שתף קטע נבחר

 

גם שגריר ארה"ב ייעדר מחגיגות איחוד ירושלים

העולם מאוחד נגד איחוד ירושלים: שגריר ארה"ב בישראל, ריצ'רד ג'ונס, לא מתכוון להגיע מחר לאירוע בכנסת לציון 40 שנה לאיחוד ירושלים. גם מדינות אירופה הודיעו שלא ישלחו נציגים. ישיבת הממשלה עסקה בנושא, והובע בה חשש מפני אובדן הרוב היהודי

ארה"ב מצטרפת למדינות אירופה ולא תשלח נציג לאירועי 40 שנה לאיחוד ירושלים. שגריר ארה"ב בישראל, ריצ'רד ג'ונס, אינו מתכוון להשתתף מחר (יום ב') בארוע בכנסת לרגל איחוד ירושלים. גורמים דיפלומטיים מסרו ל-ynet כי "האירוע אינו נמצא בלוח הזמנים של השגריר". במשרד החוץ עוד לא אמרו נואש ומסרו שמספר שגרירים אישרו את בואם לטקס.

 

גורמים דיפלומטיים אמרו ל-ynet ששאלת ירושלים טרם סוכמה ואמורה לעלות לדיון בהסדר הקבע, ולכן שגרירים ייעדרו מהטקס, שעשוי לתת גושפנקא לריבונות של ישראל על מזרח ירושלים, שעדיין מוגדר שטח כבוש. זו גם הסיבה שארה"ב לא העבירה את השגרירות לירושלים, חרף מאמצי ישראל לשכנע את וושינגטון.

 

ישיבת הממשלה התכנסה הבוקר מול חומות העיר העתיקה ועסקה בדרכים לחזק את ירושלים. בישיבה השתתף ראש עיריית ירושלים, אורי לופוליאנסקי, שהזהיר מפני קריסה דמוגרפית שתעביר את הבירה לידי החמאס. "ירושלים חלילה עלולה להיות לא בריבונות יהודית אלא בראשות החמאס, שיודע שאפשר לכבוש את ירושלים בדרך דמוגרפית תוך 12 שנים", אמר ראש העיר. "אנחנו צריכים תוכנית ולא פירורים כדי שירושלים תיוותר בירת ישראל לנצח נצחים".

 

האיחוד האירופי הודיע כבר ביום חמישי על כוונתו להחרים את האירועים. גרמניה, נשיאת האיחוד האירופי, שיגרה ביום חמישי מכתב דיפלומטי למשרד החוץ ולמשכן הכנסת בירושלים ובו הודיעה שכל מדינות האיחוד האירופי לא ישתתפו באירועי 40 שנה לאיחוד ירושלים. העמדה האירופית גובשה בתיאום בין מדינות האיחוד. הוויכוח על מעמדה של ירושלים הוא ויכוח היסטורי, וכיום אין שגרירויות זרות בבירה.  

 

מתנהלים מגעים דיפלומטיים למניעת החרם 

מדינות אירופה אינן מכירות באיחוד ירושלים, ומבחינתן - ירושלים המזרחית, שנכבשה במהלך מלחמת ששת הימים - היא שטח כבוש. לאירועים הוזמנו גם שגרירי מצרים וירדן ובמשרד החוץ מביעים חשש כבד שגם הם לא יגיעו לחגיגות.

 

גורמים במשרד החוץ ציינו עוד כי מתקיימים מהלכים דיפלומטיים שמטרתם למנוע את החרם האירופי. מדוברות המשרד נמסר כי "ירושלים היא בירתה המאוחדת של ישראל. השבוע נציין 40 שנה לאיחודה. הוזמנו אורחים רבים לאירועים, כולל מהסגל הדיפלומטי. אנו מצפים להשתתפותם".

 

גורמים בשגרירות הגרמנית אמרו הבוקר ל-ynet כי הקהילה הבינלאומית מסתכלת על ירושלים באופן שונה מנקודת המבט של ישראל. "אנו חושבים שעתידה של ירושלים צריך להיות חלק מהמשא ומתן בין ישראל לפלסטינים. נקודת המבט שלנו לא חדשה וגרמניה חייבת לנקוט בעמדה זו בתיאום עם שאר המדינות. אנו לא יכולים לכפות את דעתנו על שאר מדינות האיחוד האירופי, אבל אנחנו בהחלט יכולים להחליט בשביל עצמנו. גרמניה לא יכולה להשתתף בארוע רשמי של ממשלת ישראל, אם כתוצאה ממנו ירמז שאנו מכירים בגבולות אלו של ירושלים". 

 

מזכ"ל "שלום עכשיו", יריב אופנהיימר, אמר בתגובה להחלטת השגרירים הזרים, ובראשם שגריר ארה"ב, להחרים את חגיגות 40 שנה לאיחוד ירושלים: "חגיגות אלה פוגעות עוד יותר במעמדה הבינלאומי של העיר. החרמת הטקסים היא הוכחה נוספת לכך שבמצב הנוכחי ירושלים אינה מוכרת כבירת ישראל בעולם ובפועל אינה מאוחדת".

 

בשבוע שעבר פורסם ב-ynet מחקר חדש המגלה כי הרוב היהודי הולך ופוחת: מאז 67' צמחה האוכלוסייה היהודית בעיר ב-140%, ואילו זו הערבית ב-257%. 2020 יהוו הערבים 40% מהעיר, וב-2035 ישתוו האוכלוסיות. מתוך כ-720 אלף תושבי ירושלים, מהווים היהודים 66 אחוז מהאוכלוסייה - ואילו הערבים מהווים כ-34 אחוז.

 

בהכנת הידיעה השתתף רוני סופר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ג'ונס. לא יגיע
צילום: עופר עמרם
לופוליאנסקי ואולמרט
צילום: חיים צח
מומלצים