שתף קטע נבחר
 

ישראל - ברשימת המדינות המפרות זכויות יוצרים

הדו"ח השנתי של משרד המסחר האמריקני קובע שישראל אינה שומרת על זכויות קניין רוחני ואינה אוכפת את החוק בנושא. הדו"ח קובע כי "מדיניות הפרת זכויות היוצרים בישראל נותרה ללא שינוי וכוללת הגנה בלתי הולמת נגד שימוש מסחרי במוצרים לא מקוריים". סין ורוסיה בראש רשימת המדינות להן נדרשת השגחה מיוחדת בנושא הפרת זכויות יוצרים

ישראל עדיין ממוקמת ברשימה הלא מכובדת של מדינות המפרות זכויות יוצרים שמפרסם משרד המסחר האמריקני. כך עולה מדו"ח ה-IPR (זכויות קניין רוחני) השנתי שפורסם היום (ב') בארה"ב, ומסקר את מידת האכיפה של מדינות שונות ברחבי העולם בנושא.

 

הדו"ח קובע כי "ישראל תישאר ברשימת השגחה מיוחדת גם בשנת 2007 כיוון שמדיניות הפרת זכויות היוצרים נותרה ללא שינוי וכוללת הגנה בלתי הולמת נגד שימוש מסחרי במוצרים לא מקוריים".

 

הדו"ח מותח ביקורת על החקיקה משנת 2005, שהפחיתה משמעותית את ההגנה על פטנטים בתחום הפרמצבטיקה בכך שהתקצר משך הזמן שניתן לפצות בגין דחייה במתן אישור לייצור תרופה.

 

בנוסף, מבהירים את הבעייתיות באישורים הניתנים לחברות הגנריקה, המייצרות תרופות דומות לתרופות המקור לאחר שפג תוקף הפטנט. "ארה"ב מודאגת מההגנה החלשה שמציעה ישראל לממציאים בתחום הפרמצבטיקה".

 

בדו"ח מצויין שמחויבותה של ישראל להגנה על זכויות יוצרים משקפת את העובדה שחתמה על הסכם ה-FTA בדבר הורדת מכסים ומזכירים שמדינת ישראל מעוניינת להצטרף לארגון ה-OECD.

 

משרד המסחר האמריקני ממליץ לישראל לחזק את ההגנה על זכויות יוצרים ואכיפת החוק ו"מקווה להרחיב את ההסכמים עמה בנושאים אילו".

 

סין ורוסיה בראש הרשימה

סין, לה הוקדש פרק נרחב בדו"ח, ורוסיה, נמצאות בראש רשימה מעקב הכוללת 12 מדינות המפרות זכויות יוצרים של סרטים, מוסיקה, תוכנות מחשב ומוצרים אחרים עם זכויות יוצרים.

 

ארה"ב שמה את המדינות ב"רשימת השגחה" מיוחדת בתחום של העתקות פיראטיות שעולה לתעשייה האמריקנית מיליארדי דולרים מדי שנה במכירות. סוזאן שוואב ממשרד המסחר האמריקני אמרה: "אנו חייבים להגן על רעיונות, המצאות ויצירתיות מפני גניבה".

 

מי עוד נמצא בדו"ח ביחד עם ישראל? מקסיקו, קולומביה, בוליביה, פירו ,פיליפינים, תאילנד טאיוואן, ויאטנם, אוזבקיסטאן, טורקמניסטאן, טאז'יקיסטאן, הודו, פקיסטן, כווית, ערב הסעודית, מצריים, לבנון, טורקיה, רומניה, פולין,ליטא, אוקראינה, איטליה ומדינות נוספות.

 

תגובת פארמה ישראל: הממשלה אחראית

פארמה ישראל אמרה בתגובה לדו"ח כי היא אינה מופתעת מן ההחלטה של נציבות הסחר האמריקאית (USTR) להותיר גם השנה את ישראל ברשימת המחמירה של מדינות, אשר אינן מגנות על זכויות קניין רוחני. תומר פפר, מנכ"ל פארמה ישראל מסר כי פארמה מצרה על כך, כי מדיניותה של ממשלת ישראל בשנים האחרונות הביאה להידרדרות שיטתית בסביבת הקניין הרוחני בישראל. פפר אומר כי ההשתייכות של ישראל לרשימה זו הינה בבחינת תמרור אזהרה שמציבה ממשלת ארה"ב למשקיעים בכלל, ולמשקיעים בתחום המחקר הרפואי בפרט, לשקול השקעותיהם מישראל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ישראל תישאר ברשימת השגחה מיוחדת גם השנה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים