שתף קטע נבחר

 

ארה"ב: ניו המפשייר הכירה בזוגות הומואים

מהפך במדינת ניו המפשייר: המדינה השמרנית, שבמשך מאה שנים נשלט בית הנבחרים שלה בידי הרפובליקנים, הפכה למדינה הרביעית בארצות הברית המכירה באיחוד אזרחי בין בני זוג בני אותו מין. מושל המדינה חתם היום על חוק חדש, שיעניק לזוגות חד-מיניים זכויות כמעט שוות לאלה שמהם נהנים זוגות הטרוסקסואלים נשואים

מדינת ניו המפשייר הפכה היום (ה') למדינה הרביעית בארצות הברית שהעניקה תוקף חוקי ל"איחוד אזרחי" של בני זוג מאותו מין. זאת, לאחר שהמושל ג'ון לינץ' חתם על חוק חדש המעניק לזוגות חד-מיניים זכויות כמעט זהות לאלה שמוענקים לזוגות נשואים.

 

עם כניסת החוק לתוקף, ב-1 בינואר 2008 תצטרף ניו-המפשייר לוורמונט, קונטיקט וניו-ג'רזי, ותהיה המדינה הרביעית המכירה בזכויות החוקיות של בני זוג הומואים ולסביות. 

 

מדובר במהפך של ממש במדינה בעלת המסורת השמרנית, שרק לפני 20 שנה העבירה חוק הקובע באופן חד-משמעי כי נישואים בין בני אותו מין הינם מחוץ לחוק. המהפך התאפשר לאחר שהדמוקרטים הצליחו להשיג רוב במוסד המחוקק של ניו המפשייר, שבמאה השנים האחרונות היה נתון לשליטה רפובליקנית.

 

יותר מ-100 תומכים של החוק החדש הגיעו לאולם בית הנבחרים כדי להשתתף בטקס החתימה. בטקס אמר המושל לינץ': "אני לא חושב שהחוק הזה מסכן את מוסד הנשואים המסורתי. אני מאמין שזה עניין של מצפון וצדק. אף פעם לא מאוחר מדי לפעול כדי למנוע אפליה".

 

"אנשים שיש להם מערכת יחסים מחייבת, לא צריכים לחשוש שלא יתנן להם לבקר את אהוביהם בבית חולים, או שאהובם לא יוכל לרשת את נכסיהם, כספם וכל ההגנות האזרחיות האחרות שאנחנו מתייחסים אליהן כמובנות מאליהן", הוסיף לינץ'.

 

מדינות ניו אינגלנד, בצפון מזרח ארה"ב, מובילות את המאבק למתן זכויות שוות להומאים ולסביות. מדינת מסצ'וסטס היא היחידה בארה"ב המכירה בנשואים מלאים של הומואים ולסביות. ניו-המפשייר מצטרפת לוורמונט וקונטיקט בהענקת זכויות אזרחיות חוקיות לזוגות מאותו מין. מדינת מיין, שגם היא בניו אינגלנד, מעניקה לזוגות מאותו מין הגנה חוקית חלקית ואילו מדינת רוד איילנד הודיעה כי בכוונתה לכבד כל טקס נישואין של זוגות בני אותו מין שייערך במדינות אחרות בארה"ב.

 

עם זאת, לצד המדינות הליברליות בארה"ב, המעניקות זכויות מסוימות לזוגות בני אותו מין, מונעות מדינות שמרניות על פי חוק כל אפשרות לשיוויון זכויות. במרבית המדינות חוקקו חוקים הקובעים כי נישואים הם קשר בין גבר לאישה בלבד - וכן חוקים האוסרים במפורש על נישואים בקרב זוגות חד-מיניים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
פעילים מפגינים בעד שוויון זכויות. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים