שתף קטע נבחר

 

מיקרוסופט חתמה על הסכם עם מפיצת לינוקס נוספת

מסע ההסכמים עם הפצות לינוקס ממשיך: מיקרוסופט תשתף פעולה עם Linspire לתאימות בין תוכנות מסרים מידיים, וידאו ופונטים. המשמעות: Linspire תתרחק עוד יותר מלינוקס ומהקוד הפתוח, ומשתמשיה יהיו חסינים מתביעות על הפרות פטנטים מצד מיקרוסופט

מיקרוסופט הודיעה ביום ד' כי תספק רשיון לשימוש בטכנולוגיית המסרים המידיים והמדיה הדיגיטלית שלה לחברת Linspire, מפתחת הפצת לינוקס קטנה בשם זה. החתימה מצטרפת למספר הולך וגדל של עסקאות שמטרתן לגרום למערכת ההפעלה Windows לעבוד חלק יותר עם תוכנות בקוד פתוח.

 

היחסים של Linspire, חברה מסן-דייגו, עם מיקרוסופט החלו ברגל שמאל. החברה נוסדה תחת השם Lindows (שילוב של

Linux ו-Windows) בשנת 2001, אבל נתבעה על-ידי מיקרוסופט בטענה להפרת סמל מסחרי.

 

במסגרת פשרה הסכימה החברה לשנות את שמה ואת שם ההפצה ל-Linspire, תמורת 20 מיליון דולר ממיקרוסופט. במסגרת ההסכם, Linspire קיבלה גם את הרשות להשתמש ב-codecs (מקודדים) של Windows Media Player.

 

קווין קרמוני, מנכ"ל Linspire, אמר כי הפשרה יישבה את ההדורים בין החברות. "עבורי אישית, לינוקס בשנות ההתפתחות הראשונות שלה הייתה מערכת הפעלה שבוחרים רק כי זה לא מיקרוסופט", אמר קרמוני. "אבל התגברתי על זה". מסיבות אלו פנה למיקרוסופט לפני כשנה וחצי וניסה לבדוק אפשרויות במסגרתן יוכלו השתיים להגיע להסכמים נוספים.

 

המשתמשים מוגנים מפני תביעות 

במסגרת ההסכם החדש, Linspire תקבל רשיון לשימוש בקוד של מיקרוסופט בתוכנות VOIP, בקבצים של Windows Media Player ובפונטים של מיקרוסופט מסוג TrueType. עם תוספת הקוד של מיקרוסופט למערכת ההפעלה של Linspire, משתמשים יוכלו לנהל שיחות VOIP בלינוקס עם חבריהם ב-Windows Live Messenger של מיקרוסופט, לצפות בסרטונים בפורמט של מיקרוסופט תחת נגני מדיה בקוד פתוח, ועוד. Linspire גם הסכימה ששירות החיפוש של מיקרוסופט ישמש כברירת מחדל על המחשבים בהם מותקנת מערכת ההפעלה.

 

לאחרונה חתמה מיקרוסופט על הסכם נוסף עם הפצת הלינוקס Xandros, המשתמשת בעיקר לשרתים. ההסכם עם Xandros יאפשר למיקרוסופט ליצור טכנולוגיה שתתרגם פורמטים של מסמכים מ-OpenXML המיקרוסופטי ל-Open Document הפתוח או ההפך.

 

ההסכם גם מגן על משתמשי Linspire מפני תביעות מצד מיקרוסופט, שטענה בעבר כי תוכנות קוד פתוח ידועות מפירות למעלה מ-200 פטנטים שלה. מיקרוסופט סירבה לחשוף אילו פטנטים בדיוק מופרים, כדי שלא יתוקן העיוות. הגנות דומות חלות על משתמשי Xandros ו-SuSe, הפצת לינוקס שבבעלות חברת Novell.

 

Linspire - לא להיט בקרב שוחרי לינוקס

קיהלת הקוד הפתוח כוללת מתכנתים עצמאים וחברות גדולות, כמו Red Hat ו-Novell, שמפיצות חינם אין כסף גרסאות שונות של מערכת ההפעלה לינוקס, ומרוויחות משירותים הקשורים באחזקתן. תוכנות קוד פתוח מותרות לשינוי והפצה מחדש, ללא תשלום.

 

עוד לפני העסקה הנוכחית עם מיקרוסופט, Linspire נחשבה לנטע זר. היא אמנם מממנת כמה מתוכנות הקוד הפתוח הפופולריות בלינוקס, כמו הדפדפן האלטרנטיבי Firefox ותוכנת המסרים המידיים Kopete, אבל היא לא נחשבת הפצת לינוקס "טהורה" - חלקים גדולים ממנה הם סגורי קוד. Lispire כרוכה בתשלום - 30 עד 45 דולר.

 

 אבי תנועת הקוד הפתוח, ריצ'רד סטולמן, אמר על Linspire כי "אין הפצת לינוקס אחרת שהתרחקה כל כך מהחופש. לעבור

מ-Windows ל-Linspire לא נותן לך חופש, אלא הופך אותך נתון למרותו של אדון אחר".

 

שיתוף הפעולה הצמוד עם מיקרוסופט עשוי להגביר את הביקורת כלפי Linspire ולהרחיק ממנה את המשתמשים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Linspire. מיקרוסופט וקוד פתוח
מומלצים