שתף קטע נבחר

מתאבנים מושקעים: מאפי גבינה פיקנטיים

לתמי סירקיס-אקרמן יש הצעה למנה טעימה לאירוח קליל שיכולה לשמש גם כמתאבן לארוחה חלבית מושקעת: כוסיות של בצק עלים פריך ממולאות בשילוב גבינות וזיתים

מאפי גבינה פיקנטיים

 

מתכון של תמי סירקיס-אקרמן

 

המרכיבים (12 מנות):

12 ריבועי בצק עלים מופשר בגודל של כ-10X10 ס"מ

1/2 חבילה (סה"כ 250 גרם) גבינה לאפייה

1 גביע שמנת חמוצה

200 גרם פתיתי גבינה צהובה

100 גרם פתיתי גבינת פרמזן

2 ביצים

4 כפות קמח

מלח, פלפל שחור

1/2 כוס עלי פטרוזילה וריחן קצוצים

1 כוס זיתים פיקנטיים ללא חרצנים, מסוננים

6 כפות ממרח זיתים (טפנד)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מראש את התנור לחום בינוני-גבוה של 190-170 מעלות צ'.
  2. משמנים קלות את שקעי התבניות (אם זו תבנית טפלון טובה, אין צורך בשימון).
  3. מניחים את ריבועי הבצק על השקעים ודוחסים בקלות לעבר התחתית והדפנות, רק עד שהבצק מקבל צורת "כוס" לא סימטרית.
  4. אופים את הבצק בתנור החם למשך כ-7 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב קלות ונראה אפוי מבחוץ.
  5. בזמן שהבצק נאפה מכינים את המלית: מערבבים יחד את הגבינה, הביצים, השמנת החמוצה, מחצית מהגבינות הקשות, הקמח, עשבי התיבול והזיתים. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. 
  6. מוציאים את "כוסיות" הבצק מהתנור ובעזרת מזלג דוקרים והודפים את החלק הפנימי של הבצק שתפח ויוצרים מחדש את הגומה בבצק.
  7. מורחים על כל תחתית בצק כחצי כף טפנד ומניחים באמצעות שתי כפות תלוליות של המלית ל"גומות" הבצק באופן שווה. מפזרים מעל את יתר הגבינות הקשות (עמק ופרמזן).
  8. מחזירים לתנור לאפייה נוספת של כ-15 דקות, עד שהבצק אפוי וזהוב והמלית מוצקה. מגישים חם, או לאחר צינון קל.

 

טיפ: האפייה הכפולה של הבצק מבטיחה בצק אפוי מתחת למלית וצורה יפה יותר של המנות.

 

בחסות "השף הלבן ". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן .

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמי סירקיס-אקרמן
צילום: דניאל חכים
מומלצים