עוגת הגבינה של מיכל
לכבוד שבועות, קבלו את המתכון ה(כבר לא) סודי לעוגת הגבינה שמלי גרין הכי אוהבת בעולם
המצרכים:
- 500 גרם גבינה לבנה מסוננת מנוזלים
- 1 כוס סוכר
- חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל
- 5 כפות קמח
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1 גביע לבן
- 5 ביצים
לציפוי:
- חבילת שמנת מתוקה
- כוס חלב
- חבילת אינסטנט פודינג וניל
- שוקולד מקופלת
אופן ההכנה:
- הפרידו את החלבונים, הקציפו אותם עם חצי כוס הסוכר עד לקצף נוקשה ויציב.
- בקערה נפרדת ערבבו את החלמונים עם שאר המרכיבים, הוסיפו את הקצף וערבבו.
- שיפכו הכול לתוך תבנית והכניסו לתנור בחום 180 מעלות. אפו במשך 30 דקות והורידו את המעלות ל-100 למשך עשר דקות נוספות. השאירו את העוגה בתנור הכבוי במשך 5-6 שעות.
מיכל מדגישה: לא לייבש את העוגה בתנור. ברגע שהיא מקבלת צבע זהוב יש להנמיך את החום.
והציפוי:
- הקציפו שמנת מתוקה עם כוס חלב וחבילת אינסטנט פודינג וניל.
- הוציאו את העוגה מן התנור ומרחו עליה את הקרם המוכן.
- גרדו מעל שוקולד מקופלת, עד שייווצרו פירורי שוקולד על כל העוגה.
- הכניסו למקרר למספר שעות.
מרגע ההגשה ספרו עד חמש ולא יישאר ממנה פירור. באחריות!
מומלצים