שתף קטע נבחר

 

רגלי צפרדעים? הצ'כים אכלו את זה קודם

רגלי צפרדעים, המאכל שמזוהה אולי יותר מכל עם העם הצרפתי, הוא למעשה מעדן צ'כי - כך טוענים ארכיאולוגים במאמר שמתפרסם היום ב"אינדיפינדנט" הבריטי. על פי החוקרים, המאכל אמנם מזוהה עם מטבחם של הגאלים, מאבותיהם הקדומים של הצרפתים, אך תושביה ההיסטוריים של צ'כיה אכלו אותו כבר לפני 5,000 שנה.

 

מחקר חדש שערכו ארכיאולוגים חשף מאות שרידים של רגלי צפרדעים במבצר על גבעה סמוכה לפראג. מרבית העצמות מבין 900 השרידים שנמצאו היו רגלי צפרדע - החלק הבשרני ביותר בגוף הצפרדע, הנחשב למעדן במטבח הצרפתי, עד עמים רבים בעולם משתמשים בכינוי "צפרדעים" ככינוי, לרוב כשם גנאי, לאומה הצרפתית.

 

"הגילוי מצביע על כך שהשימוש בצפרדעים כמרכיב בתזונה לא היה ייחודי למערב אירופה בלבד", נכתב במאמר שחיברו הארכיאולוגים מהמכון לארכיאולוגיה באקדמיה למדעים של צ'כיה. "ייתכן שהחיה שימשה חלק מרכזי בחייהם של בני האדם במרכז אירופה בעידן הפרה-היסטורי".

 

להערכת החוקרים, מרבית הצפרדעים שנמצאו היו זכרים שנלכדו במרוכז בחודשי האביב, סמוך לעונת החיזור, אז מתקבצים הזכרים בקבוצות גדולות המאפשרות ללכוד אותם בקלות רבה. לדברי החוקרים, בצורה זו ניתן היה "פשוט לאסוף את הצפרדעים מהבריכה". אולם, ייתכן שנעשה שימוש גם בשיטות ציד מתקדמות יותר, כגון הנחת מלכודות או דיג.

 

עד כה הגיעו העדויות היחידות על אכילת רגלי צפרדע מצרפת. החוקרים הסבירו כי טרם ברור מה היה היקף התופעה במרכז אירופה,שכן עצמות צפרדע אינן משתמרות היטב. כמו כן, לא ברור כיצד בושלו הצפרדעים. לדברי החוקרים, נראה כי הקדמונים פשטו את עורם של הצפרדעים, אך בישלו אותן ללא חמאת שום או פירורי לחם, כמקובל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
צפרדע. גם הצ'כים אהבו אותה
צילום: סי די בנק
מומלצים