שתף קטע נבחר

תינוק נולד לאישה שקיבלה תרומת ביצית מבת זוגה

לראשונה בישראל - זוג לסביות חבקו תינוק משותף של שתיהן. אחת הנשים קיבלה תרומת ביצית מבת זוגתה ונשאה ברחמה את ההריון. הרופא המיילד: "הם תא משפחתי אמיתי, יפהפה ועם המון אהבה"

בשבת הגיח לאוויר העולם בבית החולים בילינסון תינוק שעשה היסטוריה בקהילה ההומו-לסבית בארץ: הוא הראשון בארץ שנולד מתרומת ביצית לא אנונימית. התינוק נולד לזוג נשים שאחת מהן קיבלה תרומת ביצית מבת זוגה ונשאה ברחמה את העובר.  

 

כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, היועצת המשפטית של משרד הבריאות, עו"ד מירה היבנר-הראל נתנה לשתי הנשים אישור ראשון מסוגו לטיפולים, למרות שבישראל עדיין לא אושר סופית חוק המאפשר תרומת ביצית שאינה אנונימית.

 

ההליך התאפשר משום שאחת הנשים סבלה מבעיות פוריות ונזקקה ממילא לתרומת ביצית. משרד הבריאות נתן אישור חריג לבת זוגה לתרום לה ביצית. מבחינה גנטית, תורמת הביצית היא אמו של התינוק, אולם בהליך זה, המסתמך על החוק העוסק בתרומת ביציות, התינוק שייך לבת הזוג שנשאה את ההריון.  

 

"כרופאים אנחנו רואים הרבה לידות, אבל זו אחת מהמרגשות", סיפר ד"ר רוני חן, רופא בכיר בבית החולים לנשים הלן שניידר בבילינסון. ד"ר חן ליווה את מהלך ההריון והלידה. "עצם החוויה, והמחשבה שזוג בנות יולדות ילד שהוא משותף לשתיהן, הוא של אחת מבחינה גנטית והשנייה נשאה אותו וילדה אותו, זה משדרג את ההורות של שתיהן. זה צעד קדימה לחברה ההומו-לסבית ויש כאן שיתוף שלא היה קיים עד כה בין בנות. הן כמו זוג של סטרייטים, הן נשואות ועם אותו שם משפחה". 

 

ד"ר חן ציין שלזוג הנשים ניתן דגש מיוחד במהלך מעקב ההריון, בשל הפרוצדורה המיוחדת שנעשתה לצורך השגתו. עוד סיפר שנתן לנשים גם ליווי רגשי במהלך ההריון וערך אתן שיחות לעיבוד פסיכולוגי של תהליך ההריון הייחודי. "החברה והסביבה שליוותה את ההריון מאד מאד תמכה בו, כולל אנשים דתיים", סיפר. "זה פתח לנשים אחרות ליצור את השיתוף הזה. זה יוצר תא משפחתי אמיתי, שלדעתי הוא יפהפה ועם המון אהבה". 

 

ד"ר חן עדכן כי בעקבות התקדים שיצרו בנות הזוג ישנם זוגות נוספים של נשים שהחלו בתהליך דומה. 

 

התינוק, שנולד במשך 3.3 ק"ג וזוג אמהותיו הגאות, שוחררו הבוקר (ג') מבית החולים בילינסון לביתם. 

 

בנות הזוג בשנות ה-30 לחייהן ומנהלות קשר זוגי כעשר שנים. לפני כשלוש שנים מיסדו את הקשר ביניהן והחלו לתכנן הבאת ילד לעולם. כעת, לאחר הלידה, הן יוכלו לפתוח בהליך אימוץ כדי שגם תורמת הביצית תוכר כאמו של התינוק.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
תרומה ממקור ידוע מראש (אילוסטרציה)
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים