שתף קטע נבחר
 

מחקר ענק: דגנים מלאים מפחיתים סיכון להתקף לב

מחקר רחב היקף שכלל מאות אלפי אנשים מצא כי דגנים מלאים ובהם קינואה, שיבולת שועל, שעורה ואורז חום מפחיתים את הסיכון לחסימת כלי דם הגורמת לשבץ מוחי והתקף לב

דגנים מלאים עשויים להציל את חייכם: ניתוח של שבעה מחקרים שכללו נתונים מ-285 אלף אנשים, מצא כי אלה שתזונתם הייתה עשירה בדגנים מלאים ובהם שיבולת שועל, שעורה ואורז חום, היו בסיכון מופחת ללקות בהתקף לב ושבץ מוחי. המחקר פורסם בגליון החדש של כתב העת לתזונה, מטבוליזם ומחלות לב וכלי דם.

 

דגנים מלאים ידועים כבר זמן רב כבעלי השפעה מיטיבה על בריאות הלב. הסיבים ומרכיבים תזונתיים נוספים בדגנים המלאים מסייעים להפחתת רמות כולסטרול, שליטה על רמות הסוכר והאינסולין, שיפור תפקוד כלי הדם והפחתת תהליכים דלקתיים בהם.

 

דגנים מלאים מכילים שלושה מרכיבים: סובין ונבט - העשירים בסיבים וחומרים מזינים, וזרעים - העשירים בעמילן וחלבון. תהליך העיבוד של דגנים כמו חיטה לבנה או דברי מאפה העשויים מקמח לבן אינם כוללים סובין ונבט. מנגד, דגנים מלאים שומרים על רוב תכולת הסובין והנבט.

  

החוקרים מאוניברסיטת Wake Forest בצפון קרולינה שבארצות-הברית סקרו נתונים משבעה מחקרים גדולים שכללו מעל 285 אלף גברים ונשים, אחריהם עקבו במשך 6 עד 15 שנים. בממוצע, מבוגרים שאכלו שתיים וחצי מנות יומיות של דגנים מלאים, היו בסיכון נמוך ב-25 אחוז ללקות במחלות לב וכלי דם, בהשוואה לאלה שכמעט ולא צרכו דגנים מלאים.

 

עוד נמצא כי אלה שאכלו את הכמויות הגדולות יותר של דגנים מלאים, היו בסיכון נמוך עוד יותר ללקות בהתקף לב, שבץ מוחי או למות ממחלות לב וכלי דם. הממצאים נותרו בעינם גם לאחר שנלקחו בחשבון גורמים בריאותיים נוספים כמו התזונה הכללית, פעילות גופנית, משקל ועישון.

 

"שנים רבות שיערו מדענים כי השיעור הגבוה של מחלות כרוניות במערב נעוצות בתזונה המעובדת", סיכמו החוקרים, "ממצאי המחקרים מאשרים כי ההשערות הללו אכן נכונות". בהמשך לממצאי המחקר המרשימים המליצו החוקרים לרופאים לדחוק במטופליהם להעשיר את תזונתם בדגנים מלאים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
חלב דגנים סידן ילדים אוכל
צילום: איי פי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים