שתף קטע נבחר

 

אקדמאים בריטים ב"טיימס": החרם רע לבריטניה

כ-250 משכילים בריטים, לצד חוקרים וסופרים, פרסמו מודעה בעיתון, שבה הם מביעים התנגדות לכוונת ארגון המרצים הבריטי להטיל חרם אקדמי על ישראל. לטענתם, "חרם כזה יהיה רע לבריטניה, לחופש האקדמי, לפלסטינים ולשלום"

כ-250 אקדמאים ומשכילים בריטים פרסמו הבוקר (יום ד') מודעה על פני עמוד שלם בעיתון "טיימס", שבה הם מגנים את כוונת איגוד המרצים הבריטי להטיל חרם אקדמי על ישראל. לטענתם, חרם יהיה "רע לבריטניה, לחופש האקדמי, לפלסטינים ולשלום".

 

על ההודעה חתומים בין היתר ארגוני מחקר מובילים במדינה, לצד כותבים ומדענים. המומחה לפוריות רוברט וינסטון, אמר שהכוונה להטיל חרם על ישראל אינה ראויה. "האקדמאים בישראל הם בדיוק אותם אנשים שעימם עלינו לעבוד כדי לקדם הבנה טובה יותר. אני מאמין שהחרם נתמך רק על-ידי מיעוט קטן בבריטניה", כתב.

 

אחד ממנהלי המועצה למחקר רפואי בבריטניה, קולין בלקמור, אמר: "בדקנו אם יש תנאים שבהם חרם מסוג זה יהיה יעיל. המקרה היחיד הוא זה שבו מדינה צללה לתהומות עמוקים כל כך, שבהם האקדמאים לא יכולים לתקשר כהלכה עם עמיתיהם במדינות אחרות. כך שגם אז, החרם לא יהיה ממש יעיל".

 

הברונית היהודיה ג'וליה נויברגר אמרה כי האקדמאים הישאלים אחראים לעבודה משותפת חשובה עם הפלסטינים. גם הברונית רות דיץ' הביעה חשש כי חרם שכזה יוביל לפגיעה בסטודנטים יהודים במוסדות להשכלה גבוהה בבריטניה.

 

בראשית השבוע הוזעק לביקור בזק בישראל השר הממונה על ההשכלה הגבוהה בבריטניה, ביל ראמל. כמו ראש ממשלתו, טוני בלייר, הביע השר ראמל צער על ההחלטה בעניין החרם ואמר: "זה חמור מאוד, זו טעות לעשות חרם, צריך לקיים דיאלוג. זה מה שחיוני ומה שיביא גם לשלום".

 

ראמל אמר את הדברים באוניברסיטה העברית בירושלים, שם ביקר יחד עם שרת החינוך יולי תמיר. "אני שולח מסר ברור מטעם הממשלה הבריטית, המתנגדת לחרם האקדמי על מדענים במוסדות אקדמיים בישראל", הוסיף האורח הבריטי, שהגיע לדון בהשלכות איום החרם האקדמי על ישראל.

 

ארגון המרצים הבריטי UCU החליט קרא בסוף חודש מאי לחבריו לשקול הטלת חרם על המוסדות האקדמיים בישראל במחאה על מדיניות ישראל כלפי הפלסטינים. בתום דיון שארך כמה שעות החליטו כ-250 חברי הארגון לקרוא לחבריהם לשקול את המשך הקשר עם עמיתים מישראל: 158 צירים הצביעו בעד החרם, 99 הצביעו נגד ו-8 נמנעו.

 

UCU הוא ארגון המשתף את ההתאחדות הלאומית של מורי ההשכלה הגבוהה בבריטניה (NATFHA) והאיגוד המקצועי של אנשי האקדמיה בבריטניה (AUT). מדובר בארגון המרצים והאקדמאים הגדול בממלכה, שנוסד מאיחוד שני הארגונים לפני כשנה.

 

חברי הארגון, קראו "לשקול את ההשלכות המוסריות של קשר עם מוסדות אקדמיים ישראלים". בין השאר הוחלט כי תוך שנה ידון הארגון באפשרות להחרים מוסדות אקדמיים ישראלים ויגבש כללי פעולה שיכתיבו לחברי הארגון את דרכי הפעולה העדיפות כלפי עמיתיהם מישראל. כמו כן קרא הארגון לאיחוד האירופי לשקול להפסיק את המימון שהוא מעניק לתוכניות מחקר ופיתוח אקדמי בישראל, לאור המצב בשטחים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התנגד לחרם. השר ראמל
צילום: גיל יוחנן
מומלצים