"אם בשארה יבקש מקלט מדיני נקבלו בברכה"
חבר המועצה המדינית של חיזבאללה אומר כי חבר הכנסת לשעבר, החשוד במסירת מידע לאויב במהלך המלחמה, יכול למצוא בית חם בלבנון: "בשארה הפך לסמל למאבק הערבי בפלסטין ובמיוחד לערביי 48. מטרתה של ישראל בהאשמות הללו היא לשבור את דמותו של הלוחם". ח"כ זחאלקה, עמיתו של בשארה: "הוא לא יבקש מקלט מדיני בשום מקום. חזרתו ארצה ודאית"
"אם עזמי בשארה יחליט לבקש מקלט מדיני אצלנו, נגיד לו ברוך הבא על אדמת לבנון" - כך אמר הערב (ה') חבר המועצה המדינית של חיזבאללה, ד"ר אחמד מלי. בראיון לעיתון הערבי-ישראלי "כול אל-ערב" היוצא לאור בנצרת ואשר יראה אור מחר, נשאל מלי על שורה של נושאים הקשורים לפרשת בשארה שפרטיה הותרו אתמול לפרסום. כאשר נשאל כיצד יגיבו בארגונו אם בשארה יבקש מקלטי מדיני אצלם, אמר: "אנחנו אומרים ברוך הבא לכל המוג'הידין (לוחמי חופש – ר"נ) על אדמת לבנון".
ד"ר מלי התבקש להגיב לפרסומים בישראל לפיהם בשארה ייעצר לכשיגיע לישראל והשיב: "לבנון מחבקת את כל הלוחמים הערבים, הדבר איננו נכון רק לגבי לבנון בלבד. מה שדרוש עתה הוא להשיב את הרוח אל התחום הלאומי והאיסלאמי. אנו מסתמכים על כך אחרי הניצחון בחודש יולי (על ישראל) ואין בכוונתנו לעסוק בכך מול האויב הישראלי והאמריקני".
ח"כ ג'מאל זחאלקה, כיום חבר הכנסת הבכיר בבל"ד, אמר ל-ynet בתגובה: "ד"ר בשארה לא יבקש מקלט מדיני בשום מקום. חזרתו ארצה ודאית, והיא תידון ברגע שיירגעו העניינים". דברים ברוח דומה אמר בשארה עצמו מספר פעמים, כולל בראיון לאל-ג'זירה לאחר שהגיש את התפטרותו בשגרירות ישראל בקהיר.
במהלך הראיון נשאל ד"ר מלי האם, מתוך הנחה שבשארה ייעצר עם שובו לישראל, היה מייעץ לו למצוא מקלט בביירות. "אני סבור שההחלטה הזו שייכת ללוחם עזמי בשארה", השיב. "בקשר אלינו - נבצע את כל מה שנוכל כדי לסייע במערכת ההתנגדות הזאת".
כשנדרש מלי להתייחס לחשדות שפורסמו נגד בשארה בכלי התקשורת אתמול ובכלל זה לסיוע לחיזבאללה בעת הלחימה בלבנון, אמר: "אני סבור שעזמי בשארה הפך לסמל למאבק הערבי בפלסטין ובמיוחד לערביי 48. מטרתה של ישראל בהאשמות הללו היא לשבור את דמותו של הלוחם. אינני צריך לומר שהדברים הללו אינם נכונים. ישנם מקורות ישראלים שאמרו שבשארה לא החזיק במידע כדי לתת לנו אותו. מטרתו של הדבר הזה היא לשבור את דמותו של בשארה כמנהיג וכסמל ערבי".
על החשדות לפיהם קיבל כספים מחיזבאללה תמורת המידע שמסר לכאורה אמר ד"ר מלי: "חיזבאללה הוא חלק מתנועת ההתנגדות הערבית ועזמי בשארה הוא חלק מההתנגדות הזאת. ישראל רוצה לחלק אותנו לפלג אותנו לסיעות ולקבוצות. זהו מצב של התנגדות ועזמי בשארה משתייך אליו".
ד"ר מלי התייחס גם לפרסום דו"ח הביניים של דו"ח וינוגרד וביקש לנצלו למאבק הפוליטי בתוך לבנון ואמר: "דו"ח וינוגרד מהווה מבוכה מבחינת הקבוצה (בתוך לבנון) אשר התכחשה לניצחון. הכוונה למחנה האנטי סורי בראשותם של סעד חרירי ופואד סניורה. הדו"ח הוכיח מה שהיה ידוע לנו והוא הראה את מה שהיה ברור לנו. עמנו טעם את טעם הניצחון מיד עם תום התוקפנות".
החשדות: העברת מידע לחיזבאללה תמורת תשלום
אתמול, כאמור, הוסרו עוד חלקים מצו איסור הפרסום על החשדות נגד בשארה, החשוד בסיוע לאויב במלחמה, מגע עם סוכן זר, מסירת מידע לאויב ועבירות על החוק לאיסור מימון טרור והלבנת הון.
על-פי החשד, יצר בשארה קשר עם גורם בחיזבאללה בזמן מלחמת לבנון השנייה והעביר לו מידע על מקומות אסטרטגיים בישראל, על-מנת שאנשי הארגון ישגרו קטיושות לאותם יעדים, תמורת מאות אלפי שקלים. בנוסף, בשירות הביטחון הכללי הצטבר מידע במשך תקופה ארוכה, עוד לפני המלחמה, שהצביע על קשר חשאי ומתמשך בין בשארה לגורמים בחיזבאללה המעורבים באיסוף מידע מודיעיני על ישראל. מעבר לכך, המידע הצביע על קשר חשאי של בשארה לגורם מודיעיני זר נוסף.
בנוסף, העביר בשארה על פי החשד מידע על המתרחש בישראל. עבור אותו מידע קיבל חבר הכנסת לשעבר מאות אלפי שקלים. במערכת הביטחון חקרו את חלפני הכספים וכעת שוקלים האם להפוך אחד מהם לעד מדינה. במשטרה אומרים כי לא ניתן להגיש כתב אישום נגד בשארה כל עוד הוא נמצא בחו"ל. עוד נמסר כי עם שובו לארץ הוא יעצר. בנוסף שוקלים במשטרה להוציא צו מעצר בינלאומי נגד חבר הכנסת לשעבר.
בשארה הגיב על החשדות נגדו בראיון שהתפרסם הבוקר בעיתון הלבנוני "אל-אחבאר". "האישומים נגדי מפוברקים ומסוכנים. הם רוצים להפוך אותי ממנהיג מדיני למודיע", טען בשארה והוסיף: "זה מוכיח שהם (ישראל - ר.נ) שמים על הכוונת את מי שהם רוצים לנקום בו באופן חד ביותר, עד לרמה של נכונות לבדות האשמות מסוכנות שכאלה". בהתייחסו לחשדות לפיהן מסר לכאורה מידע בשיחות טלפון עם חיזבאללה, אמר: "איני שולל את האפשרות שהדברים הללו התבססו על שיחות רגילות, כמו אלה שמנהלים אנשים בשעת מלחמה".