נדחתה תביעה נגד דיכטר בגין "פשע מלחמה"
בית משפט פדרלי בארצות הברית קבע כי לא ניתן להעמיד לדין את השר לביטחון פנים וראש השב"כ לשעבר לדין, על חלקו בהפצצה בה חוסל סלאח שחאדה, ראש הזרוע הצבאית של חמאס. נוסף על שחאדה, נהרגו בהפצצה ברצועת עזה ביולי 2002, 14 אזרחים פלסטינים בהם תשעה ילדים
בית משפט פדרלי בארצות הברית דחה הלילה (יום ה') על סף, תביעה שהגיש ארגון זכויות אדם נגד השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, בטענה כי היה מעורב ב"פשע מלחמה".
התביעה טענה כי דיכטר היה שותף להחלטה להטיל ביולי 2002 פצצה במשקל טון על אזור מאוכלס ברצועת עזה, במסגרת מבצע לחיסולו של ראש הזרוע הצבאית של חמאס לשעבר, סלאח שחאדה. בהפצצה נהרגו נוסף על שחאדה, 14 אזרחים פלסטינים בהם תשעה ילדים.
ממשלת ישראל השיבה לתביעה וטענה כי דיכטר זכאי לחסינות מהיותו שר וכי הטענות נגדו נגועות ב"מניפולציה צינית". הממשל האמריקני הצטרף אף הוא לכתב ההגנה וטען כי התביעה תפגע ביחסי החוץ של ארצות הברית.
השופט, וויליאם פאולי, קבע כי לא ניתן לתבוע את דיכטר כיוון שפעל מטעם ממשלת ישראל וכי "נציג ממשלה חסין מפני העמדה לדין על פשעי מלחמה, אם הדבר תואם את החוק הישראלי והאמריקני". בנוסף, אמר השופט פאולי כי אינו יכול להתעלם מהההשפעה שיכול להיות לנושא על "הדיפלומטיה העדינה במזרח התיכון".
"אני מאוכזבת מאוד. ההחלטה למעשה הופכת את האיסור על ביצוע פשעי מלחמה לחסרת משמעות", אמרה התובעת מטעם "הארגון לזכויות חוקתיות", מריה לאחוד, אשר ייצגה את המשפחות הפלסטיניות שיקיריהן נפגעו בהפצצה. התביעה נגד דיכטר הוגשה במסגרת הזכות הקיימת במשפט האמריקני, לתבוע אזרחים זרים בבתי משפט בארצות הברית על נזקים שנגרמו עקב פעולות הנוגדות את החוק הבינלאומי.
לפני כשנה וחצי נאלץ האלוף (במיל') דורון אלמוג, לשוב לישראל ולא להיכנס לתחומי בריטניה, לאחר ששגריר ישראל בממלכה הודיע לו כי הוגשה נגדו תביעה משפטית על ידי ארגון מוסלמי, בגין "פעילותו הצבאית נגד העם הפלסטיני". אלמוג, היה אלוף פיקוד הדרום במהלך המבצע לחיסולו של שחאדה.