שתף קטע נבחר
 

קינוח קליל: מוס תותים לייט

רגע לפני סוף העונה, לפניכם מתכון מוס תותים קפוא טעים להפליא במרקם אוורירי, ללא שומן, שמכינים בדקות ספורות. מקציפים אותו עם חלבון אחד בלבד, והוא תופח לממדי ענק. ויש גם שתי אפשרויות לקישוט

מוס תותים לייט

המרכיבים (14-12 מנות):

‬500 גרם תותים

1 כוס + 1 כף ‭215)‬ גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל טהור

2 כפות מיץ לימון טרי

1 חלבון ביצה

כלים:

מיקסר רב-עוצמה (חובה)

קערת הגשה גדולה או 14-12 תבניות אישיות מחרסינה או מזכוכית

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את התותים ומניחים לייבוש על מגבת נייר. חותכים כל תות ל-4 חתיכות בערך.
  2. שמים את התותים עם הסוכר והווניל בקערת המיקסר ובעזרת המקצף מערבלים במהירות נמוכה כ-5 דקות, עד שהתערובת הופכת לרסק גס (התערובת לא תהיה חלקה. יישארו חתיכות קטנות של פרי‭.(‬
  3. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבלים. מוסיפים את החלבון ומקציפים 20 דקות (לא פחות) במהירות גבוהה, עד שהתערובת תופחת מאוד למוס יציב שממלא את כל הקערה (שימו לב, התערובת עלולה להתיז לצדדים והחוצה.
  4. מעבירים לכלי גדול או לכלים האישיים. מקפיאים מייד כמה שעות ומגישים קפוא.

 

הצעות לקישוט המוס: תוספת תותים מצופים בשוקולד או מניפות תותים.


גם קליל וגם מהיר. מוס תותים לייט

 

תותים מצופים בשוקולד

 

המרכיבים:

14-12 תותים קטנים או בינוניים עם גבעול וכותרת

150 גרם שוקולד מריר קצוץ

כלים:

תבנית שטוחה מרופדת בנייר פרגמנט או נייר אלומיניום

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את התותים ומשאירים את הגבעולים והכותרת (לקישוט‭.(‬ מייבשים היטב עם מגבות נייר ומניחים מעל מגבות נייר לייבוש כ-30 דקות.
  2. שמים את השוקולד בקערה בינונית ומניחים אותה מעל לסיר עם אדים (בן מרי‭.(‬ מערבבים עד שהשוקולד נמס. מסי־ רים את הקערה עם השוקולד ומצננים בצד עד שהתערובת מסמיכה מעט והיא דומה לממרח דליל, וכשטובלים בה כפית היא מצפה אותה בשכבה אטומה די עבה.
  3. מחזיקים תות אחד מהגבעול וטובלים את חציו בשוקולד בעדינות. מנגבים עודפי שוקולד על גבי דופן הקערה ומניחים את התות מעל הנייר שבתבנית. ממשיכים באותו אופן עם שאר התותים. אם השוקולד מסמיך, מחזירים להמסה קצרה מעל לסיר עם האדים.
  4. מצננים את התותים במקרר 30 דקות או יותר, עד שהשוקולד מתייצב. בזהירות מרימים ומנתקים את התותים מהנייר, ומניחים אותם שוב על הנייר.

 

מניפות תותים לקישוט

המרכיבים:

14-12 תותים קטנים מוצקים עם עלה הכותרת

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את התותים מעל משטח עבודה. בעזרת סכין קטנה וחדה חותכים אותם לפרוסות דקות לא ממש עד הסוף, כמעט עד הגבעול (5-4 פרוסות לתות קטן,7-5 פרוסות לתות גדול‭,(‬ ולאחר מכן פותחים את הפרוסות בעדינות בידיים ליצירת מניפה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
אפשר גם בלייט. תותים
צילום: סי די בנק
מומלצים