שתף קטע נבחר

סקרים: ערוץ 2 - אילון 39%; ערוץ 1 - ברק 38%

מגמות סותרות בסקרי הבחירות של העבודה. סקר ערוץ 2 מגלה כי עמי אילון זוכה ל-39%, לעומת ברק שהגיע ל-33% בלבד. על פי סקר ערוץ 1, ברק מוביל עם 38% ואילו אילון השיג 36%. בשני הסקרים פרץ במקום השלישי ואחריו פינס ויתום

האם כבר הלילה יוודע מי יעמוד בראש מפלגת העבודה? קלפיות העבודה נסגרו וספירת הקולות החלה. מתוצאות הסקרים שנערכו עולות מגמות סותרות. על פי סקר ערוץ 2 עמי אילון הוא המוביל עם 39 אחוזי תמיכה, לעומת 33 אחוזי תמיכה לברק. סקר ערוץ 1 מנבא 38 אחוזי תמיכה לברק לעומת 36 אחוזי תמיכה לאילון.

 

העבודה בוחרת ראש - סיקור מיוחד ב-ynet

 

תוצאות סקר "מאגר מוחות" בערוץ 2: אילון 39%, ברק 33%, פרץ 19%, פינס 6%, יתום 2%.

 

תוצאות סקר "דיאלוג" של קמיל פוקס בערוץ 1: ברק 38%, אילון 36%, פרץ 17%, פינס 7%, יתום 2%.

 

על פי הסקרים, אף אחד מהמועמדים לא השיג 40 אחוזי תמיכה. במצב שכזה יתקיים סיבוב נוסף בין שני המועמדים המובילים בעוד כשבועיים, יום שלישי ה-12 ביוני. סקר "דיאלוג" צופה כי במקרה זה ינצח אילון עם 47% תמיכה וברק יזכה ל-41% בלבד. 12% השיבו כי "אינם יודעים". 


תוצאות הסקרים בערוץ 1 וערוץ 2

 

במטה ברק קיבלו את תוצאות הסקרים במחיאות כפיים והפגינו אופטימיות. קודם לפרסום הסקרים העריך ברק כי סיכוייו לנצח גבוהים. אנשי המטה צופים ליל שימורים ארוך, בידיעה כי ייתכן שהקרב יוכרע על חודו של קול. 

 

במטהו של אילון נרשמה אווירה מתוחה כשהתברר שסקר ערוץ 1 מנבא ניצחון לברק. אנשי המטה אמרו הם ממתינים לתוצאות האמת.


מקבלים את התוצאות במטה ברק (צילום: ניב קלדרון) 

 

ראש מטה הבחירות של פרץ, ח"כ יורם מרציאנו, אמר בתגובה לסקרים: "אנו נחכה לתוצאות האמת. כבר הוכח בעבר שהפסדנו בסקרים וניצחנו בפועל. בכל מקרה, לא נקבל אחוז תמיכה חד ספרתי כמו שרבים ציפו וקיוו. מחנה פרץ ימשיך להיות גורם מכריע בסדר היום החברתי במפלגה".

 

שמוליק כהן, מנהל הקמפיין של פינס, מודה כי קיימת אכזבה מסוימת מתוצאות הסקרים. "היינו רוצים לקבל עוד כמה אחוזים כדי שהפוטנציאל האמיתי והאהדה אליו יבואו לידי ביטוי". כהן שיבח את ההשתתפות הערה של אנשי מפלגת העבודה, ואת אחוזי ההצבעה הגבוהים.

 

דני יתום לא הגיב לתוצאות, ורק אמר: "אני אמתין בסבלנות לתוצאות האמת"

    

עד שעת סגירת הקלפיות נרשמו יותר מ-65% הצבעה והספירה החלה בבית מפלגת העבודה בשכונת התקווה בתל אביב. במטות המועמדים צפוי ליל שימורים, שרק בסופו יוודע האם תהיה הכרעה כבר בסיבוב הראשון.

 

לתוצאות הבחירות של העבודה יש משמעות ישירה כלפי הממשלה המכהנת של אולמרט, שכן פרט לפרץ, כל המתמודדים איימו לעזוב את הממשלה - מי בצורה מפורשת יותר, ומי פחות. מהלך שכזה יכפה על אולמרט לחפש מועמדים חדשים לקואליציה, שתמנה 59 חברים - פחות ממחצית חברי הכנסת. פרץ הודיע שאם יזכה יפתח מחדש את ההסכמים הקואלציונים, ובמסגרת זו יבקש את תיק האוצר במקום הביטחון. לפי רוב ההערכות, גם ברק ואילון לא ימהרו לפרק את הקואליציה.  

 

יום הבוחר

פעילי המטה של אהוד ברק קיבלו אותו הבוקר בקריאות "הו הא מי זה בא ראש הממשלה הבא" כשהגיע להצביע בכפר סבא. ראש הממשלה לשעבר אמר כי הוא חש ב"אופטימיות זהירה", וביקש מהפעילים "לעבוד עד הרגע האחרון". לאחד הפעילים שפנה אליו ואמר: "בחייאת אהוד, אתה חייב לשחק אותה בסיבוב ראשון", הוא ענה: "אנחנו עובדים על סיבוב ראשון, אבל כולנו צריכים לעבוד קשה, בכל הכוח".

 

עמי אילון תר הבוקר בקלפיות באזור הצפון, ותחילה ביקר בשתי קלפיות בחיפה - ברחוב מוריה ובשדרות הנשיא. לאחר מכן הגיע לקיבוץ מעגן ללוות את אביו, בן ה-89 אל הקלפי. אילון, שגדל בקיבוצי העמק, ביקר גם בקיבוץ אפיקים והסתובב יחד עם תומכיו בחדר האוכל. מוקדם יותר הצביע אילון בקלפי בגבע כרמל, הסמוך למקום מגוריו כרם מהר"ל.

 

שר הביטחון ויו"ר העבודה, עמיר פרץ, הגיע לקלפי בשדרות כדי להצביע יחד עם רעייתו אחלמה וילדיו. במהלך הצבעתו נשמעה התרעת "צבע אדום" ומאבטחיו של פרץ פינו אותו למקום סגור. פרץ עצמו לא התרגש מההתרעה, ושידר עסקים כרגיל. הוא אמר כי הוא מרגיש "מצוין ואופטימי" ובכוונתו לנצח בבחירות. מקורות במטהו של פרץ הביעו אופטימיות לאחר שהתברר כי שיעור ההצבעה בשדרות גבוה יחסית.

 

המועמד דני יתום ביקר בצהריים בשדרות והביע סולידריות עם התושבים. לאחר מכן הגיע עם אנשיו לכפר סבא סמוך לביתו והצביע. "אנחנו בישורת האחרונה הפעילים שלנו עובדים קשה בכל הארץ על כל קול אני סומך על הבוחרים שידעו להצביע עבור עתיד המפלגה ועבור מי שיידע לשקמה", אמר.

 

בהכנת הידיעה השתתפו אטילה שומפלבי, אמנון מרנדה, אבירם זינו, מורן ראדה ויואב קפשוק
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטה אילון במתח
צילום: איי פי
פרץ. גורם מכריע
צילום: צפריר אביוב
ברק. אופטימיות
צילום: איי פי
יתום. ממתין לתוצאות
צילום: עופר עמרם
פינס. אכזבה
צילום: חגי אהרון
מומלצים