נציגי הליגה הערבית יגיעו לפגישה היסטורית בארץ
שרת החוץ, ציפי לבני, סיכמה בפגישתה עם הנשיא מובארק, כי שרי החוץ של מצרים וירדן - עימם דנה בקהיר ביוזמה הסעודית - יגיעו בשבועות הקרובים לישראל כדי להמשיך בשיחות. "זו לא רק פגישה חשובה, אלא גם פגישה היסטורית", אמרה לבני לפני שנועדה בקהיר עם עמיתיה
היסטוריה: נציגים רשמיים מטעם הליגה הערבית יגיעו לישראל כדי לדון ביוזמת השלום הסעודית שאושררה בריאד לפני כחודש וחצי. בפגישה שקיימה שרת החוץ, ציפי לבני, עם נשיא מצרים חוסני מובארק בקהיר סוכם כי הנציגים יהיו שרי החוץ של מצרים וירדן. לאחר הפגישה עם הנשיא נועדה ממלאת מקום ראש הממשלה ושרת החוץ עם עמיתיה, שר החוץ של מצרים, אחמד אבו אל-רייט ושר החוץ של ירדן, עבד אילה אל-חטיב, כדי לדון ביוזמת השלום.
"הפגישה הבאה אינה רק פגישה חשובה, אלא גם בעלת משמעות היסטורית", אמרה לבני לעיתונאים לפני שפגשה את שרי החוץ, "אחרי הפגישה המקדימה היום, הם יגיעו לישראל כחלק מהתהליך הזה בין ישראל לליגה הערבית".
בפסגת הליגה הערבית ב-28 במארס הוסמכו השניים לדון עם ישראל בקידום היוזמה ולבני צפויה להציג בפני עמיתיה את הסתייגויות ישראל מפרטי ההסכם העוסקים בסוגיות הליבה - חלוקת ירושלים, חזרה לגבולות 1967 וזכות השיבה של הפליטים הפלסטינים. שרת החוץ ציינה כי הפגישה עם שרי החוץ של מצרים וירדן תהיה רגע היסטורי, בו לראשונה יגיעו לישראל נציגי הליגה הערבית.
בפגישתה בצהריים בקהיר עם מובארק הבהירה לבני: "המצב הנוכחי ברצועת עזה אינו מקובל על ישראל". לבני אמרה את הדברים שלושה ימים לפני כינוס הקבינט לביטחון לאומי על רק המצב המידרדר ברצועת עזה, התעצמות החמאס, התגברות ירי הרקטות אל שטח ישראל והאפשרות להרחבת התגובה הצבאית של צה"ל.
לבני נועדה במשך שעתיים עם הנשיא המצרי והעלתה בפניו את דאגתה של ישראל מהנעשה ברצועה. בנושא היוזמה הערבית הדגישה לבני את חשיבות גיבוש התמיכה הכלל ערבית כדי לאפשר התקדמות בתהליך שבין ישראל לפלסטינים. "לעולם הערבי יש חשיבות מכרעת במתן גיבוי ולגיטימציה למתונים במחנה הפלסטיני, זאת על מנת לאפשר לפלסטינים להפגין יתר גמישות בעתיד". אמרה.
היא ציינה את רצונה של ישראל בהעמקת היחסים עם מצרים, זאת בין היתר באמצעות ביקור של שרים ופקידים מצריים בכירים בירושלים. בתום הפגישה סיפרה כי הנשיא מובארק אמר כי אין שום מניעה לקיים ביקורים בדרג מיניסטריאלי על פי הנושאים שעל הפרק. בדיון בין השניים עלתה גם הסוגיה האיראנית.
בשבוע הבא צפויים להיפגש ראש הממשלה אהוד אולמרט ויו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, לאחר שפגישה קודמת שקבעו נדחתה בעקבות פרסום מסקנות וינוגרד. ביום שלישי הקרוב צפוי אולמרט להיפגש בירדן עם המלך עבדאללה ובצמרת המדינית בישראל סבורים שמהלכים מסוג אלה יאפשרו התנעה מחדש של התהליך המדיני. תהליך זה קפא בשבועות האחרונים והגיע השבוע לנקודת משבר, לאחר שמזכירת המדינה האמריקנית קונדוליזה רייס הודיעה על ביטול ביקורה בירושלים על רקע המצב הפוליטי.