה ומחיה פרוייקט בן כ-40 שנה להלחנת מוזיקה דיגיטלית. הבשורות הרעות: השימוש בתשלום

פיט טאונסנד, גיטריסט להקת The Who, השיק אתמול (ד') את Lifehouse-Method – שירות מבוסס רשת ליצירת רצועות מוזיקה בממשק פשוט.

 

השירות יפתח לשימוש חינם ב-1 במאי, אז גולשים יוכלו ליצור קטעים אינסטרומנטליים (ללא שירה), אותם יהיה ניתן לשלוח לחברים באימייל או לפרסם באתר. בניגוד לרוב שירותי הרשת, Method יהיה זמין רק בשלושת החודשים הראשונים והתוכנית היא להציע את השירות רק למנויים בתשלום מתחילת אוגוסט.

 


תוך שלושה חודשים יהיה סגור למנווים בתשלום

 

הרוקר הבריטי אמר כי בעזרת הקלטות קול, הדמיה דיגיטלית, וקצב מחיאת כף המוקלט דרך מיקרופון, שירות ה-Method החדש יאפשר לכל גולש ליצור מוזיקה דיגיטלית ספונטנית, כך שכל אחד יוכל להיות מלחין או אפילו כוכב רוק. הוא מקווה כי השירות שלו יעודד גולשים ליצור מוזיקה ולחלוק בה.

 

החל בשנות ה-60

"נאפשר לכל אחד להזין מידע ולהפיק ממנו מוזיקה. זה עד כדי כך פשוט", אומר טאונסנד, שהיה מחלוצי השימוש בסינתיסייזרים בשנות ה-70' בשירים כמו " Won't Get Fooled Again " ו-"Baba O'Riley".

 

הרעיון לפרויקט עלה עוד בתקופת לימודי האמנות של טאונסנד בשנות ה-60, אך הוא הפך לאפשרי רק לאחר הופעת הכלים הדיגיטליים המתאימים. השירות פותח על ידי המתמטיקאי והמלחין לורנס בול ומפתח התוכנה דייב סנואודן.

 

טאונסנד ובול עשויים להשתמש בחלק מהקטעים המוזיקליים שחוברו על ידי הגולשים, לעבדם, ולהשתמש בהם כבסיס ללחנים באלבומים הבאים שלהם. "זה מייצג שלב חדש לחלוטין במוזיקת הרוק - שילוב של רוק ופסיכודליה עם מוזיקה ניסיונית וקלאסית", אמר בול.

 

טאונסנד ציין כי אף הכלב של חברתו יכול להלחין מוזיקה בעזרת Method. "כמלחין הייתי מנסה להפיק מהכלב קולות שיהפכו למוזיקה", הוא אמר, "אולי אקשיב להבל נשימתו, אגע בו ואראה כיצד הוא מרגיש, או אקשיב לנביחותיו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
להקת ה-Who. האם כל אחד יוכל להלחין?
מומלצים