סלט פסטה: המרענן של הקיץ
כתוספת עשירה או כארוחה בפני עצמו - אין כמו סלט פסטה קר. יעל מורג מציעה ארבעה מתכונים שכדאי לעשות בהם שימוש בקיץ הקרב, ויפה שעה אחת קודם
סלט פסטה ואנטיפסטי איטלקי | סלט פסטה בסגנון קליפורני | סלט פסטה בניחוח צרפתי | סלט פסטה, פלפלים, גבינה ובצל |
סלט פסטה הוא אחד מהמאכלים השימושיים ביותר שיש, בעיקר בקיץ. הוא יכול להוות ארוחה שלמה - קלילה אך משביעה בזכות הפחמימות והתוספות - או כמובן, להצטרף כתוספת לכל ארוחה. בין אם מוספים לפסטה בשר קר, דגים או מסתפקים בירקות, סלט קר הוא תמיד צבעוני, רב טעמים ומרענן. לפניכם ארבעה מתכונים נבחרים. שלושה מתוכם מוקדשים כל אחד למטבח אחר: בסגנון איטלקי, צרפתי וקליפורני.
טיפ: בפעם הבאה שאתם מכינים פסטה מהסוג שמתאים לסלט, הכינו כמות כפולה והקפיאו. אפשר להעביר את קופסת הפסטה הקפואה למקרר בבוקר, שם תפשיר עד שתחזרו מהעבודה. נותר רק להוסיף כמה חומרים ורוטב, והארוחה מוכנה.
תעשה את הסלט שמח במיוחד. פסטה בצבעים (צילום: יעל גרטי)
מתכון של אנה וגנר
המרכיבים:
500 גרם פסטה קצרה או פטוצ'יני
500 גרם קישואים מוצקים, חתוכים לרצועות צרות
פלפל אדום חתוך לרצועות צרות
250 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
20 עלי עלי ריחן קצוצים דק
2 שיני שום קלופות ופרוסות דק
6 כפות שמן זית
2 גבעולי טימין
2 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור טרי, גרוס
מים
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן במחבת ומשליכים אליה את הירקות. מטגנים ומערבבים מדי פעם, על להבה גבוהה. אחרי חמש דקות מוסיפים את פרוסות השום ואת הטימין, מערבבים היטב, בוזקים מלח וזורים פלפל, מטגנים עוד דקה, מוסיפים חומץ בלסמי, מביאים לרתיחה, מכבים את הלהבה ומשאירים את הירקות במחבת.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
- בעודה במסננת, מוסיפים לפסטה את קוביות חזה האווז ואת עלי הריחן ומערבבים היטב. מעבירים לקערה, מוסיפים את תכולת מחבת הירקות, כולל הנוזלים. מצננים, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים. את הסלט הזה אפשר לאכול גם למחרת היום.
מתכון של אנה וגנר
המרכיבים:
500 גרם פסטה קצרה (פנה, ברגים או קונכיות)
250 גרם אפונה קפואה
500 גרם חזה עוף מנוקה משומן ועצמות
250 גרם ענבים אדומים, גדולים ללא גרעינים
צרור בצל ירוק קצוץ דק
100 גרם זיתים שחורים או ירוקים מגולענים וחתוכים לפרוסות דקות
5 כפות מיונז מאיכות טובה
1 כף חרדל דיז'ון רצוי עם גרגרים
3 כפות מיץ תפוזים טרי
2 שיני שום קלופות
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
מים
אופן ההכנה:
- הרוטב: מערבבים מיונז, חרדל ומיץ תפוזים. מניחים במקרר.
- מחלקים את חזה העוף ל–4. ממליחים ומפלפלים ומניחים בצד.
- מחממים מים בסיר קטן ומשליכים לתוכם את שיני השום ואת החלקים הלבנים של הבצל הירוק. מרתיחים, מוסיפים מלח ופלפל ואת נתחי העוף.
- בינתיים, מחממים מים בסיר גדול לבישול הפסטה, לפי הוראות היצרן.
- חזה העוף יהיה מבושל תוך 6-7 דקות. מסננים, מניחים בצד שיתקרר קצת, ומשליכים את מי הבישול עם הירקות.
- כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה היטב ועליה מניחים את האפונה הקפואה ומערבבים. האפונה אינה דורשת עוד בישול.
- מעבירים לקערה. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים. חותכים את חזה העוף לרצועות דקות ומוסיפים. חותכים את הענבים לשניים ומוסיפים. שופכים את הרוטב ממעל ומערבבים. טועמים - ומוסיפים עוד מעט מלח ופלפל. מכסים בניילון נצמד ושולחים למקרר לשעתיים לפחות. את הסלט צריך לאכול עד 5-6 שעות אחרי בישולו, אחר כך הטעמים פשוט מתאדים.
מתכון של פיליס גלזר
למרות שאפשר להשתמש בסלמון משומר, טעמו של הסלמון הטרי (או הקפוא, מופשר) מבושל בציר הוא עדין ומשובח ביותר. ניתן להכין את כל החומרים מראש ולהרכיב את הסלט לפני ההגשה.
המרכיבים (6 מנות):
לסלט:
250 גרם פסטה בצורת צדפות קטנות
1 כפית שמן זית
250-200 גרם סטייק סלמון או קופסה גדולה (כפולה) מסוננת
3 גזרים צעירים
חצי חופן רוקט ללא גבעולים
1 כוס זיתים שחורים מגולענים וחצויים
2 כפות צלפים שטופים
לציר:
1/2 כוס יין לבן יבש (הציר הוא רק אם משתמשים בסלמון טרי או קפוא, מופשר)
1/2 כוס מים
6 גבעולי פטרוזיליה
1 עלה דפנה
1 שן שום קלופה וחצויה
1 כפית מלח
לרוטב:
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
1 כף חרדל דיז'ון
1 שן שום כתושה
עלים מגבעול טרגון טרי (או מעט יבש)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
- מכינים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה, רק עד שהפסטה "אל דנטה" (ולא רכה מדי). מסננים, שוטפים מתחת למים קרים ומסננים היטב. מעבירים לקערה ומערבבים עם כפית שמן זית. מכסים כדי שלא תתייבש.
- מכינים את הרוטב ע"י ניעור כל החומרים בצנצנת זכוכית. שמים בצד.
- מנקים את הגזר אך לא מקלפים. מאדים במעט מים רותחים מומלחים רק עד שהזר מוכן. מסננים ופורסים לעיגולים.
- להכנת סלמון טרי או קפוא, מופשר: בסיר ברוחב שיחזיק את סטייק הסלמון, מערבבים את החומרים לציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומניחים בפנים את הסלמון. מבשלים על להבה נמוכה כ - 10 דקות. מוציאים מן הציר, מורידים עור ועצמות ובעזרת מזלג מפוררים גס. מכסים ומקררים.
- להכנת סלמון משומר: מסננים, מורידים עור ועצמות, מפוררים גס ומקררים.
- בקערת הגשה, מערבבים פסטה, סלמון, גזר, רוקט וזיתים. יוצקים למעלה את הרוטב, מערבבים בעדינות, מכסים ומקררים מעט לפני ההגשה.
מתכון של חנוך בר שלום
המרכיבים:
300 גרם קונכיות פסטה קטנות
4 פלפלים
5 בצלים ירוקים
10 זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים
150 גרם גבינת פטה
לרוטב:
2 כפות חומץ בן יין
1 כף מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית
4 שיני שום כתושות
1 כפית אורגנו יבש
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, שוטפים במים קרים ומעבירים לקערה.
- חוצים את הפלפלים, מסלקים את הגרעינים ואת הגידים הלבנים. וחתכים לקוביות קטנות. פורסים את הבצל לפרוסות - החלק הלבן בנפרד מהירוק. מערבבים בקערה את הפלפלים, החלק הלבן של הבצל, הזיתים ומרכיבי הרוטב, מוסיפים לפסטה ומערבבים היטב.
- מעבירים לקערת הגשה, מגררים מלמעלה את גבינת הפטה ומפזרים את החלק הירוק של הבצל. מטפטפים מעט שמן זית ומגישים.