אולמרט נתלה באופוזיציה, והפסיד בהצבעה
ראש הממשלה הולך ומסתבך בין קרעי הקואליציה. ח"כ אביגדור יצחקי, עד לא מכבר יו"ר הקואליציה, פעל במרץ נגד עמדתו של אהוד אולמרט, וגייס רוב להצעת חוק שלו בעניין משאל עם בכל מקרה של פינוי שטחים. אהוד אולמרט הצליח לגייס לצדו רק 17 ח"כים - מחציתם מהצד השמאלי של האופוזיציה
בדידותו של ראש הממשלה בכנסת. אם מישהו נזקק עדיין להוכחה לכך שהקואליציה של אהוד אולמרט מתפקדת בקושי, הוא קיבל אותה היום (ד') במליאת הכנסת. ראש הממשלה התייצב באולם וגייס חברי כנסת מעטים לצדו, כשמחציתם משורות האופוזיציה.
ח"כ אביגדור יצחקי (קדימה) - שהיה עד לאחרונה יו"ר הקואליציה - הגיש הצעת חוק שלפיה יתקיים משאל עם בכל מקרה שבו תהיה נסיגה משטחים. הצעת החוק אושרה בקריאה טרומית חרף התנגדות הממשלה. אולמרט - שהתייצב במליאה והצביע נגד ההצעה - הצליח לגייס רק 17 חברי כנסת שהצביעו איתו נגד החוק. אם לא די בכך, מחציתם משורות האופוזיציה ומהצד השמאלי של המפה הפוליטית.
כך מצא עצמו אולמרט נתמך, בין השאר, בחברי הכנסת יוסי ביילין, אחמד טיבי, מוחמד ברכה וג'מאל זחאלקה. יו"ר סיעת הליכוד, ח"כ גדעון סער, אמר: "שוב הוכח שהקואליציה קיימת על הנייר בלבד".
על פי הצעת החוק שיזם יצחקי, ויתור על שטחים בריבונות ישראלית יחייב עריכת משאל עם, ללא צורך בחקיקת חוק יסוד להסדרת משאל עם. ההצעה עברה בקריאה טרומית ברוב של 26 חברי כנסת.
אז מה קרה לאולמרט? החל בשעות הבוקר התרוצצו אנשיו של ראש הממשלה ברחבי הכנסת בניסיון להשיג רוב לדחיית החוק. בד בבד פעל יצחקי במלוא המרץ נגד יו"ר המפלגה שלו - ראש הממשלה. החל בשעות הבוקר המוקדמות שוחח יצחקי עם חברי כנסת, עבר על הרשימות וניסה לגייס רוב להצעת החוק.
בסופו של דבר הוא הצליח במשימתו. סיעות הקואליציה ישראל ביתנו וש"ס נעדרו מההצבעה, חרף עמדת הממשלה. אחדים מחברי הקואליציה של אולמרט - בהם חברים מסיעות העבודה והגמלאים - אף הצביעו נגדו. גם חברי כנסת מסיעתו, זאב אלקין ומרינה סולודקין, הצביעו נגד עמדתו.
ח"כ יצחקי: "יזמתי את החוק לבקשת מתיישבי רמת הגולן. החוק זכה לתמיכה של חברי הקואליציה. חברי כנסת רבים חתומים עליו. העברת החוק לא נעשתה כנגד ראש הממשלה, אלא לטובת רמת הגולן".
ח"כ יואל חסון, מקורבו של ראש הממשלה, הסביר מדוע נעדר מההצבעה: "ועדת השרים לענייני חקיקה התנגדה לחוק הזה, ולפיכך השרים וראש הממשלה היו מחוייבים להצביע נגד ההצעה. עם זאת, חשבתי שבכל מה שקשור לחברי הכנסת - מדובר בנושא מצפוני וערכי. חשבנו שנכון לאפשר לאנשים להצביע על פי צו מצפונם, ומצד שני לא לאפשר מצב שבו אנשים יצביעו נגד הממשלה. לכן אני וחברי כנסת אחרים לא נכנסנו להצבעה".