שתף קטע נבחר

 

נעמי בלומנטל הגישה בקשת חנינה

בתום מסע ציבורי שכלל סיוע מצד חברי כנסת, שרים לשעבר ומצד נשיא המדינה לשעבר, יצחק נבון - הגישה היום באמצעות ילדיה חברת הכנסת המורשעת בקשת חנינה לנשיאה בפועל, דליה איציק

ילדיה של חברת הכנסת לשעבר, נעמי בלומנטל, הגישו לממלאת מקום נשיא המדינה, דליה איציק, בקשה לחון את אמם. בלומנטל הורשעה במתן שוחד בפרשת "סיטי טאואר" ובית המשפט גזר עליה עונש של שמונה חודשי מאסר בפועל.

 

בבקשת החנינה שהגישו כתבו ילדיה ח"כ בלומנטל: "אמא נענשה די. כמה אדם יכול עוד לסבול?! אמא מצויה בפתחה של שנת האבל, עומד מולה הקשה מנשוא – החיים בלי בן-זוגה וחברה לחיים, אהבתה הגדולה מזה כארבעים שנה. לפני מספר ימים איבדנו את אבא שלנו – דמות כה חמה, חזקה, דומיננטית ואהובה. נשארנו עם אמא, שהיא כעת גזע משפחתנו. אפילו המחשבה שאמא תישלח לכלא היא בלתי נתפסת עבורנו".

 

במהלך השבועות האחרונים ניהלו מקורביה של חברת הכנסת וסגן השר לשעבר קמפיין ציבורי לקראת בקשת חנינה אפשרית. שיאו של המהלך היה המכתב ששלח נשיא המדינה החמישי, יצחק נבון, ליו"ר הכנסת וממלאת מקום הנשיא, דליה איציק, בבקשה להקל בעונשה של בלומנטל ולקצרו משמונה חודשי מאסר בפועל לעבודות שירות.

 

נבון התייחס במכתבו למותו של בעלה של חברת הכנסת לשעבר, פרופ' מיכאל בלומנטל, לפני כשבועיים. "במשך תקופת המשפט היא סעדה את בעלה בנאמנות, יום ולילה, והיה עליה להתמודד באופן יומיומי גם עם האובדן הנורא הקרב. שליחתה של אשה בת 64 וסבתא לנכד, לכלא בעודה מתאבלת על בעלה, תהיה מעשה קשה. תחילת מאסרה בפועל נקבע ל-27 במאי. אינני מאמין כי לציבור, או לשלטון החוק, תצמח תועלת מהושבתה בכלא בעת הזו".

 

השר לשעבר יוסי שריד פנה אף הוא לדליה איציק בבקשה להקלה בעונש. "אמנם בלומנטל הרעה דרכה כשמימנה שהות של חברי מרכז במלון, ועל-כך היא ראויה לעונש, אבל לא גילויים כאלה מאיימים לכלות כאן כל חלקה טובה", כתב שריד.

 

גם ח"כ חיים אמסלם (ש"ס) החל ביוזמה להעניק לבלומנטל חנינה. במכתב שהפנה לממלאת מקום הנשיא כתב אמסלם: "אני פונה בעקבות פנייה נרגשת של אזרחים, אשר הרחמנות והחמלה שעם ישראל אופיינה בה, ביישנים, רחמנים וגומלי חסידים מניעה אותם. נסיבות המקרה המצערות מניעות אותי להצטרף ליוזמה של ח"כים נוספים ולפנות אל כבודה כממלאת מקום נשיא המדינה, למען המר את העונש בעבודות שירות".

 

בסוף השבוע האחרון - התראיין אורי, בנה של בלומנטל למוסף "7 ימים" של "ידיעות אחרונות" והתייחס להרשעתה של אמו ולמחלתו הקשה של אביו: "אם זה היה תלוי בה, היא הייתה הולכת עד הסוף ונלחמת על זיכויה, אבל בבית המשפט המחוזי לא מציגים עדים. אחרי הדיון הראשון אבא שלי אמר שכדאי שנערער רק על חומרת העונש".

  

הבן אורי סיפר עוד כי אביו "כבר היה חולה וידע שאין לו הרבה זמן לחיות, אז הוא אמר לאמא: ׳עכשיו זה הזמן. בואי נהיה חכמים ולא צודקים. אני לא רואה את עצמי חולה והולך למות כשאת לא לידי׳. אמא בלעה הכל ופעלה כבקשתו. צריך להבין שערעור על הרשעה לוקח יותר זמן מערעור על עונש, ואבא ידע שהוא לקראת הסוף אז הוא לא רצה למשוך את זה יותר".

 

כזכור, בלומנטל הורשעה בעבירות של שוחד בפרשת "סיטי טאוור" ונידונה לשמונה חודשי מאסר בפועל. באפריל 2006, חודש לאחר שניתן גזר הדין במשפטה ערערה בלומנטל לבית המשפט המחוזי בתל-אביב על הרשעתה. השופטים בבית המשפט המחוזי דחו את הערעור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניב קלדרון
בלומנטל. בקשה לנשיאה בפועל
צילום: ניב קלדרון
יצחק נבון. ביקש הקלה
צילום: חיים צח
מומלצים