בית הנבחרים: להעמיד את אחמדי-נג'אד לדין בינלאומי
מליאת בית הנבחרים האמריקני אימצה פה אחד כמעט החלטה הקוראת למועצת הביטחון של האו"ם להעמיד את נשיא איראן לדין בגין קריאתו למחוק את ישראל מהמפה. על פי ההחלטה, מדובר בהפרה של אמנת האו"ם נגד רצח-עם והאמנה המכוננת של האו"ם
מליאת בית הנבחרים האמריקני העבירה הערב (ד') החלטה הצהרתית הקוראת למועצת הבטחון של האו"ם לפעול להעמדתו לדין בינלאומי של נשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד, בגין קריאתו להשמדת מדינת ישראל.
411 חברי בית הנבחרים הצביעו בעד ההחלטה הקוראת למועצת הבטחון "להעמיד לדין את נשיא איראן בגין הפרה של סעיף באמנת האו"ם מ-1948, העוסק בקריאה לרצח עם, בגלל קריאתו להשמדת מדינת ישראל". 2 צירים התנגדו.
האמנה נגד ג'ינוסייד של האו"ם נכתבה בעקבות השואה, ומגדירה רצח-עם, בין השאר, כ"פעולה של רצח חברי לאום, גזע, עדה או קבוצה דתית בכוונה להרוס, באופן מלא או חלקי, את קבוצת היעד". נאסר גם לקשור קשר לביצוע רצח-עם, כמו גם להסית באופן ישיר ופומבי לביצוע רצח-עם.
סעיף 4 באמנה קובע כי בודדים שביצעו אחד מהפשעים המוגדרים בה, יוענשו "בין אם הם השליטים האחראים מבחינה חוקתית, עובדי ציבור או אנשים פרטיים".
בנוסח החלטת בית הנבחרים נכתב: "האו"ם הוקם לפני 61 שנה כדי למנוע עוד שואה, כמו רצח העם שביצעו הנאצים במהלך מלחמת העולם השניה, שהסתיים ברצח שישה מיליון יהודים באירופה". בית הנבחרים מזכיר כי איראן חתומה על האמנה, שסעיף 4 בפרק 2 שלה מחייב את כל המדינות החברות באו"ם "להימנע ביחסים הבינלאומיים שלהם מאיומים או שימוש בכוח נגד השלמות הטריטוריאלית או העצמאות המדינית של כל מדינה".
החלטת בית הנבחרים מצטטת את דבריו של נשיא איראן מ-27 באוקטובר 2005, אז קרא "למחוק את ישראל מהמפה", ותאר את ישראל כ"כתם מביש על פניו של העולם המוסלמי". הוא הצהיר אז כי "כל מי שמכיר בישראל ישרף באש החרון של אומת האיסלאם".
ב-3 באוגוסט 2006 אמר נשיא איראן שהמזרח התיכון יהיה טוב יותר, "בלי הנוכחות של המשטר הציוני". ב-12 בדצמבר 2006 חזר אחמדינג'אד על דבריו ישראל "תמחק בקרוב".
החלטת בית הנבחרים מאזכרת את התמיכה שמעניקה איראן בגלוי במימון ובאימונים לחמאס, לחיזבאללה, לג'יהאד האיסלאמי ולארגוני טרור אחרים, הנחושים להשמיד את ישראל.
בהחלטתה מגנה מלאת בית הנבחרים האמריקני את נשיא איראן, קוראת להעמדתו לדין, תובעת ממועצת הבטחון למנוע הפיכת איראן לגרעינית ו"מאשררת את השותפות האסטרטגית האיתנה בין ארה"ב וישראל, ומאשרת מחדש את המחויבות של ארה"ב להגן על זכותה של ישראל להתקיים כמדינה חופשית ודמוקרטית".