שתף קטע נבחר

מי אמר מלון בעכו, ולא קיבל

מלון בוטיק ראשון נפתח בין חומות עכו העתיקה, במבנה בן 200 שנה. תזכורת מימי הטורקים: משתנה עתיקת יומין

עכו העתיקה, שהוכרזה על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית, היא עדיין יפהפייה נרדמת שמחכה לנסיך שיגאל אותה. בשנים האחרונות מורגשת אומנם תנופה תיירותית בעיר, אבל מלון ששווה לכתוב עליו הביתה עוד לא צמח בתחומה. אז קבלו עדכון: מעכשיו אפשר גם להישאר ללון בין חומות עכו העתיקה, במבנה היסטורי בן 200 שנה.

 

מאחורי הרעיון עומדים איליה מוראני ושותף מהכפר מעיליה, ולמלון שלהם קוראים ‭.Akkotel‬ בימיו הראשונים שימש הבניין נקודת מכס טורקית שהייתה גם אתר למפגשים חברתיים. בין היתר התפרסם המקום בזכות השירותים הציבוריים המפוארים שהיו בו. בתקופת המנדט הבריטי הפך הבניין לבית ספר לבנים ובתחילת שנות ה-50 הוסב לבית משפט השלום של עכו, עד שננטש ב-1995 והועמד למכרז ציבורי.

 

בשנת 2000 זכה מוראני במכרז, הפשיל שרוולים, סילק טונות של אשפה והגשים חלום: הקמת מלון בוטיק תוך שמירה קפדנית על המבנה המקורי היפה. "אני מכיר את עכו כמו את כף ידי ותמיד חשבתי שחסר בחלק ההיסטורי והיפה הזה של העיר מלון מכובד", הוא אומר. "אני עובד סוציאלי בהכשרתי, מורה בבית ספר לאחיות, ובאמצע החיים החלטתי שאני רוצה לטפל באנשים בריאים, לארח ולשמח במלון ברמה בינלאומית‭."‬ 


תנופה תיירותית מורגשת. הטיילת הצפונית בעכו (צילומים: יפה רזיאל)

 

במלון 42 מיטות ב-16 חדרים, מהם שתי סוויטות וחמישה חדרים גדולים יותר המתאימים למשפחות. כמומחה לסיעוד, מוראני הקפיד על נגישות לנכים בכמה מיחידות האירוח. החדרים מרשימים גם בארכיטקטורה הפנימית והם שונים זה מזה בצורתם ובגודלם. התקרות מקומרות, החלונות מקושתים והריהוט העשוי עץ כבד תוכנן במיוחד בנגריה המשפחתית של מוראני. האטרקציה בסוויטות: משתנה עתיקת יומין שנותרה על כנה מתקופת הטורקים.

 

רחוב סלאח א־דין, ליד שער היבשה. מחיר לילה: 800־‭1,500‬ שקל לחדר. טלפון: 5706488־‭.050

 

גם מוזיאון חדש

יש מי שדואג לשמר ולהציג את אורחות החיים של בני עכו והגליל ב-200 השנים האחרונות. חבורת משוגעים לדבר הקימה בהתנדבות את "אוצרות בחומה‭,"‬ מוזיאון אתנוגרפי לפולקלור של עכו והגליל. במוזיאון מוצגים רהיטים, בגדים, כלי אוכל ובישול, מלאכות יד וכלי עבודה מסורתיים, תוך שימת דגש על המנהגים והמסורת של בני הדתות והעדות השונות.

 

המוזיאון שוכן באתר בורג' אל קומנדר, בפינה הצפון-מזרחית של החומה החיצונית בעיר העתיקה. המבנה, המוכרז כאתר עתיקות, היה נטוש במשך עשרות שנים עד שהועמד לרשות עמותת המוזיאון, על ידי החברה לפיתוח עכו העתיקה ועיריית עכו. בין החפצים שנאספו ונקנו בשקדנות במשך 25 שנה: תלבושות ומוצרי טקסטיל, תשמישי קדושה, חפצי נוי, כלים חקלאיים, פריטים מענפי המסחר. במקום מתוכננות סדנאות במטרה לקרב לבבות בין ערבים ויהודים. תיאום ביקורים: טלפון: ‭.052-4640200‬ לפרטים נוספים במייל.


המוזיאון האתנוגרפי "אוצרות בחומה"

 

הפסקת אוכל

הטיילת החדשה של עכו מקופחת משהו, ולא בצדק. לאחרונה נחנך בה קטע נוסף המהווה המשך לטיילת הישנה.

 

למיטיבי לסת – לא צריך להרחיק לכת למסעדות העיר העתיקה, שכן מול הטיילת נפתחו שלוש מסעדות המגישות מאכלי ים, בשר ותבשילים ערביים מסורתיים. שלוש המסעדות מושקעות וראויות ‭50)‬־70 שקל לארוחה טובה).

 

  • "דה לה מר‭,"‬ רחוב בן עמי ‭.5‬ טלפון: ‭.052–6269666‬
  • "הלחם והדגים‭,"‬ רחוב ההגנה ‭,30‬ טלפון: 9819023־‭.04‬
  • "סאראיה", רחוב ההגנה בטיילת החדשה, טלפון: 9553295־‭.04‬

 

לפנייה לכתב/ת
לכתבה זו התפרסמו 17 תגובות ב-17 דיונים
 תגובה חדשה
הצג:
מהסוף להתחלה
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אחיה ראב"ד
אתר מורשת של אונסק"ו
צילום: אחיה ראב"ד
צילום: יפה רזיאל
חלונות מעוטרים ב-Akkotel
צילום: יפה רזיאל
צילום: דפנה טלמון
אולמות האבירים בעכו העתיקה
צילום: דפנה טלמון
מסעדה בטיילת החדשה. סאראיה
צילום: יפה רזיאל
מומלצים