שתף קטע נבחר

החיים בשחור-לבן: חיתוכיות גבינה ושוקולד

יניב גור אריה מציג מתכון לחיתוכיות: בצק פריך מיוחד, עשיר ואוורירי, מעליו שתי שכבות שחור-לבן: שכבת גבינה לבנה אפויה וציפוי רך של גנאש שוקולד

חיתוכיות גבינה ושוקולד

מתכון של השף קונדיטור יניב גור אריה

 

המרכיבים (תבנית 35X25):

לבצק:

100 גרם סוכר

2 חבילות (סה"כ 200 גרם) חמאה יציבה, חתוכה לקוביות

300 גרם קמח

2 חלמונים

קורט מלח

50 מ"ל שמנת מתוקה 15%

10 גרם אבקת אפייה

למילוי גבינה:

500 גרם גבינה לאפייה 5%

200 גרם שמנת מתוקה 15%

1 מקל וניל

200 גרם סוכר

4 ביצים

לציפוי שוקולד:

250 מ"ל שמנת מתוקה 32%

קורט מלח

350 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה רכה

 

אופן ההכנה:

  1. לבצק: מערבלים את כל החומרים (סוכר, חמאה, קמח, חלמונים, מלח, שמנת, אבקת אפיה) במעבד מזון , כמה שיותר מהר, לקבלת בצק אחיד.
  2. יוצרים כדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים היטב.
  3. מרדדים את הבצק ומהדקים לתחתית התבנית. מצננים במקרר.
  4. למילוי גבינה: מערבבים היטב את כל החומרים (גבינה לאפייה, שמנת, מקל וניל, סוכר, ביצים) ויוצקים על הבצק שבתחתית התבנית.
  5. אופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך כשעה, עד שהעוגה מתייצבת.
  6. מצננים לטמפרטורת החדר.
  7. לציפוי: מרתיחים שמנת ומלח, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
  8. בוחשים פנימה חמאה רכה ומערבבים עד לתערובת אחידה.
  9. יוצקים על העוגה ומצננים כמה שעות במקרר. 

 

בחסות "השף הלבן ". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן .

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יניב גור אריה
צילום: לירון אלמוג
מומלצים