שתף קטע נבחר

 

אתרי הקוד הפתוח בישראל בסכנת סגירה

חברת אקטקום, שנרכשה על-ידי בזק בינלאומי, סיפקה לאתרי הלינוקס איחסון בסכום סמלי זעום. לאחרונה נציגי בזק בינלאומי יצרו קשר עם מפעילי האתרים והודיעו שאין יותר ארוחות חינם. מפעיל אתר Whatsup: הם לא חייבים לנו כלום. בזק בינלאומי: אנחנו בשיחות עם מנהלי האתרים

בשורות רעות למשתמשי לינוקס: מספר אתרי אינטרנט ישראליים ללא כוונת רווח בתחום הקוד הפתוח נמצאים כעת בסכנת סגירה. האתרים, המספקים שירותי תמיכה, פורומים, מדריכים בעברית, תוכנות המותאמות למשתמש הישראלי ושירותי הורדת קבצים מהירה, עלולים להיסגר בגלל רכישת ספקית האינטרנט הוותיקה אקטקום על ידי בזק בינלאומי, בינואר האחרון.

 

אקטקום, בניהולו של המנכ"ל אמיר פליבצקי, נחשבה לחברה מעודדת קוד פתוח וסיפקה לאתרים אלה אחסון חינם. פליבצקי שמר על קשר הדוק עם ראשי הקהילה. בין היתר תמכה החברה באתר של עמותת המקור לעידוד תוכנה חופשית וקוד פתוח, בקהילת הפורומים ווטסאפ ובלינוקס ישראל נט, דביאן ישראל ועוד.

 

אירוח האתרים ניתן ל-Whatsup, אתר פורומים ומדריכים ללינוקס, כמעט חינם, בתמורה לבאנר בדף הראשי של האתר. כעת חוששים מפעילי האתרים כי ההסדר הזה לא יאריך ימים.

 

"היות והאתר שלנו קהילתי ולא מרוויח כסף, הם לא ראו לנכון

לשמר את ההסדר הזה", אומר יהודה דרורי, ממפעילי האתר. בהודעה שפורסמה בלוח של Whatsup הוא כתב: "לאחר כחמש וחצי שנות פעילות יאלץ האתר כנראה לסגור את שעריו בתום חודש יוני 2007. לאחר בירור לגבי עלות האירוח בחוות השרתים של בזק בינלאומי עולה כי מדובר בעלויות אשר הינן הרבה מעל היכולות שלנו לעמוד בהם".

 

"אמיר (פליבצקי) הסכים לספק לנו אחסון תמורת סכום סמלי, משהו שמכסה את החשמל ואת המזגן שמקרר את השרתים", מספר דרורי בראיון ל-ynet. "בזק, שרכשה את אקטקום, החליטה לסגור את חוות השרתים של אקטקום בחיפה ולהעביר את כל הלקוחות לחווה בפתח-תקווה. היות והאתר קהילתי ולא מניב כסף, הם לא ראו לנכון לשמר את האידיאולוגיה מאחורי מה שאמיר עשה. פנו לשותף שלי והודיעו לו".

 

עלות האיחסון היא 150 עד 200 דולר לחודש, סכום שלא בטוח שאתר ללא פרסומות, ללא מטרת רווח, יכול לשלם. דרורי פנה לשירות של אקטקום, שהפנה אותו לשירות הלקוחות העסקי של בזק בינלאומי. "אמרו לי שאין הבחנה בין Whatsup לכל אתר אחר. אמרו לי שהמחיר שבזק בינלאומי יכולים להציע להוסטינג זהה לשל כל אדם אחר".

 

דרורי לא כועס על בזק בינלאומי, לא מפעיל לובי במטרה לשכנע את החברה בחשיבות האתר שלו ומציין כי בזק בינלאומי לא חייבת לו שום דבר. "היו כאלו בפורום שהציעו לפנות גיאדמק, אבל לא נראה לי שזה יעניין אותו כל-כך", הוא אומר בחיוך. בינתיים הוא בוחן הצעות תמיכה אחרות.

 

עמותת "המקור": יסתדרו בלי בזק בינלאומי

שחר שמש, חבר ועד עמותת "המקור" לא מודאג מהאפשרות ששרתי המראה (המספקים שירות הורדת תוכנות קוד פתוח מהירה יותר לישראלים) יושבתו. "יש עניין מצד גופים עם מניעים אלטרואיסטים לא פחות מאקטקום שיהיו מוכנים לארח את השרתים", הוא אומר. לפני שבוע הבטיחו לו מבזק בינלאומי שיחזרו אליו, ובינתיים זה עוד לא קרה. "קיבלתי טלפון מהנציג של בזק בינלאומי שאמר שישלח לי הצעת מחיר, אבל בטוח שהיא לא תהיה באותם תנאים".

 

גם שמש מכיר בכך שבזק לא הבטיחה ולא חייבת כלום לעמותת הקוד הפתוח, למרות זאת, הוא אומר ש"העניין הבעייתי הוא שלא שמענו מהם. בהתחלה שמענו באופן חד משמעי שאקטקום ימשיכו להתקיים כיחידה חיפאית נפרדת, אבל כשהתקשרתי לאמיר פליבצקי הוא אמר שהוא כבר לא עובד שם. בדקתי את האפשרות של מתן חסות לכנס אוגוסט פינגווין,

הוא הפנה אותי לבזק בינלאומי, והם לא הביעו עניין".

 

צמד שרתי המראה של "המקור" צורכים רוחב פס גדול מאוד, ועלות החזקתם עלולה להיות גבוהה עוד יותר משל Whatsup. כעת הם אוחדו לשרת אחד והם מתאחסנים בשרת של איגוד האינטרנט. גם שמש בוחן בינתיים הצעות שונות, קבועות יותר.

 

תגובת בזק בינלאומי

מבזק בינלאומי נמסר בתגובה: "בזק בינלאומי שמה לעצמה להוביל את נושא תמיכת הלינוקס והקוד הפתוח בישראל. חשיבותם של האתרים התומכים בקהילת הקוד הפתוח והלינוקס כגון Whatsup, לינוקס ישראל ועמותת המקור הינה גדולה ולכן בכוונתינו לסייע לשמרם ככל שנוכל.

 

"כבר היום התבצעו ומתבצעות שיחות עם מנהלי אותם אתרים להסדרת המשך שיתוף הפעולה, התגובות מצויינות ואין לנו ספק כי הם ימצאו את בזק בינלאומי כבית מקדם ותומך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים