שתף קטע נבחר

 

האפיפיור מגנה את ירי הקסאמים

בדרשת יום א' בוותיקן קרא האפיפיור להפסקת האלימות ברצועת עזה, וגינה את ירי הרקטות, "שעוררו תגובה צבאית" ישראלית. לדבריו מדובר ב"ניסיון לגרור להרס עקוב מדם של המצב... אני מזמין את הממשלה הישראלית להפגין איפוק ומתינות, וקורא לקהיליה הבינלאומית להכפיל את מאמציהם להניע מחדש את הדיאלוג", אמר

האפיפיור בנדיקטוס ה-16 גינה היום (א') את ירי הרקטות הפלסטיני על יישובי מערב הנגב, שגרם לישראל להגיב בפעולה צבאית ברצועת עזה, וקרא להפסקת האלימות באזור.

 

"העימותים בין הפלגים הפלסטיניים ברצועת עזה, והתקפות הרקטות נגד יישובים ישראלים סמוכים, שעוררו תגובה צבאית, הם ניסיון לגרור להרס עקוב מדם של המצב", אמר האפיפיור בדרשת יום ראשון שלו בכיכר סנט פטרוס בוותיקן.

 

האפיפיור קרא לישראל להגיב באיפוק וקרא לקהיליה הבינלאומית להשקיע מאמצים להביא לפיתרון הסכסוך באמצעות משא ומתן. "אני קורא לתחושת האחריות של הרשויות הפלסטיניות כדי שבאמצעות דיאלוג הם יוכלו לנטרל את הגורמים האלימים", אמר האפיפיור.

 

"אני מזמין את הממשלה הישראלית להפגין איפוק ומתינות, וקורא לקהיליה הבינלאומית להכפיל את מאמציהם להניע מחדש את הדיאלוג".

 

שש רקטות מהבוקר

כ-125 רקטות נחתו בנגב המערבי בחמשת הימים האחרונים. מהבוקר (יום א') נחתו עוד שש רקטות בנגב המערבי - אחת מהן פגעה בבית בשדרות שהיה ריק מיושביו, באחת השכונות שפונו להתרעננות במרכז הארץ. גם בכניסה לעיר התפוצץ קסאם, וגרם לשיבושי תנועה. שבעה תושבים לקו בחרדה.

 

בשבת נרשמה ירידה מסוימת בהיקף הירי, ובצה"ל ייחסו זאת לפעילות המתמשכת ברצועת עזה, וללחץ שמפעיל חיל-האוויר על פעילי הטרור. הלחץ האווירי על החמאס ושאר הארגונים הפלסטיניים נמשך גם הלילה, עם שורת תקיפות בעיר עזה ובצפון הרצועה. הפלסטינים דיווחו על ארבעה הרוגים, בהם נער בן 15 שנפגע בג'בליה.

 

על רקע ההערכות כי המצב הקשה צפוי להימשך עוד ימים ארוכים - הכריז שר הביטחון עמיר פרץ על "מצב מיוחד" בעורף בשדרות ויישובי עוטף עזה. ההחלטה על ה"מצב המיוחד" התקבלה בתיאום עם ראש הממשלה אהוד אולמרט בתום סדרה של התייעצויות והערכות מצב. הסטטוס המיוחד מקנה לפיקוד העורף סמכויות רבות מבשגרה ביישובים המופגזים, בכל הקשור לפתיחת מוסדות חינוך וסגירתם, ריתוק עובדי ציבור ועוד.

 

מדובר במצב דומה לזה שהוכרז בעת מלחמת לבנון השנייה באזור הצפון, עת נמנעה הממשלה מלהכריז "מלחמה". למעשה, זהו כלי מינהלי-משפטי, המספק כאמור למערכת הביטחון סמכויות נוספות הקשורות בעיקר לניהול אוכלוסייה. המצב המיוחד בעורף יאפשר גם להגדיר מתי לסגור מפעלים.

 

בהכנת הידיעה השתתפו חנן גרינברג ושמוליק חדד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האפיפיור בנדיקטוס ה-16. ארכיון
צילום: איי אף פי
מומלצים