פרקליטו של אולמרט: המבקר מדליף דו"חות
עו"ד אלי זהר, מפרקליטיו של רה"מ אולמרט, מאשים את מבקר המדינה בהתערבות לא ראויה בקבלת החלטות של הממשלה: "יש דו"חות שמתחילים עם כותרות בתקשורת; הוא מתיימר לפקח על התרחשויות בזמן אמת". ח"כ אורלב, יו"ר הוועדה לביקורת המדינה: "אולמרט עושה שגיאה גדולה כשהוא תוקף את המבקר. אם יש לו טענות - שיפנה לכנסת"
המאבק המתוקשר המתנהל בין ראש הממשלה למבקר המדינה נמשך היום (ד') בדרכים עקיפות, כאשר עו"ד אלי זהר, פרקליטו של אהוד אולמרט, האשים את מיכה לינדנשטראוס בהדלפת חומרים לתקשורת בנוגע לדו"חות, עוד לפני שהושלמו.
"יש דו"חות שמתחילים עם כותרות בתקשורת", אמר עו"ד זהר בכנס השביעי של לשכת עורכי הדין באילת. "ביקורת בזמן אמת היא בגדר התערבות בקבלת החלטות של גוף מבצע. זה אינו תפקידו של המבקר. לא ראוי לבקר בזמן אמת. לינדנשטראוס מתיימר לפקח על התרחשויות בזמן התרחשותן".
עו"ד רם כספי - המקורב לאולמרט ומי שבעבר ייעץ לו לא פעם - התייחס גם הוא לסוגיה ואמר כי 'חוק יסוד: מבקר המדינה' אינו חוק יסוד חוקר המדינה: "המבקר מנהל מסע מק'קרתיסטי (ציד מכשפות - ו.ל), אסור לו לחפש תיקים בכדי לבנות תיקים. אנשי הציבור חשופים בצריח אולם אסור לירות בהם בכיכר העיר. דינו של איש הציבור כדין אדם אולם בפועל דינו של איש הציבור חמור בהרבה".
שופטת בית המשפט העליון בדימוס, דליה דורנר, אמרה כי במידה והמבקר בודק בזמן אמת, הרי שהוא צריך להפקיד על זכויות אדם וזכויות המבוקר.
מן הצד השני אמר ח"כ זבולון אורלב, יו"ר הוועדה לענייני ביקורת המדינה, בעניין המאבק המתמשך בין ראש הממשלה למבקר, כי לינדנשטראוס ציין עובדות ולא תקף את ראש הממשלה. לדבריו, דווקא אולמרט הוא זה שתקף את המבקר: "ראש הממשלה עושה שגיאה גדולה כשהוא תוקף את המבקר. אם יש לו טענות - שיפנה לכנסת".
רה"מ דרש להעמיד את המבקר לדין; מזוז סירב
במהלך החודש האחרון פנה אולמרט ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, וביקש לפתוח בחקירה פלילית נגד המבקר בחשד לשימוש לרעה בכוח המשרה. הפנייה בוצעה על רקע בדיקת היועץ מזוז בנוגע למכירת הבית ברחוב כרמיה בירושלים, כאשר לדברי פרקליטיו של אולמרט, המבקר לא היקצה לו די זמן להשיב על הטענות נגדו.
"המבקר עובר על החוק - הן בהדלפותיו השיטתיות של טיוטות דו"חות הביקורת המגובשות במשרדו, הן בהתעמרותו בראש הממשלה - תוך זניחת כללי ההגינות והיושרה הבסיסיים החלים על כל עובד ציבור, ועל מבקר המדינה בראש ובראשונה", כתבו פרקליטיו של אולמרט. מזוז הבהיר כבר באותו יום כי אין בכוונתו לפתוח בחקירה נגד לינדנשטראוס.
מחלוקת קשה בין אולמרט למבקר המדינה נתגלעה גם בעקבות פרשת ההשקעות במשרד התמ"ת. בעקבות הדו"ח החריף של לינדנשטראוס על מעורבותו של ראש הממשלה בפרשה, אמרו בלשכת אולמרט כי "הוא איבד את אמונו במבקר המדינה, ולפיכך לא היו לנו כל ציפיות ממנו בעניין זה".
המבקר תקף בחומרה את התנהלותו של אולמרט, עת כיהן כשר התמ"ת בממשלת שרון, ואת התנהלות עוזריו, שסייעו לו לכאורה לקדם את ענייניו של חברו ושותפו לשעבר, עו"ד אוריאל מסר. "התנהלותו של המבקר בעניין דו"ח מרכז ההשקעות, כמו התנהלותו בעניין דו"חות ביקורת אחרים, שברה לצערנו - שוב - שיאים של חוסר מקצועיות ומשוא פנים לשמו בעבודת הביקורת", אמרו בלשכת ראש הממשלה. "התנהלותו זו מובילה את המוסד המפואר והחשוב שבראשו הוא עומד, לשפל".